Petra Palomäki

keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Estetreeniä ja varsan juoksutusta!

Nyt on jälleen pakko hehkuttaa mun varsaa. Sain napattua siitä muutamia kuvia viime viikon lopulla kun sitä pyöräytin taas liinassa ja vitsit se on vaan niin upea! Marika pääsi jeesaan mua ja otettiin nyt pitkästä aikaa treeniä pesupaikalla kavioiden suhteen. Etujalat saatiin aika hyvin ja takasten kanssa harjoiteltiin vain nostamista. Koska jätkä on niin iso, niin nostan jalat riimunnarun avulla. En siis halua laittaa päätäni sen takajalkojen lähelle jos se huitasee vaikka kärpäsiä siinä samalla... Voitte ehkä kuvitella miten siinä Petran kävisi...

Pääasia, että Mestarille tuli edes hetken hyvä mieli ja tajusi ettei mitään sen kummempaa tapahtunut. Muuten se kyllä seisoo niin fiksusti ja antaa kaikkea muuta tehdä. Vettä hieman vielä aristaa, vaikka varsana mä sitä välillä suihkuttelinkin. Mutta jos minä pötkylänkin sain tottuun veteen niin Mestari ei tunnu missään sen rinnalla. Vaikka kokoeroa onkin se melkein 20cm...Nyt se on oppinut oikein hyvin, että kun aloitetaan jouksuttaan niin se aloitetaan käynnistä. Alkuun kun päästin sen kauemmaksi minusta niin heti teki mieli lähteä laukkaa tai ravia. Nyt herra malttaa kävellä molempiin suuntiin ja sitten vasta lähdetään työstään ravia kun minä pyydän. En ole vielä erikseen pyytänyt sitä laukkaan kovinkaan paljon, koska haluan sen keskittyvän ravityöskentelyyn ensin. Laukkaahan se vetää itsekseen aina välillä ja kun pyydän niin hienosti jaksaa mennä. Oon aina vaan niin yllättynyt kuinka tajuttoman hyvä tasapaino sillä on! Miten voi 2v varsa pysyä noin siististi alle 10m voltilla vielä laukassa? Välillä kun jätkä ei meinaa himmata ollenkaan niin alan pienentään ympyrää enemmän ja enemmän niin kauan, että se ei pysty enää laukkaa, jotta siirtyy raviin. Kun siirtyy raviin suurennan heti taas isolle ympyrälle niin ymmärtää miksi haluan sen hidastavan.Muitten heppojen kanssa on myös sujunut aika hyvin. Uffella kävin eilen hyppäämässä varmaan liki 2v tauon jälkeen kunnolla maastoesteitä ja vielä ensimmäistä kertaa hackamorella! Vitsit se oli liekeissä! Uffella oli tuossa muutama kuukausi sitten hieman takapakkia kintereiden kanssa kun ne hieman jäykistivät sitä ja en halunnut rasittaa Uffea liikaa. Nyt kun ollaan viikottain käyty vähintään 2 kertaa tekemässä laukkamaastoa niin kintereet on taas todella hyvät ja hevonenkin huomattavasti vetreämpi. Hypättiin muutama harrasteen este, menimme banketteja ja otettiin yksi tuttarin tukkipysty mielenvirkistykseksi. Olin todella yllättynyt kuinka hyvin Uffe pysyi hanskassa kuolaimettomalla! Ja hyppäsikin todella hienosti. Vitsit se viimeinen tuttarin este...Siinä tulikin jo isompi hyppy ja ai että mikä fiilis. Tuli heti mieleen ne kultaiset vuodet kun hypättiin oikeesti paljon ja isoa Uffen kanssa! Toisaalta nykyään on kivaa vaan välillä hypellä isompia, kunhan Uffe pääsee edes hyppään niin se riittää sille (ja mulle :D).

Tessan kanssa ollaan siirrytty kesävarusteisiin eli mennään vallan ilman satulaa kentällä. Saan niin hyvän tuntuman siihen ja huomaan välittömästi tuleeko liike rehellisesti selän läpi vai ei. Se kun tahtoo monesti alkaa huijaamaan mua sen suhteen... Tänään hypättiin taas tauon jälkeen ja Tessa oli aivan hullu, tosin hyvällä tavalla! Sillä on kyllä niin tajuttoman paljon voimaa takapäässään, että on Petralla vatsalihakset kovilla niissä hypyissä. Tehtiin ihan vain puomi - pysty - puomi tehtävää. Tessalla tämä on oikein hyvä tapa saada se rauhoittumaan, koska joutuu esteen jälkeen vielä pyöristään ja hidastamaan itseään puomille. Antaa tarkkuutta jalkoihin ja pitää tamman skarppina. Viimeisessä hypyssä este taisi olla jotain 90cm tasoa ja Tessa taas veti melkoisella ilmavaralla. Mikä parasta, mua ei pelottanu yhtään vaan este tuntui jopa pieneltä!


6 kommenttia

 1. Ompas Mestari nyt hauskan värinen. Ilmeisesti kimoutuu? Harmi se olis hyvin voinut jäädä ruskeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kimoutuu ja toisaalta oon ehkä aina sittenkin haaveillu kimosta :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Katsotaan onko koulupuolelle mitään asiaa ;)

   Poista