Petra Palomäki

tiistai 13. joulukuuta 2016

Vuoden parhaimmat kuvat

Mitkä kuvat jäivät tältä vuodelta minulle eniten mieleen?

Vuosi on kohta vaihtumassa ja halusin palata muistelemaan ihania hetkiä hevosteni kanssa mitä ollaan koettu tämän vuoden aikana. Mahtavia ja unohtumattomia hetkiä oli paljon enemmän, mutta nämä kuvat jäivät eniten mieleeni tältä vuodelta. Eli nyt olisi vähän "throwbäckiä" tästä vuodesta kuvien merkeissä!

1) Ilta-auringossa

Tämä kuva rauhoittaa omaa mieltäni aina jollain tavalla. Ehkä se mielentila ja hetki tekee tästä kuvasta itselleni tärkeän. Kuva on napattu muutama päivä sen jälkeen kun sain tietää Urcon saaneen klinikalta terveet paperit. Se helpotus mikä minulla oli sen jälkeen muistuttaa minua siitä, että vaikka kuinka elämä pistää vastaan pitää vain jatkaa taistelemista eteenpäin!


2) Auringonnousun barokkitunnelmaa

Upeimmat kuvat tältä vuodelta ovat ehdottomasti Annikan ottamat kuvat Tammikuulta. Kannatti herätä aikaisin aamulla, sillä talvinen maisema ja upea auringonnousu tekivät tästä päivästä taianomaisen. Näitä kuvia kun katson, joka kerta saan huokasta ja ihastella meidän upeita eläimiä. Välillä vaikeaa uskoa, että he kuuluvat elämääni.

Tässä kaikki kuvat ottanut Annika Mäki

3) Winter Wonderland

On myös päivän selvää, että tämä kuva kertoo kaiken ja oma suosikkini.
Elämäni hevonen rinnallani - nyt ja aina <3

(c) Annika Mäki

4) Kuolaimetta ja satulatta

Tänä vuonna tämä mun satulatta ja kuolametta villitys taisi kasvaa enemmän, sillä Uffella menen oikeastaan melkein aina kuolaimetta. Vain ainostaan kun hypätään rataa laitan kuolaimet suuhun (ja kun sitä kouluratsastusta treenataan enemmänkin....). Oikeastaan olen kaikilla meidän hevosilla tänä vuonna ratsastanut jonkin verran ilman kuolaimia, mikä on niin ihanaa vaihtelua kummallekin. Kesän taisin mennä vallan ilman satulaa. Ihmettelin miks mun koulusatula alkoi pölyyntymään, mutta minkäs sille tekee kun tykkää mennä niin paljon ilman satulaa! Ja Urcolla varsinkin menin todella paljon satulatta, koska lihaksia ei ollut yhtään niin en jaksanut alkaa tunkeen romaaniin tuhatta palaa.....Ja sain sitä paitsi niin paljon paremman tuntuman satulatta! Tämä Uffen kuva on vaan niin upea ja omaan mieleen huokuu sitä harmoniaa mitä koen kun menen ilman satulaa ja ilman kuolaimia.

(c) Annika Mäki

5) Temppuilua

Tämä Zeuksen kuva on musta vaan niin suloinen ja ehdottomasti myös yksi mun suosikeista sen takia. Lisäksi tämä kuva kertoo Zeuksesta paljon: leikkisä ja huumorilla varustettu hevonen, joka antaa kaikkensa sinulle.

(c) Annika Mäki

6) Onnistuminen

Se fiilis, kun pystyttiin mun kisadietillä vetään kauden ekoista kisoista voitto on aivan mieletön. Tämä kuva kertoo ehkä enemmän kuin mitä voisin tähän selitellä. Mulla on vaan niin älyttömän upea hevonen. Joka päivä saan olla kiitollinen siitä.


7) Vapaus


8) Tulevaisuuden toive

Kun välillä tuntuu siltä, että alan epäileen tuleeko Mestarista koskaa sellaista katseen kääntäjää radoilla, niin katson tätä kuvaa ja saan joka kerta ihailla sen komeutta. Olen niin tyytyväinnen siihen miten varsa on kehittynyt fyysisesti ja henkisesti. Pienin askelin eteenpäin! Pienenä päivityksenä; tällä hetkellä herralla säkää 155cm !! Taitaa siis ihan hevosen kokoinen tulla ;)


9) Askel eteenpäin

Eniten kehitystä tänä vuonna on tapahtunut Tessan kohdalla. Alkuvuodesta varsan kanssa meno oli lähinnä vaan askeleiden läpi käymistä. Maaliskuussa homma oli välillä katastrofaalista, kun tamman pää kiehui pienemmästäkin. Kesällä tapahtui edistystä ja alettiin kilpaileen voittaen ja sijoittuen oikeastaan joka luokassa. On niin palkitsevaa nähdä, että hevonen menee oikeasti eteenpäin ja kova työ palkitaan !

(c) Anniina Gullans

10) Kesän iloa

Myös Pötkylän kehitys meni huimasti eteenpäin kesän ja syksyn aikana. Alkoi olemaan sellainen fiilis, että ensi vuonna meillä saattaa olla mahiksia mennäkin sinne kouluaitojen sisälle pyöriin! Katsotaan miten talven aikana saadaan mentyä eteenpäin tässäkin asiassa.

(c) Enna Kujansuu

Maastoesteillä hypelly on kyllä ehdottomasti kesän ja syksyn kohokohtia! Tessalla käytiin eniten hyppelemässä kenttäkisoja varten ja on se hieno tamma! Paljoa ei tartte kysellä mennäänkö vai ei, kun tamma on jo hypännyt :D Lisäksi ehdottomasti kesän suosikki on uittaminen! Sitä kävinkin aika monella hevosella tekemässä ja ai vitsit miten rentouttavaa ja hauskaa hommaa se onkaan!

(c) Enna Kujansuu

11) Rantahevonen

(c) Mari Soiniitty

12) Syksy


13) Ilo

Viimeisenä kuvana haluan laittaa tämän. Ihan vaan siksi, koska tämä tunne kun hevonen haluaa väkisin tulla lähelle ja välittää sinusta, on unohtumaton. Mun rakkaat hevoset <3

(c) Anniina Gullans

Mitens muiden vuosi on mennyt tähän asti?
Oliko näistä joku sinunkin suosikkisi?

5 kommenttia

 1. Aivan ihania kuvia! Ja winter wonderland -huoh !

  VastaaPoista
 2. Kaikki kuvat hienoja, en kyllä osaa valita suosikkia :).

  VastaaPoista
 3. Moi! Vähän erilainen kysymys, onko sulla Suomessa kavereita/tuttujua jotka puhuu portugalia?:) Ite puhun brasilian portugalia ja ens vuonna muutto takas suomeen ulkomailta nii saas nähä kuinka "usein" löytyy poikaystävän lisäks seuraa jutustella tällä kielellä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Suomessa mulla ei ole ketään oikeastaan, puhun suoraa mun parhaan kaverin kanssa joka asuu Englannissa. Eniten olen suoraa yhteydessä Portugalin päähän ;) mulle saa puhella jos haluaa!

   Poista
 4. Wow! Aivan mielettömän kauniita kuvia. Katselin näitä oikein muutamaan otteeseen, erityisesti nuo "auringonnousun barokkitunnelma"-kuvat ovat häkellyttävän hienoja ♥

  VastaaPoista