Petra Palomäki

tiistai 20. joulukuuta 2016

Kun on aika päästää irti

Blogia pidempään seuranneet muistavat varmasti meidän ihanan ja upean tallikoiran  Leevin. Olenkin joissain postauksissa sen kuvia vilauttanut ja hän keräsi paljon ihailijoita. Valitettavasti elämäni yksi rankimmista hetkistä koitti 2kk sitten. En ole asiasta pystynyt vielä oikein kirjoittamaan ja tällä hetkelläkin kyyneleet valuvat kun tätä yritän teille kirjoittaa. Leevi nukkui pois 13.10.2016 sen ollessa 8 vuotias. Espanjamastiffien keski-ikä on vain 5 vuotta ja tiesin Leevillä olevan kohta mittarissa täydet lukemat.  En kuitenkaan ajattelut, että se olisi luotani lähtenyt niin äkkiä.



Kaikki oli niin hyvin, Leevi oli tapansa mukaan aina vastassa tallilla iloisena ja pirteänä. Aina sain rapsuttaa tallikoiraa ja kaupan päälle isot nuolasut naamalle. Mikään ei tuntunut eikä näyttänyt epänormaalilta. Seuraavana päivänä lähdin aikasin aamulla ajaan kouluun ja äiti teki aamutallin. Kun äiti meni avaamaan suulin ovea hän odotti vastassa olevaa Leeviä jo nuolasemassa naamaa - näin ei kuitenkaan ollut. Leevi makasi eikä noussut ylös. Leevi oli poissa. Sain kuulla vasta iltapäivällä tästä, sillä vanhempani eivät halunneet kertoa minulle ollessani koulussa. En olisi ollut kunnossa ajamaan niin pitkää matkaa takasin kotio.



Rakas ♥
Kaikki peltokuvat ottanut Anniina Gullans

Leevin poismeno oli minulle erittäin raskas paikka ja oikeastaan nyt vasta pystyn tästä kirjoittamaan. En ole halunnut kohdata sitä surua, sitä ikävää mikä minulla on. Leeviä en koskaan takasin enää saa. Uskon kuitenkin siihen, että nyt sen on hyvä olla. Ilman mitään huolia, vapaana ja iloisena. Leevi täytti ison osan meidän sydämestamme ja sitä kohtaa kukaan muu ei voi korvata. Saimme suojelusenkelin, joka katsoo meidän päälle joka ikinen päivä pitäen meidät edelleen turvassa. Eniten jään kaipaamaan sitä sen iloisuutta ja pirteää olemustaan. Oli aina niin ihanaa tulla tallille kun tiesi sielä olevan rakastava jättiläinen suuren suukon kanssa vastassa.

Kiitos rakas jättiläiseni kaikesta 

"Nyt olet vapaa ja mukana tuulen
saat kulkea rajoilla ajattomuuden. 
Olet kimallus tähden, olet pilven lento,
olet kasteisen aamun pisara hento. 
Et ole poissa vaan luoksemme saavut

mukana jokaisen nousevan aamun.
Ja jokaisen tummuvan illan myötä
toivotat meille hyvää yötä."


Leevin poismenon jälkeen meille on kotiutunut uusi tallivahti, joka koittaa astua Leevin suuriin saappaisiin. Leevi olisi opettanut sille varmasti paljon, mutta ehkä se opettaa sitten katsomalla senkin päälle  Saatte uudesta tulokkaasta erillisen postauksen!



2 kommenttia

  1. ♥ Komia koira. Olen päässyt tutustumaan pariin espanjanmastiffiin ja aivan huikeita persoonia, harmittavasti terveys vain huonohko ja ikä kovin lyhyt :'( Itse jouduin luopumaan kesällä kahdesta rakkaastani, kun nöffimix Tuikku 5v ja bortsumix Vilkku 1v tulivat kumpikin tiensä päähän. Osanotot ja tsemppejä sinnekin. Uusi pentu auttaa kummasti ♥ :)

    VastaaPoista
  2. Voi Leevi niin ihana suuren suuri koira Vepen kaveri ❤ mutta onneksi hän sai nukkua paikkaan jonka on tuntenut aina ❤ t:satu&veppe

    VastaaPoista