Petra Palomäki

keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Grandulan ratsastuskuvia

Enna kävi tässä vajaa kaksi viikkoa sitten meitä kuvailemassa ja päätin ottaa muutaman hypyn Pötkylällä. Tietenkin nyt kun kerta saatiin kuvaajakin paikalle niin pitihän sitä oikein kokeilla tätä hurjaa esteratsastusta. Pötkis on viime aikoina mennyt paljon eteenpäin. Keväällä meillä oli paljon ongelmia mm. laukannostojen kanssa. Joko tamma puri kiinni suuhun ja lähti semmosta rodeoponilaukkaa tai sitten laukka ei koskaa noussut heti vaan useamman raviaskeleen jälkeen ja pukki perään.

1.


2. 

Pötkylä kun on niin mahdottoman herkkä ja samalla kuuma, niin sitä on välillä aika hankala ratsastaa. Vaatii ratsastajalta äärettömän rautaisia hermoja ja eleettömyyttä. Ei se mikään ilkeä koskaan ole ollut, vaan sille pitää kertoa ja opettaa kaikki niin hellävaraisesti. Tietenkin kaikkia hevosia ratsastatetaan herkästi, mutta tämän kanssa ei auta yhtään hermostua. Jos jokin pelottaa pitää heti äänellä kannustaa ja olla tukena. Jos alkaa ponimaista tuhmuutta olemaan ilmassa, niin asia piti korjata aivojumppaamalla tammaa. Eli paljon voltteja, kahdeksikkoja, suunnan muutoksia, siirtyymisiä - you name it.

3.

4.

5.

Asteittain neiti on vaan edistynyt parempaan suuntaan. Nyt nostot onnistuu ongelmitta ja pystyn paljon paremmin vaikuttamaan pelkällä istunnalla ja pohjeavuilla siihen. Vasemman laukannostot käynnissä on vielä pikkusen hankalia, sillä on minunkin hankala puoli. Kaikki käännökset teen enemmän jalalla ja katseella kuin kädellä. Jos haluan tehdä voltin, muutama metri ennen volttia valmistelen voltille niin, että katse ja keho on jo menossa voltille. Kun haluan tammankin mukaan voltille pienesti tuen ulkopohkeella ja annan voltin vaan muodostua. Ei siis kanata tehdä yhtään mitään ylimääräistä.

6.

7.

8.

Hyppäämistä en ole sen kanssa kovin nuorena halunnut harrastaa. Puomeja toki ollaan menty paljon, mutta hyppääminen tuotti ehkä ittellekin sellaista pientä jännitystä. Pötkylä kun on kasvanut hitaasti niin halusin sen antaa ensin hyvin kehittyä. Kaiken lisäksi halusin, että tamma kulkee kaikissa askellajeissa hyvin ennen yhtäkään hyppyä. Neiti on niin ihanan suloinen hypätä! Heti meni suorilta kaikki mitä eteen laitoin ja ensimmäinen hyppy pitää ottaa aina tosissaan :D Ihanaa huomata, että Pötkis tykkää hyppäämisestä eikä ole yhtään huonokaan siinä! Joten kuka tietää millainen esteponi tuosta kuoriutuu ;)

9.

10.

11. ja 12.

Löytyikö lempikuvaa?
Onko postaustoiveita? 

4 kommenttia

 1. Siis mitä, garandula on jo noin iso! Ja vaalea! Voi miten hänestä on tullut hieeeno:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso ja iso, mutta ehkä henkisesti jo isompi tyttö :D kiitos!

   Poista
 2. Minkä korkunen pötkylä on nyt? Se näyttää pienemmälle kun sun muut hepot

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin pienin :) olisko jotain 147-150 luokkaa. Mestarikin on ohittanut sen reippaasti :D

   Poista