Petra Palomäki

maanantai 5. syyskuuta 2016

Barokkipäivän tunnelmaa

Vielä pikkuisen kuvia Barokkipäiviltä olisi teille tarjolla. Halusin myös kirjoittaa yleisiä filiksiä koko tapahtumasta. Mielestäni tällaisen tapahtuman järjestäminen todellakin kannatti. Saatiin vihdoin paljon barokkihevosia ja -ihmisiä yhteen. Eniten pidin jo tapahtuman alkuvaiheessa siitä (jolloin tätä suunniteltiin), että ei haluttu missään nimessä nähdä mikä rotu on paras. Valitettavasti hevospiireissäkin on niin paljon niitä ihmisiä, jotka ei pysty näkemään muiden hevosissa hyvää. Vain se oma on maailman paras ja lässyn lässyn lää. Mutta nyt jotenkin kaikki puhalsivat samaan hiileen koko tapahtuman järjestämisen suhteen. Oli niin ihana tunne jo alkuvaiheessa tästä koko päivästä!


 Minä tietenkin kannustin alussa jo esteluokkien puolesta, mutta toisaalta kun oli kyseessä emsimmäinen tämän tyylinen tapahtuma niin oli hyvä pelata varman päälle vetäen vaan koululuokkia. Toivoisin siis ensi kerralle vaikka edes muutamaa esteluokkaa (60-80-90cm tasoa) missä nähtäisiin näitä barokkeja toisenlaisessa käytössä. Niin monet kuvittelevat, että barokkihevonen tarkoittaa automaattisesti kouluhevosta. Tottahan se, että yleensä kaikilla on melko hyvät liikkeet ja varsinkin näyttävät, mutta kyllä näistä on paljon muuhunkin. Ainakin meillä nämä lusitanot ovat osoittaneet melkoista taitoa varsinkin kenttäratsastuksessa!Vaikka esteluokkia ei tällä kertaa järjestetty niin oli ihan huikeeta saada kutsu hyppäämään väliaikanäytöksessä. Alunperin minun piti ottaa herra Uffe mukaan, mutta sen kanssa ei olisi päässyt ehkä näyttään "noin" isoa hyppyä kuin Tessan kanssa. Ei ole siitä kiinni, etteikö Uffe menisi. Onhan se hypännyt mun kanssa 120 ratojakin, mutta ei ihan hetkiin. Tessan kanssa on vaan niin pommin varmaa esteillä, siksi halusin vetää varman päälle. Toki, Uffehan olisi ollut paljon komeempi ilmestys. Toisaalta on hienoa näyttää mihin tammatkin pystyy. Lusitanoja kun enemmän Portugalissa oreja käytetään ratsuina ja tammat vaan tekee niitä varsoja. Kunnon womenpower esitys :D


Valitettavasti itse en päässyt näkemään todella kehuttua Rohan-tallin turnajaisshow:ta. Kuvista kun katselin niin oli ollut melkoisen hienoa menoa ja ainakin yleisö oli pitänyt siitä. Kouluokkien lopussa oli vielä Rotukavalkadi, jossa palkittiin jokaisen rodun parhaat edustajat. Niin upeita hevosia, että oli aika vaikea valita voittajaa jokaisesta rodusta! Friisiläiset on aina semmoisia wau hevosia. Suu loksahtaa auki kun jää ihastelemaan niitä tummia upeuksia. Mutta meikäläisen makuun tietenkin Lusitanot olivat parhaimpia, hehe ;)
Yleisesti ottaen jäi todella positiivinen fiilis koko tapahtumasta. Jos mekin kehdattiin mennä Tessan kanssa, vaikka se ei mikään rodun kaunein edustaja ainakaan tällä hetkellä ole, niin ihan kuka vaan kehtasi esitellä omia hevosiaan. Pelkäsin, että meidät nauretaan pihalle kun ei ollut sitä super pitkäharjaista passagea vetävää ilmestystä, mutta Tessa veti sitten sen edestä voiton tosta koululuokasta. Onneks siinä ei saa ulkonäöstä pisteitä :D Ei vaan, on mulla kaunis tamma silti en voi kyllä muuta sanoa.

Jään innolla odottamaan mitä ensi vuoden tapahtumaan keksitään. Toivoisin itse tietenkin niitä muutamaa esteluokkaa koululuokkien lisäksi. Sitten tietenkin vielä lisää barokkeja mukaan! Jos ensi vuonna itsekin toisin kaksi kappaletta näytille ;)Kuvat ilman vesileimaa ottanut Taru Arola


Mitä mieltä olet tällaisesta tapahtumasta?
Olitko katsomassa tänä vuonna tai
olisitko kiinnostunut tulemaan ensi vuonna?


Ei kommentteja

Lähetä kommentti