Petra Palomäki

perjantai 2. syyskuuta 2016

Barokit valtasivat Ypäjän!

Ypäjällä järjestettiin ihka ensimmäistä kertaa Barokkipäivä, jonne sai kaikki barokkihevoset tulla kilpailemaan kouluratsatuksessa ja esiintymään. Mukana oli paljon upeita hevosia mm. friisiläisiä, lusitanoja, andalusialaisia, lipizzoja, knabstruppeja ja "cruzadoja" barokkeja eli hevosia joilla todistetusti puolet jotakin barokkirotua. Ohjelmassa oli paljon kiinnostavia näytöksiä koululuokkien välissä. Yleisö pääsi pidättämään hengitystään mm. Rohan-tallin esityksellä missä palattiin ajassa taakse jännittävään turnajaisshow:n! Me pääsimme Tessan kanssa myös esiintymään väliajan aikana ja esitimme Lusitanojen monipuolisuutta hyppäämällä muutama este.

1.

2.

3.

4.

Tessa oli aika rauhallinen verkassa ratsastaa ja ihmettelinkin, että jos ei neiti tästä piristy niin aika laimeat hypyt taitaa tulla. Sain kyllä melko nopeasti vetää sanani takaisin, sillä ensimmäisen hypyn jälkeen Tessa innostu ja oli taas melko virkeä. Kai se oli jo masentunut sinne verkkaan kun joka puolella vaan pyöri hienoja kouluhevosia ja Tessalla kaikki estevermeet päällä. Sai huokasta helpotuksesta ja pääsi hyppään kuitenkin ensin. En ottanut kun muutaman hypyn verkassa, sillä areenalla hypättiin jumppaa ja siinä tulisi muutama verkkahyppy jo alle.

5.

6.


7.

8.

Tessa oli kyllä niin fiksusti koko ajan. Meille rakennettiin ristikko-pysty-pysty jumppa. Ensimmäinen väli oli innarina ja toinen yhden laukan väli. Kun Tessa pääsi testaan jumppaa ensimmäistä kertaa sai melkin heti pidentää välejä kun neiti pikkusen ampas ristikon jälkeen meneen. Sen kanssa minua ei kyllä melkeen ikinä pelota. Tessa vaan menee eikä meinaa! Lopusta nostettiin pysty sinne 110-120cm tiennoille, en nyt ihan tarkkaan tiedä korkeutta. Isoin este kuitenkin mitä ollaan hypätty reiluun kahteen vuoteen. Vikalla hyppykerralla, kun estettä nostettiin, ihan kuin koko yleisökin olisi jännittänyt hiljaa kuinka lusitano tamman käy. Ja viimeinen este ylittyi tyylikkäästi ja puhtaasti! Saatiin hyvät aploodit ja tamma kyllä ne ansaisti. Olen niin ylpeä siitä!

9.

10.

Käytiin äitin kanssa vaihtamassa Tessalle kouluvarusteet päälle ja letittämässä Tessan hurjan pitkä harja. Verkassa otin muutamia siirtymisiä ja laukassa koitin saada sitä rennommaksi vasempaan ohjaan taivuttaen. Halusin kuitenkin pitää Tessan skarppina mutta rauhallisena. Sen kanssa ei kannata loppujen lopuksi liian kauaa verkata, sillä jos tammalla menee Diiva-vaihde päälle niin saa unohtaa koko kisan.. Naiset :D Ei vaan, se oli varsin ihanalla tuulella kuitenkin, joten aika lailla vaan nautiskelin selässä.

11.

12.

13.

Radalla Tessa huomasin, että Tessa oli sen verran herkkä pohkeelle etten uskaltanut liikaa pyytää. Päätin heti alusta saakka tehdä siistin ja rauhallisen radan. En kokenut tamman olevan vielä valmis ravaamaan kunnolla eteen näyttävästi, koska se vaatii minulta hirmu paljon tasaisuutta käteen ja istuntaan. Keskityin tekemään hyvät tiet ja ajattelin ylläpitää samaa tahtia. Vasempaan laukkaan olisin toivonut aktiivisempaa takapäätä, mutta eiköhän se kohta puoliin ala pareneen. Muistin Ville oppeja ja koitin istua laukassa mahdollisimman syvään. Minulla käy helposti Tessan laukassa, että jään varomaan sitä syvään istumista. Pelkään, että alan puskeen lantiolla laukkaa eteen vaikka oikeasti hevosen liike ei siitä miksikään muutu. Päinvaistoin, kun istun syvään pystyn paljon paremmin vaikuttamaan siihen oman istunnan kautta. No enkös sitten jäänyt silti jänskättään ja laukassa en istunut kunnolla syvään. Varsinkin volteilla meikäläinen lähti taas ihan könöttään. Eli kuskin pitää vaan unohtaa se pelkääminen ja istua sinne satulaan kiinni.

14.

15.

Siisti ja nätti rata. Prosentteja tuli 66,364% ja tällä luokan VOITTOON! Olin aivan ihmeissäni, että miten Tessa veti kuitenkin niin hyvän radan, että nappas sen sinivalkoisen rusetin. Katselin verkassa muita upeita barokkeja ja ne veti niin hienosti. Ajattelin ettei meillä ole heitä vastaan kovin suuria mahkuja, vaikka Tessalla onkin nätti liike. Ja tuomarit antoivat minulle 8 istunnasta! Sain vielä kommentteihin kehutkin siitä, todella yllättynyt. Käynti oli Tessalla paras ja nappaskin siitä 8. Vielä kun saadaan tamma rennommaksi niin en yhtään pidä mahdottomana, että joskus siitä 9 saadaan.

16.

17.

18. ja 19.

Aivan huikea päivä kerrassaan takana! Ensi vuotta siis odotellessa ;) Suorituksien jälkeen tosiaan kävimme vielä Solheds:n edustajalla ja hän tuli katsomaan Tessan ihottumaa. Ihottuma on todella paha ja siihen saatiin nyt kaikki mahdolliset purkit ja purnukat apuun. Näistä kuitenkin lisää toisessa postauksessa. Ajattelin tehdä teille semmoisen edistymispostauksen, missä pääsette seuraan miten tuotteet ovat meillä tehonneet. Enne-jälkeen kuvien perusteella katsotaan eroa.

Lisää kuvia on tulossa toiseen postaukseen sillä niitä löytyy ja paljon! Tämän postauksen kaikki kuvat on ottanut luottokuvaajamme Anniina Gullans . www.anniinagee.kuvat.fi


Olitko sinä Barokkipäivillä?



1 kommentti

  1. Mahtavaa, että tuollaisia päiviä järjestetään! Pääsee fanit ihailemaan rotuja =) Tosin kaikkihan on aina siellä keskellä ei mitään, heh heh ;O)) Siis täältä katsottuna ;D

    Hieno Tessa, onnea =)

    VastaaPoista