Petra Palomäki

maanantai 25. heinäkuuta 2016

Estekisakausi aloitettu!

Noniin! Nyt on kauden ensimmäiset estekisatkin taputeltu läpi kunnialla maaliin. Olimme Uffen kanssa 17.7 Kankaanpään Ratsastuskeskuksen järjestämissä 2-tason kisoissa ja starttasimme luoka 60-70cm. Verkassa Uffe oli normaali itsensä ja ei mikään kovin kuuman oloinen. Välillä sain oikein herätellä sitä ja hypyillä pysyi hyvin rentona. Jotenkin kun Uffe on käynyt ties kuinka ja monta kertaa jo tuoka KRK:lla niin luulee olevansa kuin kotonaan.



Kun päästiin radalle kävin näyttämässä sille nuo "pelottavat" portit ja johdepossut. Niitähän siinä ihmeteltiin kuin ikinä herra ei niistä yli olisi mennyt (mikä on Uffelle melkoisen normaalia käytöstä :D). Kun oli meidän vuoro en tiedä mistä toi Siika sai jonkun näköisen adrenaliinipotkun, mutta se sitten lähti eikä multa paljon radan vauhdista kysytty mitään. Uffe kuskaa mua 6-0 koko radan läpi ja sai vaan revetä nauruun ja hävetä silmät päästään, voi jestas!

Hackamorella on siis ongelmana jos Uffe käy liian kuumana en saa sitä kääntyyn uusinnassa mihinkään. Vaikka Uffella olisi intoa ja eteenpäinpyrkivyyttä niin se ei haittaa jos hän kuuntelee minua. Kallen valkuissakin ollaan joskus saatu sitä super hyvää fiilistä kun hevonen odottaa, silti hyvin aktiivisella laukalla, ennen estettä ja kuuntelee pelkästää melkein mun painoapuja. No tässä kisassa ei paljon painoapuja kuunneltu ja huomasin ettei salitreenistäni ollut yhtikäs mitään hyötyä :D Jos Uffella on liikaa vauhtia + ei kuuntele minua = pää painuu herkästi alas = ei käänny.


Vaikka rata oli aika vauhdikas olen kuitenkin todella tyytyväinen siihen. Tiesin etten uusinnassa saa sitä kääntyyn niin päätin tehdä edes jotenkuten pitkät ja hyvät tiet. Starttaamme nyt lauantaina 30.7 Zilpalla 60cm ja 80cm. Otan tuon pikku luokan ihan vaan sen takia, että Uffe olisi rennompi 80cm radalla. En halua "viedä tikkareita" keneltäkään, vaan haluan ratsastaa siistin ja rauhallisen radan. Nyt kun vielä saan Uffenkin ajattelemaan samalla tavalla niin olisi hienoa. Meillä on keskiviikkona Kallen estevalmennus, joten katsotaan millaisen valmistavan treenin saadaan alle ennen kisoja. Nyt on niin mahdottoman kuumaakin luvattu, että uiminen taitaa olla päälajina tällä viikolla (tai ainakin palauttavana treeninä iltaisin)!


Onko muilla kuinka paljon kisoja?
Käytkö seuraamassa kisoja paikan päältä?


2 kommenttia

  1. Olis ollu kiva tietää teidän sijoitus? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin vatipää minä unohdin laittaa, eli 5/11 :D

      Poista