Petra Palomäki

maanantai 16. toukokuuta 2016

Paluu arkeen - kuvia!

On niin hienoa kun olen päässyt taas niihin oman arjen rutiineihin ja saanut ratsastaa normaaliin tapaan. Anniina kävi tosiaan kuvaamassa meitä ennen mun EM-kisoja ja tässä olisikin Zeuksen kuvat esillä.

1.

Zeus on mennyt todella hyvin oikeastaan koko ajan. Nyt kun kelit ovat lämminneet niin meillä jotenkin kaikki hevoset on jo ottanut semmonen kesäfiiliksen päälle. Kaikki kun ottaa arskaa päivän aikana tarhassa niin kun pitää mennä liikkuun ollaankin ihan veteliä makarooneja. Ei sillä etteikö itsekin olisi jos niin paljon aurinkoa ottaisin.
2. ja 3.

4.

5.
Emilia kun käy Zeusta ratsastamassa niin se tekee sen kanssa kyllä hyvin töitä. Huomaa, että kun itse menee Zeuksen selkään ja se on Empun jäljiltä niin hevonen on mennyt vaan hyvään suuntaan. Eli on hienoa kun pystyy luottamaan, että jätän hevosen osaaviin käsiin. Tiistaina kun palasin takaisin arkeen niin kävin tekemässä kevyen treenin sillä heti kentällä. Laitoin hackamoren päälle ja tarkoitus oli tehdä semmosta rentoa alas eteen ratsastusta. Tykkään kaikilla ainakin kerran viikossa tehdä tämmöstä rentoa treeniä, jolloin esimerkiksi laukassakin itse vaan istun kevyessä istunnassa ja annan hevosen vaan pyöristää selän ja laskea niskaa alemmaksi. Ehkä vähän saattaa vauhti pitkällä sivulla kasvaa, mutta en kummemmin halua pidätellä. Antaa niiden pitää hauskaa :)

6.

7.

8.

Torstaina puolestaan väännettiin jo kunnolla koulua ja kappas kun herra terroristi olikin laiska! Unohdin kannukset joita en kovin usein kylläkään käytä sen kanssa. Sain siis heti alusta saakka tehdä paljon ravi-käynti siirtymisiä ja herätellä sitä. Parin laukannoston jälkeen mulla olikin jo hyvin pohkeen edessä oleva ratsu! Minä olen itse todella vaativa kun on kyse hevosen reaktiosta pohkeelle. Haluan, että reaktio tapahtuu välittömästi eikä tunnin päästä. Nämä Lusitanot on ehkä siksi minulle täydellisiä hevosia kun muutenkin ovat luonteeltaan nopeita ja kuuliaisia.
9.

10.

11.

Lauantaina ehdin sateiden keskellä juoksuttamaan itse pitkästä aikaa Zeuksen kentällä. Tykkään liinassa vaihdella paljon paikkaa missä juoksutan ja ympyrän kokoo. Tällä saan hevosen tekeen eri tavalla töitä. Todella hyvin poika meni taas. Alla pari puhelinkuvaa alkuviikolta, kun tehtiin niin hienossa säässä töitä :)Pieni kysymys: Miltä kuulostaisi postaus missä kertoisin omasta tavasta juoksuttaa hevosia? Tuntuu, että oma tapa poikkeaa paljon tästä Suomalaisesta "yhdessä kohtaa,pikku ympyrällä"-juoksuttamisesta. Jos jollekin olisi apua tai saisi vinkkejä omaan juoksutukseen? :)

12.

Löytyikö suosikkikuvaa näiden joukosta?
Miten teillä on arki sujunut?2 kommenttia

  1. Joo! Tee juoksutuspostaus!:D ja ihania kuvia kaikki!

    VastaaPoista
  2. Tee ehdottomasti juoksutuspostaus, kiinnostaisi kyllä lukea! :) Tosi upeita kuvia, mutta mun suosikkini taitaa olla tämä viimeinen, kuva 12.

    VastaaPoista