Petra Palomäki

lauantai 21. toukokuuta 2016

Kimosta tuli palomiino

Kimon hevosen omistajan painajainen - kura, pöly, hiekka. Meidän Uffe on sellanen kurapylly ettei mitään rajaa. Kun kelit lämpiää ja sadeloimet kuoritaan niskasta pois alkaa se armoton itsensä sottaaminen. Herra ylhäisyytensä Ufano omistaa tarhassaan sellaisen suurehkon alueen punaista hiekkaa, jonka meidän isä oli kaikella rakkaudella sinne muutama vuosi sitten laittanut. Kun loimi on veks niin voitte varmasti kuvitella mihin Uffe sitten ensimmäisenä suuntaa vetämään itselleen rusketuksen pintaan...




On se kiva kun ensin hän käy vetämässä kunnon pohjan (Lue: korviansa myöden...) sellaista punertavaa väriä ja jos on oikein ihanan hyvä tuuri käynyt, että onkin satanut, niin tämän rusketuksen päälle Uffe huolehtii ja vetää itselleen suojaavan mutakerroksen pintaan. Ettei katsos vain se kaunis sävy pääse menemään pilalle. Tuo punainen hiekka on vaan sen lemppari. Joku voi tähän sanoa, että miksi ei sitten hiekkaa oteta pois. Vaikka kuinka aina kauhusta katson kun se itseään sinne hieroo ja sottaa, niin ei mulla ole sydäntä viedä tota "kesäiloo" siltä pois.




Ja kun minulla ei ole sydäntä niin sitten mennäänkin koko kesä palomiinona. Kisoihin jos menen, Uffe pitää pestä kaksi kertaa edellisenä päivänä jos oikein paha on. Ja silti musta tuntuu, että aina jää johonkin poskeen tai häntään joku oranssi raita... Valmennuksiin en enää edes yritä pestä sitä, ellei nyt pidä oikeasti mennä ihmisten ilmoille :D Näissäkin Anniinan ottamissa kuvissa on jo havaittavissa tätä kaunista kesälookkia.... voi pojat.




Mitäs muuten mun palomiino siialle kuuluu? No aikas hyvää! Eilen käytiin nimittäin Kankaanpään Ratsastuskeskuksella taas ratsastamassa ja otettiin pitkän pitkästä aikaa muutamia hyppyjäkin. Pikkusen toinen oli innoissaan ja meillä oli kummallakin todellakin hauskaa. Hypyt on nyt keväällä jääneet mun kisojen takia vähemmälle ja ollaan vaan enemmän menty semmosta kavaletti-puomijumppa hässäkkää. Mutta nyt kun päästiin taas esteiden makuun aletaan leikisti esittään vakavasti otettavaa esteratsukkoa :D Huomenna Emilia käy sillä ratsastamassa kun itse ole Turussa anoppia vaihteeksi katsomassa ja kuvauksissa. Ensi viikolla voisin koittaa saada pidempää videoa teille jos mentäis enemmänkin kuin pari estettä.


Onko muilla kimon omistajilla kesäisin puhtauden kanssa ongelmia? :D


4 kommenttia

  1. Kuulostaa erittäin tutulta! Meillä riittää sentään yleensä yksi pesu ennen kisoja... :D Kivoja kuvia!

    VastaaPoista
  2. Todellakin! Sekä Hodarin että Punton sais pestä joka päivä..

    VastaaPoista
  3. Heeeiii, pistäpä Mestari-varsasta pitkästä aikaa kuvia :)

    VastaaPoista
  4. Moi Petra! En ole ennen kommentoinut, mutta tämä postaus herätti kysymyksen. Millä aineilla peset kimoja hevosiasi ja onko sinulla muita vinkkejä kimojen puhtaanapitoon?

    VastaaPoista