Petra Palomäki

maanantai 1. helmikuuta 2016

Mestarin irtojuoksutuskuvia

"Some horses will test you, some will teach you
and some will bring out 
the best in you"

1.

Annika kävi meitä muutama viikko takaperin kuvaamassa, vielä kun luntakin oli maassa näillä suunnilla. Tänne blogiin julkaisen siis kaikki hänen ottamansa kukuvat erillisillä postauksilla, koska kuvattiin kaikki hevoset ja Uffe (ylläri ylläri) kuvattiin kahtena päivänä. Ensimmäisenä pääsee aloittamaan Mestari ja hänen kuvasatonsa.

2. Vaikka korvat ei ehtinyt varsan nopeiden liikkeiden takia kuvaan, niin on se silti hieno!

3.

Päästimme kentälle samaan aikaan Nyhyiksen ja molemmat pääsi kunnolla taas revittelemään. Toisin sanoen, Mestari seurasi possu junassa Nyhtiksen perässä :D Nyt vasta kun sen näin kunnolla valosalla taas irtona tajusin kuinka paljon se on oikein kasvanut! Annikalle taisin sanoakin, että tuossa varsassa ei taida olla muuta kun jalkaa. Mitattiin meidän isän kanssa noin 3vkoa sitten oikein laaserilla aika jämpti säkäkorkeus, joka oli 137,5cm. Takaa se oli tuolloin 142cm. Nyt kun sen ruokinta on hieman tasapainoisempi, ettei syö emänsä extra ruokia, niin se takapääkin on musta pikkusen tasoittunut. Tällä hetkellä säkä taitaa jo olla yli 138cm.

4.

5.

6.

Mun on vaan pakko tähän taas kehua mun varsaa. Se on kyllä niin nallekarhuksi muuttunut vieroituksen jälkeen. Oikein vanhempieni kanssa ihasteltiin kuinka se on karsinassa niin kiltti, taluttaessa kulkee super hienosti löysällä riimunnarulla perässä ja Mestari kuuntelee myös hyvin minua. Me viime viikolla harjoittelimme ensimmäistä kertaa pesupaikalla seisomista oikein niin kuin isommatkin pojat. En laittanut vielä naruja riimuun sivusta kiinni, vaan annoin niiden roikkua yhdessä sen edesaä ja laitoin sen oman narun niihin kiinni. Näin se sai liikutettua päätä kaikkiin suuntiin. Siinä se seisoskeli ja minä harjailin samaan aikaan. Sen ehdottomasti lempijuttu harjauksessa on harjan harjaus. Aina kun alan harjaamaan sen harjaa, Mestari pysyy koko se ajan täysin paikallaan ja sellanen ilme, kuin hän olisi niin ylpeänä itsestään :D 

7.

8.

9.

Muutenkin se on niin fiksu varsa. Oppii todella nopeasti ja sitä juuri toivoinkin varsalle Lusitanon puolelta. Väri tällä on kyllä minulle edelleen mysteeri...mä hehkutan sen kimon perään, joten katsotaan mitä ton mammuttiturkin alta paljastuu kesäksi. Ajattelin tehdä teille joku päivä, jos vaikka viikonloppuna Sami suostuisi kuvaushommiin, niin videon kuinka käsittelen Mestaria. Talutus, harjaus ja tällaiset simppelit arkirutiinit sen kanssa. Miltäs tämä kuulostaisi? 

10. Kouluhevosen ainesta?

11.

12. Venyy venyy...

13.

14. "APUA! Poni tulee!"

15. Kokoo myös ;)

16. "Ollaanko kavereita nyt?"

Löytyikö lempikuvaa?


30 kommenttia

  1. Olipas kauniita kuvia! Mun lempparikuva oli kuva nro 10, Mestarissa on selkeästi kouluhevosen aineksia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivottavasti olisi myös sitä estehevosen ainesta :D

      Poista
  2. Ihania kuvia :) kouluhevos ainesta selvästi! ;)

    VastaaPoista
  3. Mä en osaa valita yhtä lempikuvaa, aivan ihania kaikki! :)

    VastaaPoista
  4. Ihania kaikki! Hauskan värinen, aika jännä nähdä millanen on sitten "aikuisena" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :) Kans odotan kyllä innolla millanen tulee ;)

      Poista
  5. Kuva 14, näin suoritetaan oikeaoppinen telemark neljällä jalalla!
    Räjähdin nauruun tuolle kuvalle, pitkä ja huono päivä takana ja tämä kyllä nyt paransi sitä melkoisesti! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha et ole ainoa, joka tuolle kuvalle on räjähtänyt nauruun :D

      Poista
  6. Toi 14. kuva naurattaa mua joka kerta :D ihan loistava! Mielenkiintoista kyllä nähdä minkä värinen varsasta tulee.

    VastaaPoista
  7. Ihania kuvia! 1 on oma lemppari ja 14 on aivan mahtava!! :D Mestari on nytkin mielestäni kivan värinen, mutta hauska nähdä mitä sieltä paljastuukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun lempikuva on myös tuo ensimmäinen ;) Se on nyt hienon värinen kyllä, jännän suklaan ruskea!

      Poista
  8. Haha, piristi kyllä iltaa koulujuttejen keskellä. Nyt jaksaa taas ;)
    Video kuulostaa kivalta! Katsoisin mielelläni.

    VastaaPoista
  9. Haha tuo 14! :D

    Huomasin, että sinulla on ainakin ollut käytössä Maflexin satula, onko edelleen ja jos on, niin mitä olet tykännyt siitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu on edelleenkin :) olen ihan rakastunut, meneen kaikkien selkään joustorungon vuoksi ja istua on loistava! Pääsen todella lähelle hevosta :)

      Poista
  10. Video kuullostaa todella hyvältä! itse kun olen kasvatuspuolella opiskellut ja tällöin varsojen kanssa paljon työskennellyt niin tuollaiset videot (ja kuvat) on aina mielenkiinttoisia :) p.s. viimonen kuva on paras ;D

    VastaaPoista
  11. Kiva postaus ja tuo video kuulostaa hyvältä! Mielenkiintoista seurata sitten miten teillä tulee sujumaan ratsuksi koulutus kun Mestari toimii jo nyt niin hyvin! :) Kuulostaa siltä että teistä on tulossa hyvä pari.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ihana kuulla! :) joo jos näin hienosti jatkaa edistystä niin tulee olemaan varmasti super hyvä varsa ratsuttaa :)!

      Poista
  12. Tuo kuva 14! Hahaa en kestä :DDD

    VastaaPoista
  13. Ihania kuvia! :) Joo videota kehiin vaan pian, minua ainakin kiinnostaa kovin! Jännä kyllä nähdä minkä värinen Mestarista oikein tulee :)

    VastaaPoista
  14. Niin kaunis ja kauniin värinen juuri tuollaisena! :) Lisää vaan postauksia Mestarista :)

    VastaaPoista