Petra Palomäki

sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Mestarillista menoa

Viime viikolla oli loistava auringonpaiste heti aamusta ja kenttä ei ollut vielä ehtinyt kovin paljoa jäätyä. Päätin mennä sitten samantien kuvaamaan tuota pikkuoria kentälle äitensä kanssa. Se on kasvanut todella hyvin kokoa, tällä hetkellä säkä taisi olla noin 135cm. Takaa se on pikkusen korkeampi, joten kohta ollaan sielä vajaan 140cm korkeudessa. Onneksi se ei ole kuitenkaan tuosta lisää kasvanut, sillä se ennustaa ettei Mestarista tulisi mitään jättiläistä vaan jäisi sinne alle 170cm korkeuteen...huh!

1.

2.

3.

4.

5.

Meillä on nyt tämä koko viikko aloitettu vieroituksella. Alkuviikosta ne erotettiin tarhan jälkeen sisälle eri karsinoihin ja vielä muutaman yön annettiin olla samassa. Keskiviikkona päätettiin sitten pitää yöt erillään, sillä Tessakin oli jo sitä mieltä, että tissille ja hänen heinilleen ei ole enää karsinassa Mestarilla asiaa... Tessa suorastaan huokaisi helpotuksesta kun ne pistettiin yöksi erilleen :D Eka yö oli hieman levoton, mutta melko pian se rauhoittu eikä enää ole sitä pakollista tarvetta mennä äiskän viereen. Mestarihan on jo pitkään syönyt itsenäisesti omia rehuja ja heinää niin nyt kun pistettiin erilleen ei tarvinnut niitä oppia syömään yksin. Alkuviikosta ne erotetaan myös tarhassa ja Mestari saa mennä Nyhtiksen oppeihin. Myöhemmin Tessa siirretään vielä kauemmaksi perätarhalle niin ettei kumpikaan nää toisiaan. Kun kaikki näyttää olevan jo ohi ja rauhallisesti niin vieroitus voidaan sanoa menneen nappiin. Tessakin alkaa muutenkin treenaan enemmän maneesilla niin pääsee sekin pois pihasta.

6.

7.

8.

9.

Taluttamista ollaan harjoiteltu - ja paljon. Yleensä minä vien ne yksin tarhaan ja myös ne sieltä haen. Jotta vältyn pahemmalta liiskaukselta noiden kahden välissä, on minun ollut pakko opettaa heti alkuun kuinka kuuluu kävellä. Joka ikinen kerta kun vien tai haen tarhasta me matkan varrella pysähdytään käskystä noin pari kolme kertaa. Sanon ensin pryyt ja sitten selkeällä äänellä seis. Ei tainnut mennä kuin pari kertaa ja toi kakara hokas homman. Nyt taluttaminen on niin ihanan helppoa kun käskystäni kummatkin pysähtyy nätisti. Mestari pysähtyy aina melkein heti, kun taas Tessa ja hänen pitkät piuhat,  pysähtyvät pienellä viiveellä. Olen painoittanut paljon Mestarin koulutusta äänensävyllä. Nyt se tietää jo aika hyvin mitä mikäkin äänensävy tarkoittaa. Heti kun Mestari menee hyvin tai tekee jotain oikein palkitsen lempeällä äänellä ja rapsutan. Tämä on myös auttanut jos se stressaa jostakin niin pystyn rauhoittamaan sitä hyvin.

10.

11. Hurja ori 

12.

13.
Siitä on tullut kyllä niin tallin suosikki. Omalla tavallaan niin ihanan vekkuli luonne ja silti niin kiltti. Joka päivä vaan rakastun enemmän ja enemmän siihen. Taitaa olla jo mamman toinen silmäterä  Seuraava etappi olisi nyt se peseminen. Olen suihkuttanut sen jalkoihin jo vettä, mutta pikkuisen se vielä sitä arkoo. Yksin en pysty opettamaan joten pitää Annan kanssa ottaa se vaikka ensi viikolla hommiin. Saatais vaikka jo pikkuisen pestyä jalkoja ja sen ymmärtämään, että peseminen on kivaa eikä sitä pidä pelätä. Mutta pikku hiljaa kaikki :)


14.

15.

16.

17.

18. ja 19.

20.

21. Hampputukka 

22. ja 23.

24.

25. ja 26.

27.

 Löytyikö lempparia?
Miltäs teidän silmään varsuli näyttää? :)

10 kommenttia

  1. Mestari on kyllä hieno (ja upean värinen)! Ihanaa, että vieroitus sujui noinkin helposti. Kuvista lemppari taisi olla 11! :)

    VastaaPoista
  2. Lemppari oli 18! Ja voit siis huokaista helpotuksesta ettei siitä tulekkaan välttämättä NIIN isoa! :D ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja joo ehkä voin jo huokaista, ellei se yhtäkkiä 2 vuotiaana päätä alkaa kasvaa :D

      Poista
  3. On se kyllä kaunis hevosen alku! :)

    VastaaPoista
  4. 4. , 16 . Ja 22. olivat lemppareita! :-) Onpas Mestari hieno varsa :-)!
    Hartsujaemil.blogspot.fi

    VastaaPoista
  5. Siitä tulee niin hieno! Minkä väriseksi hänet on tunnistettu (Vai onko vielä?)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tunnistaja laitto tumman ruunikko mutta mulla aina se kimohaave :D

      Poista