Petra Palomäki

maanantai 4. tammikuuta 2016

Tuotetestissä: Chia de Gracia

Pääsin testaamaan muutamia Chia de Gracian tuotteita ja näin jo useamman viikon käytön jälkeen en oikein voi muuta kuin kehua! Sain valita yhdelle meidän hevosista sellaisia sopivia tuotteita kokeiltavaksi, sillä jos sitä alkaisi kahdeksalle testaileen niin aika monta kiloa saisi ottaa erilaisia tuotteita. Päätin kokeilla meidän Tessalle iho-ongelmiensa takia heidän tuotteitaan ja sain testiin Kotimaista Tyrnirouhetta ja Hampunsiementä. Lisäksi olen testannut tuota ruusunmarjarouhetta Tessalla ja Uffella.



Lähdetään ensimmäisenä tuosta Hampunsiemenestä liikkeelle.Chia de Gracian hampunsiemen on siis 100% kotimainen tuote, joka on kokonaan puhdistettu ja anlysoitu. Alla teille paremmin kattavaa tietoa suoraan heidän sivuiltaan:


Hampunsiemen sisältää runsaasti välttämättömiä rasvahappoja sekä arvokkaita gammalinoleenihappoja (GLA) ja stearidonihappoja (SDA). Gammalinoleenihappo auttaa tulehduksien ja ihosairauksien hoidossa. Stearidonihappo on elimistölle helppokäyttöistä omega-3-rasvahappoa. Hampun rasvahapot ovat optimaalisessa suhteessa 3:1 (Omega-6 ja omega-3). Hampussa on paljon E-vitamiinia, joka on tärkeä antioksidantti.

Hampunsiementen proteiini sisältää kaikkia välttämättömiä amonohappoja. Aminohappoja tunnetaan yli 500 erilaista, joista hevoselle välttämättömiä aminohappoja on 21. Terveen hevosen elimistö voi tuottaa itse 12 aminohappoa, joten loput näistä yhdeksästä välttämättömästä aminohaposta tulee saada ravinnosta. Hampun proteiini koostuu 65 % edestiinistä ja 35 % albumiinista, jotka ovat korkealaatuisia ja hyvin imeytyviä. Hampun proteiini ei sisällä soijalle tyypillisiä imeytymistä haittaavia trypsiini-inhibiittoreita. Hamppu sisältää paljon arginiini-aminohappoja, jotka edesauttavat tärkeän typpioksidin muodostumista ja sitä kautta hyvää veren virtaamista.

Hampun sisältämä hiilihydraatti on kaikki kuitua. Kuidusta 24 g on liukenematonta ja 6 g liukenevaa kuitua. Runsas kuitupitoisuus auttaa tasapainottamaan vatsan toimintaa.

Sopii hyvin myös hevosille, jotka eivät kestä viljoja ruokavaliossaan tai jotka kärsivät metabolisesta oireyhtymästä tai insuliiniresistanssista.
Luomutunnus: FI-EKO-111

Annostus: hevonen (500kg): 0,5 dl - 8 dl (kovassa rasituksessa olevat kilpahevoset). Voidaan syöttää sellaisenaan tai sekoitettuna muun rehu joukkoon. Ei vaadi liottamista, ei muodosta geeliä. Liottamalla (idättämällä)  siementen ravintoarvoa voidaan nostaa.
Käyttö: hevosen luonnolliseen valkuaistäydennykseen, iholle, jouhille, karvalle, ruuansulataukselle ja vatsan toiminnan tukemiseen.

Ravintoarvot 100g:

Energiaa 530 kcal,rasvaa 33 g, proteiinia 25 g, kuitua 30 g (liukenevaa 6 g, liukenematonta 24 g), A-vitamiini 30 mg, C-vitamiini 2 mg, E-vitamiini 30mg, B3-vitamiini (niasiini) 28 mg, B1-vitamiini (tiamiini) 1mg, B2-vitamiinu (riboflaviini) 1 mg, B6-vitamiini (pyroxidine) 1 mg, fosfori 1,160 mg, potassium 933 mg, magnesium 462 mg, calcium 160 mg, rauta 13 mg, sodium 12 mg, magnaani 9 mg, sinkki 7 mg, kupari 2 mg.


Hamppu on hevosen loistava valkuaislisä - lue tästä lisää!
Hamppu on hevosen kotimainen superfood - lue tästä lisää!



Hampunsiemenen lisäksi olen syöttänyt Tessalle tyrnirouhetta. Tyrnirouhe on kotimainen ja aikamoinen vitamiinipommi!  Tyrni on tunnettu lääkekasvina jo antiikin ajoista lähtien. Antiikin Kreikassa tyrnin nuoria oksia ja lehtiä käytettiin hevosten lääkintään, sillä tyrni teki hevosten karvasta sileän ja kiiltävän ja eläimet kasvoivat hyvin. Tyrnissä esiintyy D-vitamiinia lukuun ottamatta kaikkia vitamiineja. Erityisen runsaasti tyrni sisältää C- ja E-vitamiinia sekä betakaroteenia.  E-vitamiini ja flavonoidit tukevat elimistön immuunijärjestelmää ja vastustuskykyä.


Tyrnin siemenissä ja marjassa on paljon monityydyttymättömiä antioksidantteja sekä rasvahappoja, joilla on suotuisia terveysvaikutuksia mm. tulehdusten parantamisessa. Tyrniä voidaan käyttää myös vatsahaavan tukihoitona. Tyrnin öljyt vaikuttavat suotuisasti limakalvojen rakenteeseen ja voivat olla ovat avuksi erilaisten allergioiden hoidossa. Eläinkokeissa tyrniöljyn on havaittu myös vahvistavan maksan toimintaa suojaamalla maksasolujen solukalvoa myrkyiltä ja siten auttavan myrkytystilojen hoidossa.

Annostus: hevonen 1 rkl - 3 rkl /pvä, koirat 1 tl- 1 rkl / pvä
Käyttö: hevosen / koiran luonnolliseen vitamiinitäydennykseen, ihon ja limakalvojen hyvinvointiin, suoliston terveyteen.

Tyrnimarjan vitamiinit:

- C-vitamiinia eli askorbiinihappoa 10-20 kertaa enemmän kuin appelsiinissa. Tyrnin flavonoidit auttavat merkittävästi   C-vitamiinin imeytymistä.
- A-vitamiinia sekä sen esiastetta betakaroteenia sekä kartenoideja, jotka ovat erittäin tehokkaita antioksidantteja ja tärkeitä ihon ja hiusten terveydelle.
- E-vitamiineja.  Tätä erittäin voimakasta antioksidanttia tyrnissä on enemmän kuin missään muussa kasvissa. Flavonoidit ja betakaroteeni tehostavat E-vitamiinin imeytymistä.
- K-vitamiinia vähäisessä määrin 10 ug / 100 g. K-vitamiini vaikuttaa mm.  veren hyytymiseen.
- B1 Tiamiini, vaikuttaa aineenvaihduntaan ja hermojärjestelmään.
- B2 Riboflaviini, vaikuttaa aineenvaihduntaan, valkoisiin verisoluihin, ihoon ja silmiin.
- B3 Niasiini, vaikuttaa aineenvaihduntaan, hermostoon, aivoihin, ihoon ja veren kolesteroliin.
- B5 Pantoten happo, vaikuttaa aineenvaihduntaan ja immuunijärjestelmään.
- B6 Pyridoksiini, vaikuttaa aineenvaihduntaan, immuunijärjestelmään. Aineenvaihdunta, immuunijärjestelmä

Koostumus:

A-vitamiini 18,2 mg / 100g

- alfa-karoteeni 2,3 mg / 100g

- betakaroteeni 15,9 mg / 100g

C-vitamiini 126,9 mg / 100 g

E-vitamiini 25,8 mg / 100 g
Fosfori 2,88 g / kg
Kalium 5,99g / kg
Kalsium 0,64 g / kg
Kupari 7,00 mg / kg
Magnesium 0,71 g / kg
Mangaani 10,0 mg / kg
Rauta 48,0 mg / kg
Sinkki 17,0 mg / kg
Omega-rasvahappoja:
- Alfalinoliinihappo (Omega 3)
- Palmotoleiinihappo (Omega 7)
- Linoliinihappo (Omega 6)


 Lisää tyrnistä täältä!

Näiden kahden tuotteen lisäksi extrana olen kokeillut syöttää Ruusunmarjarouhetta pääsääntöisesti Uffella ja antanut myös Tessalle jonkin verran. Ruusunmarja sisältää enemmän C-vitamiinia kuin yksikään sitrushedelmä.

Ruusunmarja sisältää runsaasti luonnollisia vitamiiniyhdisteitä, B-, C- ja P-vitamiinia sekä öljyä, jossa on tärkeitä öljyliukoisia A-, D- E- ja K-vitamiineja. Ruusunmarja sisältää runsaasti aminohappoja, ja sen sisältämä magnesium tukee lihasten toimintaa. Ruusunmarjassa on myös kuitua, mineraaleja, hivenaineita, betakaroteenia, antioksidantteja ja rikkiä, jotka edistävät kehon hyvinvointia. Ruusunmarja sisältää pektiiniä, joka liukenevana kuituna turvaa suoliston toimintaa. Ruusunmarja sopii hyvin miedoksi ummetuslääkkeeksi.  Lisäksi pektiini suojelee stressivatsaa ja voitelee suolistoa. Ruusunmarjan sorbitoli tasaa vatsan liikahappoisuutta ja lisää syljeneritystä.



Ruusunmarja sopii loistavasti hevosen & koiran luonnolliseksi ja hyvin imeytyväksi C-vitamiinilisäksi. Siemenissä on myös runsaasti rikkiä luonnollisessa muodossa. Rikkiä esiintyy kehossa pieniä määriä luonnollisesti ja se tukee kehon monia rakenteita ja toimintoja kuten sidekudoksia, sydäntä, verisuonistoa sekä kehon energiantuotantoa. Ruusunmarjajauheen on todettu lieventävän nivelrikon ja nivelreuman oireita.  Vaikuttavana aineena toimii galoktolipidi, joka hillitsee nivelten tulehdusta, parantaa liikkuvuutta ja vähentää kipua. Sopii hyvin käytettäväksi nivelvaivoihin yhdessä nokkosen ja MSM:n kanssa. Erityisesti kovassa rasituksessa oleville ja vanhoille hevosille ruusunmarja on tehokas luonnollinen lisäravinne.

Annostus hevonen: 1 - 3 rkl / vrk. Koira: 1 tl-1 rkl / vrk.
Käyttö hevosille / koirille: nivelille, suoliston hyvinvointiin, luonnolliseksi vitamiinitäydennykseksi.

100% kuivattu ja jauhettu ruusunmarja, ei lisäaineita.


Yhteenveto ja omat kokemukset

Hampunsiemen on mielestäni hieman lieventänyt Tessan iho-oireita. Hamppu on tutkitusti todistettu vähentävän ihon kutinaa ja meillä ainakin Tessa on pysynyt hyvänä eikä ole hinkannut itseään nyt ollenkaan. Myös talvisin se on saattanut ärsyyntyä jostakin ja häntäänsä hinkannut, nyt tosin ei ole ollut yhtään mitään. Lisäksi iho-oireisiin on vaikuttanut loistavasti tyrnirouhe. Tessa on tykännyt siitä todella paljon ja pitää jatkossakin antaa tuota vitamiinipommia! Ruusunmarjarouhetta päätin kokeilla Uffelle, sillä se auttaa lieventämään nivelrikon oireita. Uffella kun on kummassakin takajalassa nivelrikko, niin ruusunmarja auttaa juuri niihin nivelkipuihin ja jäykkyyteen. Olen huomannut, että se mielestäni vetreytyy nopeammin alkuverryttelyssä kuin ennen. Varsinkin näin talvella, kun nivelet on todella kankeat kylmästä, niin se on paljon innokkaampi liikkumaan jo heti alusta saakka.

Chia de Gracialla o todella laaja valikoima ja suosittelen ottamaan heihin yhteyttä. Näin saat varmasti sopivat tuotteet hevosellesi ja tulee pistettyä rahat oikeaan käyttöön. Seuraava tuote mitä haluaisin Tessalle kokeilla on tuo Joint Buddy ja Not so sweet itch. Saisin kokeilla isommalla pakkauksella Tessan nivelille ja iho-ongelmiin kyseisiä tuotteita. Ja tietenkin suosittu Chia-siemen on myös testilistalla!


Onko sinulle Chia de Gracia tuotteet tuttuja?
Kokemuksia?


2 kommenttia

  1. Oletko millaisilla annoksilla edennyt tuon hamppusiemenen kanssa? Itse sitä kanssa pitkään miettineenä päätin nyt aloittaa sen kokeilun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annoin alkuun ihan puoli desiä ja siitä nostin asteittain 2dl. Kun tamma ei liiku vielä niin paljon niin en halunnut liikaa nostaa :)

      Poista