Petra Palomäki

keskiviikko 12. elokuuta 2015

Urcon kuulumisia

En ole tainnut hetkeen urcosta mainita täälä mitään, joten nyt se saa ihan oman postauksen. Kaikki kuvat on Ennan ottamia. Oon niin monet kerrat halunnut kertoa muistakin tänne juttua mutta kuvat uupuneet....nyt asia kuitenkin korjaantunut ja postauksia alkaa sateleen ;)

1.

2.

Tosiaan puki maisteri voi oikein hyvin. Muutama viikko takaperin sillä oli kengät niin pitkässä, kun kengittäjä ei päässyt heti niin jouduin irrottamaan etukengän irti kun oli melkein jo irti. En halunnut sitten, että se lähtee tarhassa pahasti ja kavio lohkeisi kunnolla tms. Sen vuoksi urco oli ns "lomalla" sen 4 päivää ja miten se elukka voi heti lihota niin paljon noin lyhyessä ajassa :D Se on meidän hevosista paras rehun ja heinän käyttäjä ja vaikka oon hieman vähentänyt rehua niin heinä näkyy jäävän sopivasti vatsan alueelle. Toki onhan se ollut laitumella koko kesän, joten ehkä sekin on sitä pyöristänyt ;)

3.

4.

5.

6.

7.

8. ja 9.

Muuten ratsastaessa se on mennyt ihan hyvin. Välillä se on todella hyvä ja välillä sillä on niitå päiviä, jolloin helposti ympyrällä vasempaan kierrokseen jää liikaa banaanin malliseksi eli taipuu etupää ja takapää reippaasti sisään. Olen tällöin koittanut asettaa välillä ulos unohtamatta sisäpohjetta, ettei kaadu kuitenkaan pohkeen päälle ja mene lapa edellä. Sitten välissä taas puolestaan taivutan pyllyä ulos ja siinä ulkopohje myös tarkkana ettei liikaa karkaa hevonen ympyrältä. Mutta onneks on ollut enemmän niitä hyviä kuin huonoja päiviä ;)
10.

11.

12.
Lastaus on alkanut sujumaan paremmin. Ekoilla merroilla saatiin Annan kanssa se monta kertaa traikkuun, lastaussilta kiinni ja uudestaan pois. Onneks nyhtis on niin kitisti vieressä, ettei siitä tartte murehtia. Se on oppinut nyt siihen,  että kun asetan edestä hieman painetta ja kun se ottaa askeleenkin eteen niin paine hellittää ja kehuja tulee samantien. Käytiin viime viikolla sitten niinisalossa kokeilemassa muualla lastaamista. Kotona meni sen pari minsaa koko hommaan ja kun päästiin Niinisaloon niin käytiin kävelemässä hieman Siltakorpien kentällä ja juoksutin sitä myös vähän. Kun lähdettiin lastaamaan niin samaan aikaan tuli maneesista hevonen jolle sen piti tietenkin hirnua. Mutta heti kun se hetkeksi muistaa keskittyä lastaamisesn unohtui hevonen ja hän käveli koppiin!



Sitten maanantaina käytiin uudelleen Siltakorpien kentällä ja juoksutin sen kunnolla pessoalla jotta sille tulisi oikeasti hieman väsy. Kun sillä on väsy se ei tahdo yhtään haluta keskittyä koko traikkuhommaan vaan vetää liinat kii ja seis siihen paikkaa. Joten haluttiin siis kokeilla kävisikö nyt samalla tavalla. Kun käveltiin traikun luo niin samaan aikaan maneesilta tuli taas kaksi hevosta. Todella hienosti urcokin osasi malttaa ja vaan katsella niitä kun hekin pysähtyivät hetkeksi katsomaan meitä. Kun alettiin lastaamaan hepat unohtuivat kunnes maneesille oli saapumassa vielä toinen ratsukko. Kerran urco hirnahti kunnolla ja sitten pysyin sitkeenä ja koitin saada sen huomiota vaan koppiin. Ja kappas yka kaks Anna pikkusen maiskutti ja hevonen käveli koppiin. Eli siinäkin meni sen pari minsaa taas aikaa :)

13.

14.

15. Täysiä...!

Jos tämä lastaus nyt jatkuu näin hyvänä niin ensimmäiset kisat on 22.8 Söörmarkussa Zilpalla. Starttaamme todennäköisesti A:n ohjelman sillä mitään B:tä sillä ei kannata mennä. Hyvä vaan jos on vaikea ohjelma niin joutuu koko ajan keskittymään ja tekemään jotain. En lähde ratakokemusta hakemaan vaan lähinnä enemmän kisapaikkakokemusta. Se kyllä osaa mennä sielä aitojen sisällä eikä mikään ole uutta, mutta se kokonaisvaltainen kokemus kisoissa on ihan eri homma. Onneksi maneesin taakse saa parkkiin traikun niin, että jos pahalta näyttää saadaan tehtyä sille ns. kuja. Ja voihan maneesin oveltakin lastata joten en ole huolissani. Kisoihin varmaan lähtee joko Anna, Sami tai Enna ja pitää nyhtikselle ottaa toinen ihminen vahtimaan sillä onhan se nyhtiksellekin melkein eka kerta myös kisamatkalla. Taidan ottaa sen nyt perjantaina estekisoihin mukaan niin saa vähän tottua koko hommaan.

16.

17. ja 18.

Palaten kuitenkin urcoon, niin päätettiin taas vähän irtohypyttää pari viikkoa sitten urcoa kentällä. Tällä kertaa laitettiin okseri kun viimeksi oli vain pysty. Toinen oli niin intoa täynnä että tuli vapaaehtoisesti muutaman kerran hyppyjä ennen kun edes ehdin nostaan. Veti sellasia loikkia taas, etten tiennyt mihin suuntaan hevonen oikein lähti :D okseri nostettiin sinne 105-110cm korkeuteen eikä tehnyt edes tiukkaa. Kouluorille tekee hyvää venytellä esteillä itseään ;)

19.

Tänään kävin pellolla tekemässä rennon käyntimaaston ja urco uskalsi ihan yksin rohkeasti pellolle asti. Ei tullut pelottavia hirviöitä matkalla vastaan, jotka olisivat pikku urcon voineet syödä. Lenkin jälkeen hieroin sitä hetken ja venyttelin kunnolla kaikki jalat läpi. Oikean puolen selkälihas oli hieman kireä, mutta se menee yleensä helpommin tiukemmaksi jos sataa tai tuulee pihalla ja herra herkkis on ilman loimea. Hän on mielestään tehty sokerista ;) mutta hyvin sain kuitenkin sitä rennommaksi ja laitoin yöksi vielä BOT-loimen hoitamaan. Koskahan joku mustakin pitäis noin hyvää huolta :D Sami hei.....kröhm niskahieronta kiitos!

Lauantaina käydään kokeilemassa miten lastaus onnistuu Samin kanssa ja jos menee kotona hyvin käyn sen ratsastamassa Siltakorpien kentällä. Pitäkää peukkuja!



4 kommenttia