Petra Palomäki

maanantai 17. elokuuta 2015

Irtohypytyskuvia

Ponin palleroinen pääsi silloin samana päivänä milloin urcokin niin irtohyppäämään myös. Sitä on meillä pari kertaa ennen tuota irtohypytetty ja nyt päätin hieman "nostaa" korkeutta ylemmäksi kuin edellisillä kerroilla. Nyhtiksen hyppytyyli on hieman laiskan puoleinen. Tai siis hyppää kyllä ripeästi, mutta etujalat jää vähän niin kuin roikkumaan jolloinka kaviot kolistelee aika usein puomeihin.

1.

2.

Nyhtis hyppäs kuitenkin tosi näppärästi sinne 75cm asti kunnes 80cm olikin ponin mielestä liian iso ja hän ei suostunut menemään ylitse. Ruohoa piti kuitenkin melko nopeasti saada jälleen suuhunsa niin hän päätti suunnata takaisin kentän toiselle puolelle missä sitä oli. Laskin pystyä sitten pienemmäksi ja pistin sen tulemaan sitä uudelleen jolloinka hän pomppasi kunnolla ja jälleen kerran päämäärä oli sielä ruohon tykönä. Ponilla siis hyvä motivaatio hypätä kun heti esteen edessä näkyi kentän reuna missä se mehevä ruoho kasvoi :D

3.

4.

5.

6.

Muuten sillä on mennyt ihan hyvin. Harmittaa todella paljon kun poni on päässyt hinkuttaan harjaansa karsinassa. En tiedä mitä ihmeen pikku polttiaisia meillä on kun musta tuntuu, että vähän kaikki on reagoinut tänä kesänä voimakkaammin noille itikoille. Uffekin joutuu joka yö olemaan ihottumaloimi päällä...nyhtikselle olen laittanut samaa ihottuma sprayta mitä laitan tessalle, mikä lievittää kutinaa ja toimii samalla karkoitteena. Sillä olen saanut pysyttyä kaikkien hevosten hinkkaamisen jotenkuten kurissa... Onneksi kohta alkaa kylmät ja elukat häviää niin helpottaa ja harja pääsee taas kasvaan.

Olen alkanut syöttään nyhtikselle myös biotiinia sillä mulle oli outoa omistaa hevonen, tai no tässä tapauksessa poni, jolla kaviot saattaa jopa lohjeta! Lusitanoilla on luonnostaan todella vahvat kaviot ja meillä on erittäin harvoin kaviot lohjennu (kop kop koputan puuta ettei tarvi perua sanojansa huomenna... :D). Joten katsotaan jos biotiini auttaisi ajan myötä kavioiden vahvuuteen.

7.

8.

9.

10.

11.

 Kuinka usein teillä hevoset irtohyppää? 

6 kommenttia

  1. Tää eläin on kyllä superliikkis! <3
    Mä niin toivoisin, että meilläkin olis oma kenttä. Nyt irtohypytetään lähinnä kun joku järkkää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieni nyhterön :D meilläkin alkuun kun tänne muutettiin niin laitettiin pellolle vaan aidattu alue ja siinä irtohypytin! Ei aina tartte kenttää ;)

      Poista
    2. Meillä on tarhat kyllä aidattu pellolta, mut ei estekamppeita kun en arvaa tallotulla savipohjalla hypyttää. Mä mieluummin valitan et kukaan ei järkkää irtohypytyksiä ;D

      Poista
  2. Ihania hyvän mielen kuvia :D Toisella on vähän kasviksia matkassa kun töitä tehdään. Hieno poni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen on pakko ottaa aina eväät mukaan töiden ohelle kato ettei vaan grammaakaan pääse laihtumaan :D

      Poista