Petra Palomäki

tiistai 18. elokuuta 2015

Niinisalo 2-tason koulukilpailut

Nyt saatte kisapostausta! Tosiaan meillä oli uffen kanssa 8.8 Niinisalossa 2-tason koulukilpailut. Päätin startata pelkästään heA:2 ohjelman sillä oli valittava joko mennä A vai B:n rata niin ei saa valita liian helppoa luokkaa.


Tapani mukaan olin hieman ehkä myöhässä kisapaikalla ja varsinkin kun starttasin ihan ensimmäisenä. En yhtään tykkää startata ensimmäisenä sillä minulla on aivan karsee muisti. Haluan aina varmistaa edelliseltä ratsukolta tietyt kohdat esim missä tulikaan se siirtyminen oliko se C:ssä vai M:ssä. Tosin jos se edellinen ratsukko mokaa niin ei paljon mua helpota :D lähdin nopeasti laittamaan uffea kuntoon sillä olin yksin liikenteessä sen kanssa. Ja eikös mun tuurilla mulla oli jäänyt kypärä kotio....ja kotio on 5km matkaa muttei ketään muita kotona. Noh onneksi sain lainattua vierustoverilta kypärää ja iso kiitos hänelle lainasta!

Siitä lähdin kipin kapin verkkaamaan ja uffe oli oikein intoa piukeena...no ei todellakaan. Verkassa uffe oli kuitenkin siedettävän hyvä. Tein Kallen neuvojen mukaan uffella paljon siirtymisiä ja tempon vaihteluita. Sitä pitää herätellä verkassa _tosi_ paljon ja silläkin on rajansa. Uffe vetää nimittäin todella äkkiä herneen nenään jos hänestä siltä tultuu. Onneksi sain sitä työstettyä suhteellisen hyvin läpi ja aktiivisemmaksi pohkeelle. Otin ensimmäistä kertaa myös verkkaan pitkän kouluraipan avuksi varsinkin minun vasemmalle pohkeelle, joka on heikompi. Laukassa tein muutamia vastalaukkoja ja hevonen oli aika lailla valmis.


Radalle kun päästiin niin menimme hetken aikaa vielä radan vieressä olevalla pienellä verkka-alueella. Uffe näki pelottavia esteitä, pelottavan tuolin kentän laidalla ja siinä hän päätti vetää herneen nenään. Pikaisesti koitin rauhoittaa sitä päästämällä ohjat täysin löysäksi ja annoin sen vetää ittekseen henkeä. Kun herra oli rauhoittunut, keräsin ohjat käteen ja otin vielä muutamat ravi-laukka siirtymiset. Siirtymiset tuntuivat kuitenkin turhilta. Hevonen oli totaalisen pohkeen takana ja enteilin siis jo erittäin "aktiivista" takapään poljentaa radalla...

Ja niinhän siinä kävikin. Radalle tulo oli melko suora, mutta uffen tavan mukaan (ja minä kun joskus opin kunnolla ratsastamaan) niin pysähdys oli hieman kättä vasten. Se pitäisi saada niin hyvin ennen pysähtymistä molemmille pohkeille, että kun pysähdytään hevonen ei jää sinne ohjalle painamaan vaan jäisi malttaan ja seisomaan rehellisesti. Oikealle keskiravi ei mennyt nappiin. Kulmassa uffe oli jo liian pitkänä ja en saanut sitä enää kunnolla molemmille ohjille ja pohkeille jollainka keskiravi kasvoi eikä pysynyt samana koko ajan. Siirtymiset onneksi kuitenkin olivat ihan siedettäviä vaikka askellajit ei sitten niinkään.


Tässä A:n ohjelmassa on siis molempiin suuntiin ne pahat pohkeenväistöt. Ei siinä mitään, nehän on uffella oikein hyviä KUN se on hyvin pohkeen edessä eikä sen takana. Yllätyin, kun sain sen ensimmäisessä pohkeenväistössä oikealle pysymään melko suorassa vaikka pylly meinasikin karata useampaan otteeseen. Tuomari kirjoitti "melko sujuva" ja antoi meille siitä 6. Vasempaan keskiravi lähti paremmin kulmasta mutta edelleen kasvoi...uffella kun ei ole sellaista välitöntä siirtymistä siihen keskiraviin kuin mitä esimerkiksi urcolla niin on välillä mentävä sillä mitä meillä on :D Vasempaan pohkeenväistö on meille vaikeampi ja sen huomasi radalla. Uffe jäi liikaa kaulan kanssa taivuttaan ja väistö oli kirjaimellisesti banaanin mallinen. Laukannostot olivat hyvin pisteessä ja tuomari huomautti laukan aktiivisuudesta. Kyllä välillä tuntui uffe niin innokkaalta ja sitten se nopeasti hyytyikin. Vastalaukat meni hyvin kunnes minä tyhmä unohdin missä piti tehdä käynnin kautta siirtyminen uudestaan laukkaan ja siirryin liian aikasin. Onneksi tuomari ei sitä "sillain" huomannut ja näytti ulospäin kuin uffe olisi tippunut vaan raviin ja siitä käyntiin vaan liian aikaisin.

Meikän istunta -10 :D
Muuten rata meni loppua kohden melko siististi ja sujuvasti vaikka olisin kaivannut kyllä tupla enemmän intoa hevoselta koko kouluratsastukseen. Olin aivan super yllättynyt kun saatiin suunnanmuutoksesta vapaassa käynissä ja keskikäynnistä 7 pistettä! Siis uffe saa _käynnistä_ noin paljon. Mitä tapahtui! Se on meillä se vaikein, kun uffen on todella haastava kävellä kunnolla selän läpi piiiiitkiä askelia. Kyllä selän läpi kävellään mutta ei ne kovin matkaa voittavia kyllä ole :D


Olen kironnut kun aina kun mennään A:n ohjelma niin ei millään sitä 60% olla saatu rikki. Jokaisessa kisassa ollaan kuitenkin noustu ylöspäin, mutta puhutaan nyt kuitenkin erittäin pienistä prosenttimääristä. Tiettekö mitä - me saatiin 60,147%  !! Se meni vihdoin rikki! Ja vielä kun hevonen oli niin pohkeen takana, kuuma päivä eikä yhtään sellainen mitä se voisi olla. Ja nyt napattiin tuollaiset pisteet. Olin radan jälkeen hieman pettynyt varsinkin omiin mokailuihin. Olen niin kriittinen itselleni jos teen virheen radalla. Kun hevonen menee hyvin minä mokaan. Onneks jälleen kerran uffe pelasti mut ja jaksoi pinnistää sinne 60 prossan puolelle. Jos se olisi siis nyt tästä lähtien vain ylämäkeä kouluradoilla?

Onko teillä ollut sellaista tasoa mistä olette halunneet kisoissa jo pitkään saada paremman suorituksen, kuten esim. koulu- tai estekisoissa?



Ei kommentteja

Lähetä kommentti