Petra Palomäki

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Zeuksen pattitilanne

Tuhannesti kiitoksia kaikille teidän neuvoista ja omista kokemuksista! Niistä oli meille todella paljon apua ja saimmme meidänkin hepalle näillä näkyminen tilannetta rauhoittumaan.

Tosiaan zeukselle annettiin heti kortisonia suoneen ja siitä ei ollut melkein mitään apua. Seuraavana iltana laitoin geelinä kortisonia naamaan ja sama homma, ei näkynyt suurta apua olevan. Muualle laitoin kutinan helpottamiseksi suolavettä mikä auttoi paljon. Ihottumaloimea pidin kaksi yötä niin ei päässyt zeus itte pureman ja raapimaan niitä kutisevia patteja.


Eläinlääkäri määräsi meille oriprim kuurin ja neljän päivän jälkeen hevonen oli lauantaina ekaa kertaa ilman mitään pattia! Mahassa taisi olla vielä yksi, mutta sekään ei enää märkinyt kuten kaikki ennen. Sunnuntaina aamulla mahan patit olivat hävinneet myös. Ihossa toki näkyy vielä rupia kun patit märki ja pintaan jäi pienet ruvet. Nekin lähtee aika hyvin aikanaan.

Kysymys on : mistä tämmöinen yhtäkkiä tuli? Hevonen ei ole ollut laitumella, uutta heinää ei annettu sillon sunnuntaina kun ekat patit ilmestyi. Uutta heinää tehtiin sunnuntaina illalla, mutta patit olivat jo ilmestyneet aamulla hyvin ennen heinähommia. Ruoassa mitään ei olla muutettu, ei olla käytetty mitään uutta suihketta (ei kärpäs tai harjasuihketta). Samat suihkeet olleet jo yli kuukauden. Tarhassa ei mitään mehiläispesiä, tarhassa ei ole mitään pahaa mitä voisi syödä (ja zeus ei muutenkaan syö tarhassa ruohoa viimeiseen ruohon nyppyyn saakka kuten esim meidän nyhtis tai tessa). En nää muuta syytä kuin, että sai allergisen reaktion paarmoista tai edellisissä heinissä oli jossain paalissa jotain mille se yhtäkkiä reagoi. Koko talvi menty samalla heinällä niin en sitten tiedä. Veikkaan tuota heinä hommaa. Nyt se saa uutta mille ei ole ollenkaan reagoinut.

Pääasia on kuitenkin,  että hevonen näyttää paremmalta ja alkaa toipua. Eilen juoksutin sitä ilman mitään pessoaa liinassa ja ainakin liikkui hyvin eteenpäin. Huomenna menen ilman satulaa kentällä, sillä satulaa en voi laittaa vielä rupien takia. Toivottavasti tämä oli tässä ja päästään taas jatkaan treenejä kohti kisoja! Saanko ehkä jo huokaista?


Ei kommentteja

Lähetä kommentti