Petra Palomäki

lauantai 20. kesäkuuta 2015

Jännittäviä hetkiä ja kuulumisia


Kuten varmaan tiedättekin meillä on täälä kotona todellakin jännittävät hetket meneillään, nimittäin tessa alkaa olemaan jo todellakin viimeisillään. Laskettuaika on vasta ensi viikolla, mutta en usko sen menevän ihan niin pitkälle. Käytiin ostamassa oma valvontakamera jo valmiiksi alkuviikosta ja eilen illalla aloin päivystämään. Tessalla on jo peräpään lihakset rentoutuneet, ruokahalua ei enää aina ole samaan tapaan kuin ennen, ulkosynnytin on venynyt, hengitys on raskaampaa ja maha alkaa oleen jo erittäin iso. Tissitkin alkeneet hyvin keräämään maitoa, mutta niihin vahatippoihin ei aina voi luottaa, joten en jätä niiden varaan synnyttämisen arviointia.


On jotenkin niin epätodellista, että kohta se pienokainen tulee maailmaan. Olen panostanut niin paljon aikaa ja myöskin rahapussilla ollut oma osuutensa hommaan. Haluan vaan kaiken menevän hyvin. Monet ei ymmärrä kuinka paljon minulla on tuossa varsassa toivoa kiinni. Kaikki sormet ja varpaat ristissä, että varsa syntyy terveenä maailmaan. Muulla ei todellakaan ole väliä. Olen niin ylpeä tessasta ja uskon siitä tulevan erittäin hyvä äiti. Tänään saatiin sen oma tarha varsakuntoon, eli nyt on siinäkin kolme lankaab ettei varsuli pääse livahtaan aidan alta.


Sitten muihin hevosiin: Uffe oli 7.6 ja 13.6 aluekoulukisoissa, joista kerron sitten paremmin lisää erillisessä postauksessa. Ekat tämän kauden heA:n radat - treeniä saadaan jatkaa ja reippaasti. Jostain se on kuitenkin aloitettava ;) Kallen valmennuksessa saatiin super hyviä vinkkejä ja meno näytti jo aika lupaavalta! Tämä viikko on mennyt hackamoren testaamisessa ja voisin hyvin kuvitella sen olevan meille sopiva kuolain esteille ja ihan siksi kun on ainoa kuolaimeton mikä on sallittu kisoissa. Ostin omat LG-kuolaimettomat niin niillä saadaan mennä kotona enemmän. Se oli niin mahdottoman hyvä niillä LG:llä niin ehdottomasti haluan jatkaa niillä.


Urco ja zeus on myös ollu varsin hyviä viime aikoina. Urcolla tehtiin toissapäivänä kunnolla siirtymisiä ja yritin saada sitä kunnolla vasempaan kierrokseen kulkemaan rungoltaan hieman suorempana. Sillä kun on taipumusta juuri esim. voltilla lähteä liikaa banaani-mallina. On hyvä sitten jumpata ja tehdä aivan toisin päin taivuttaen hevosta pois siitä banaanista. Urcolla on ehkä se "huono" puoli, että kun saan sen täysin avuille se sitten myös pysyy sielä. On välillä liiankin herkkä jos oma istuntani liikkuu oikealle tai vasemmalle, hengähdän syvään tai vaikkapa nojaan yläkropalla hieman eteen. Kaikki tarkoittaa aina jotain. Toisaalta sillon itse pitää olla mahdollisimman eleetön ja vain pohkeilla ohjata hevosta. Kädet paikallaan, kroppa rauhassa ja melkein ajatuksen voimalla siihen siirtymiseen. Opetin Ennaa miten zeusta kuuluu kunnolla juoksuttaa ja nyt on homma hyvin hanskassa. Rento ja kuuliainen hevonen liinan päässä on kaiken a ja o. Huomenna olisikin hieman puomitreeniä! Tämän päivän treenit siirtyi kovan sateen ja painostavan kelin takia...


Pötkylä teki eilen super hienoja siirtymisiä. Pieni kesäloma ehkä teki hyvää ja neiti on pikkuisen fiksummalla tuulella. Laukannostoja pitää vielä hioa, mutta näillä kuumilla keleillä en halua sen kanssa tehdä liikaa. Parempi, että käydään perushommia läpi eikä liikaa hinkata mitään tiettyä. Toivon mukaan huomenna kelit hieman paranisivat. Nyhtis sai ikiomat ajovaljaat ja laitan teille huomenna hieman esittelypostausta niistä, joten huomenna tästäkin vielä lisää ;)



14 kommenttia

  1. Haluan sun (kimot) lusitanot, ostan jossain vaiheessa jostain kimon lusitanon :--D

    Ihana tää uus ulkoasu :3 Tessan masu on jo aikas iso :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kutina että neljäs kimo on tulossa :D tervetuloa meille katsomaan ja ratsastaan jos haluaa ;) kiitos! Pian räjähtää! !! :D

      Poista
  2. Voii toivottavasti varsa on terve :3 Kuinka kauan sitten oot lopettanut Tessan ratsastuksen ja jättänyt sen "raskauslomalle"? Eli kuinka kauan sä pidät heppas raskauslomalla ennen kuin varsa syntyy? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tessa on saanu lomailla jo muutamia kuukausia. Satunnaista liikuntaa. Tolla tammalla kun ei ihan tosta noin vaan voi mennä ilman satulaa vaikka köpötteleen. Enemmän sitten juoksutellut jne. Kun kengät otettiin noin kuukausi sitten niin ei olla enää kuin maasta kävelty :) ja toivottavasti varsa on terve ja kaikki menee hyvin!! :3

      Poista
  3. Voi, varsominen on aina niin jännää! Ihan tulee mieleen oman kasvatin synty viisi vuotta sitten... Kyllä sitä jännitettiinkin! Toivottavasti kaikki menee hyvin ja teilläkin heppavauva pullahtaa pian maailmaan! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juhannus mennytkin tässä kameraa päivystäessä :D en malta odotta pikkusta !

      Poista
  4. Voih, en malta oottaa että sun blogi täyttyy varsakuvista! Peukut pystyssä ja sormet ristissä että kaikki menee hyvin :) Meidän tallille syntyi viime viikolla myöskin pieni tamma varsa, on ne vaan niin ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih ihanaa! Täälä ollaan erittäin jännissä tunnelmissa :3 kiitos paljon!

      Poista
  5. Nyt täytyy sanoo näin ravipuolen ihmisenä et Nyhtiksellä on nii sairaan hyvä ja pitkä ravi et tuolla pärjäis raveissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oon kattonu samaa ja mietinkin että kun saan sille onat kärryt ja kuntoa kasvatettua niin miksi ei jollekin kokeneelle poniraviaihmiselle viedä näytille! :) kiitos!

      Poista
  6. Meillä on syntynyt 4 varsaa ja kertaakaan ole tullut vahatippoja, yksi tamma varsoi yöllä ja loput kolme syntyneet keskellä päivää. ei oo meijän tammat lukenu heppakirjoja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo mä en luota enää noihin vahatippoihin kun meidän unaivallekaan ei tullut mitään merkkejä. Päivällä meillä tuskin uskaltaa varsoa mutta tulis nyt edes yön aikana pian!

      Poista
  7. Hei mikä istuin koko siinä teidän estesatulassa on ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. meillä on 16". Mielestäni on hieman reilua kokoa, mahtuu aikuinen hyvin penkkiin :)

      Poista