Petra Palomäki

perjantai 26. kesäkuuta 2015

Nyhtiksen uudet valjaat

Heips kaikille!

Pienen pieni update ennen virallista postauksen aihetta: tessalla on huomenna laskettuaika ja koko perhe on kolmessa vuorossa yön aikana valvonut aamuun asti. Voitte kuvitella siis kuinka paljon univaetta on havaittaivissa ja ehkä siksi tänne koneelle ei tule pahemmin iltaisin eksyttyä. Jos sitten helpottais kun saadaan pikku riiviö ulos maailmaan ;)


Remmit ei varmaan kaikki oikein, mutta ei ohjasajossa ole niin tarkkaa vielä :D

Noniin, eli ostin nyt vihdoin Nyhtikselle ihka omat valjaat. Meidän kengittäjä löysi Tori.fi:stä nämä ja vinkkasi meille. Olin siis nopea ja sain valjaat ostettua itselle. Sami kävi nämä hakemassa sillä olivat Hervannassa ja kun Sami käy sielä koulua onnistui helposti haku paikan päältä. Hinta oli todella hyvä (sopi just budjettiin) ja nämä ovat siis aivan uudet. Kerran vain kokeiltu päälle ja meille sopivat täysin. Muutamia extrareikiä jouduin tekemään, tosin näissä on onneksi niin paljon säätövaraa, että menee pötkylällekin.




Otettiin äitin kanssa sitten heti testikierrokset ja tässä hieman kuvasatoa. Ohjasajo meni todella hyvin ja raviakin mentiin hienosti kentällä. Lopusta lähdettiin tielle kävelylle ja äiti tuli mukaamme varmistamaan ettei matkan varrella hyppää mörköjä meidän kimppuun. Nyt olisi ehkä tiedossa kärrytkin niin ei varmaan mene kauaa, kun päästään kärryttelemään ja kasvattamaan kunnolla herralle kuntoa! Ajatuksena olisi jos harrastemielessä uskallettaisiin syksyllä raviradalle hieman päästelemään. Saa nähdä nyt miten käy ;)



Onko teillä antaa vinkkejä millaisia erilaisia harjoituksia voi tehdä ohjasajaen?



9 kommenttia

  1. Vaikkei valjastus sinänsä tarkkaa olisikaan ohjasajaessa, on hyvä kuitenkin opetella valjastamaan oikein ettei satu vahinkoa sitten kärryt perässä oman huolimattomuuden vuoksi. En tarkoita tätä missään nimessä pahalla, mutta ohjaksen kuuluisi kulkea rintaremmin alta ei päältä. Kuulostan varmaan nipottajalta, sori! :D Hyvännäköiset valjaat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta. Sitten kun kärryjen aika on niin meidän kengittäjä joka on ite ravipuolen ihmisiä lupasi opettaa. Ittellä kun näistä hommista ei paljoo ole kokemusta :D

      Poista
  2. Mä ainakin teetän aina aika samanlaisia tehtäviä ohjasajaen, kuin ratsastaen: kaaria, ympyröitä, väistöjä, kokoamisia, maltillisia lisäyksiä... Meidän tallilla vannotaan ohjasajon nimeen nuorten hevosten koulutuksessa, niin isojen kuin pienetenkin. Meillä kasvatetaan pienimuotoisesti welsh A-poneja ja vähän enemmän shettiksiä, ja nuorille poneille opetetaankin niiden pienen koon takia ohjasajaen mahdollisimman paljon ja esimerkiksi juurikin ne pohkeenväistöt ennen kuin tytöt käyvät selässä ja hiljalleen ponit siirtyvät tuntitöihin ratsastuskoululle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsit kuulostaa hienolta! Tiedän nyt ainakin vähäb suuntaa mitä kaikkea voidaan harjoitella. Kiitos tästä! :)

      Poista
  3. Kannattaa ajamista varten hommata ne ravisuitset sekin kera meinaan et sekki on hyvä apu ponin kanssa jos rupeaa pukittelemaan ajaessa myös potkuremmi on hyödyllinen. Ohjat aina tuommosen rintaremmin alle (ei koske y-rintaremmiä eikä kilpakäyttöisiä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ne kaikki. Tuli samassa paketissa, mutta en vielä osaa edes laittaa niitå päähän :D kiitos neuvosta! Sitten tulee varmasti oikein kunhan ammattilainen näyttää eka ;)

      Poista
  4. Ei se oo niin vaarallista vaikka ohjat päältäkin tulee, mä oon myös sillai pitänyt eikä se shekki todellakaan oo pakollinen ku mäki ajan aina normisuitsilla ;)

    VastaaPoista