Petra Palomäki

keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kivitallin kisaviikonloppu 9.-10.5


Tässä teille kisaraporttia kun muutama viikko takaperin olimme 
uffen ja zeuksen kanssa kisoissa lauantaina ja sunnuntaina.


Lauantai 9.5

Lauantaina pakkasimme uffen ja kamat kyytiin ja lähdettiin kohti Sastamalaa Kivitallille. Kisat olivat siis I-tason loulukisat ja starttasimme ensin heC tutustumisluokan koukuohjelman rata A ja sitten FEI:n kenttäkilpailuohjelma poneille 1993 rata A. Uffe oli kisapaikalle taluttaessa aivan orimainen mikä on sille kyllä erittäin harvinaista. Kenties kevät jopa uffekin herättänyt...

Verkassa herra oli aika neiti ja selkeästi raspauksen tarpeessa. Kun menee varmaan paljon kuolaimettomalla ei aina huomaa heti koska on raspauksen aika. Tietty uffe raspataan aina noin pari kertaa vuodessa niin olisi minun pitäny olla skarppina. Eli en siis sen kummemmin liikaa uffea ns. kiusannu verkassa. Tehtiin voltteja ja taivutuksia niin sain sitä paremmin kuulolle.

Radalla hevonen oli hieman pohkeen takana ja en saanut siihen sellaista kunnon tuntumaa. Rata jotenkin vaan meni hieman hutiloiden omasta mielestäni. Keskiravit ylläri ylläri olisivat saaneet lähteä enemmän ylämäkeen kutrn myös laukka. Pisteitä luokasta tuli 66,95% ja tällä luokan voitto.


Seuraavassa luokassa itte stressasin radan voltteja. Pänttäsin ja pänttäsin rataa ja oli sellanen kutina, että muistankohan kaikki radalla. Miten kävi? Voltit meni kyllä oikeissa kohdissa oikein, mutta päätin lähteä sitten tekeen vielä extra volttia jonka huomasin heti taivutettuani voltille. Sanoin vaan tuomarille, että tiedostin virheeni eikä tarvinnut nousta sanomaan mikä meni väärin :D Muuten rata oli paljon parempi.  Uffe oli verkattu kunnolla ja sain sitä paremmin tällä radalla kuulolle. Pisteitä tuli 65,65% ja tällä myöskin luokan voitto! Eli herra Siika veti tuplavoitot kisoista - mahtava hevonen.

______________________________________________________________________________

Sunnuntai 10.5.2015

Sunnuntaina oli sitten zeuksen vuoro lähteä kisoihin ja herra oli varsin väsynyt aamulla ja sitä mieltä, että on liian aikaista lähteä kisoihin hehe. Pakattiin taas kaikki kamat autoon, lastattiin Samin kanssa zeus traikkuun ja lähdettiin ajaan kohti Kivitallia.

Starttasimme kaksi luokkaa ja tarkoituksena oli saada 80cm luokasta kvaalit. Päätin startata aluksi sellaisen "verryttelyluokan" ja menimme 60cm. Verkassa katsoin pieniä poneja, ihanaa mustaa shettistä ja totesin, että olimmekohan väärässä luokassa vai oliko tämä joku pikkuponi-luokka :D Zeus oli todella hyvällä tuulella ja verkkahypyt onnistuivat oikein hyvin.

Radalla herra ei edes yrittänyt hypätä. Selkeesti oli sitä mieltä, että näitten maahan kaivettuja esteiden takia on ihan turha itseään rasittaa. Rata meni puhtaasti vaikkakin tyyli ei mahdollisimman paras. Kaikki kuitenkin mentiin epäröimättä ja mikään ei ollut sen erikoisempaa kuin kotona.



Toiseen luokkaan saatiin hetki odottaa ja zeus ehkä vähän tylsisty. Verkassa jouduin pikkusen aina herätteleen sitä laukkasiirtymisillä niin sain sen pidettyä oikein aktiivisena meidän starttiin saakka. Verkassa se hyppäsi edelleen todella hyvin ja hyvin mielin lähdimme radalle.

Rata oli nyt hieman jo haastava. Meille aika tiukkoja käännöksiä, suoraan uralta muutamalla laukka-askeleella esteille - toivoin silloin uffea alle joka kääntyy minne vaan ja miten vaan. Heti alusta saakka meillä oli oikeasti laukka kunnossa. Voi olla ettei siltä näytä, mutta tuo on jo zeukselle sellainen hyvä ratalaukka. Alku oli hyvä kunnes itse mokasin ja olin malttamaton sarjalle missä tulikin puomi mukana. Hevonen oli kuitenkin aivan super ja yritti parhaansa. Loppu rata meni itteltä hieman säheltämiseksi ja onneksi zeus pelasti monta tilannetta. Pääasia, että kvaalit tuli ja kaiken kaikkiaan oli oikein onnistuneet kisat!



Onko teillä paljon kisoja tiedossa?


2 kommenttia

  1. Teillähän meni tosi hyvin nuo kisat! Täytyy jälleen kerran sanoa, että toi sun istunta on niin kivannäkönen :D Toivottavasti tulevatkin kisat jatkuu samaan rataan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Mä just itte selässä kauhistelin kun en saanut millään jalkoja ja hartioita rennoiksi... :D nyt olisi tiedoss kaksi viikonloppua putkeen aluekoulukisoja herra Uffella joten voi olla että sielä ei ihan näin hyvin mene :D parhaamme kuitenkin yritämme!

      Poista