Petra Palomäki

keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Hengissä ollaan!


Päivät kuluu niin mahdottoman nopeasti etten meinaa millään ehtiä hetkeksi pysähtyä ja päivittää blogia. Päiväni alkavat aamulla klo 5.50, siitä seitsemäksi töihin, töistä pääsen puoli 4, siitä salille tai suoraan kotio tallille. Salin jälkeen suoraan tallille ja tallilta pääsen joskus yhdeksän aikoihin sisälle syömään, suihkuun ja nukkuun. Voin sanoa, että aika kiirusta on ollut!


Tähän teille pieni päivitys miten meillä menee. Huomenna saatte pötkylän melkein unohdettuja ratsastuskuvia, jotka Anniina otti yli kolme viikkoa sitten. Meinasin kokonaan unohtaa nämä kuvat vaikka olivat työpöydälläni valmiina odottamassa blogiin julkaisemista. Sitten olisi vielä urcon irtohypytyskuvia, uffen hyppykuvia, zeuksen estekisoista raporttia ja ja ja...

Meillä on uffen kanssa tosiaan sunnuntaina tämän kauden ensimmäinen aluekoulukisa ja heA luokka Luvialla. Päätin mennä suoraan A:han kun K.N.Specialia en mielelläni jaksaisi hinkata uudelleen ja uudelleen. Sitä on jo _muutama_ kerta tullut kierrettyä vuosien varrella. Uffen hampaat vihdoin maanantaina raspattiin ja kuten tiesin, sielä oli aika isot piikit. Siksi en ole ratsastanut sillä kuolaimilla jo yli viikkoon. Eilen uffe sai hieronnan ja Anniina sai oikeaa puolta enemmän jo auki. Kankku oli kulema hieman kireä ja en yhtään ihmettele - sen verran kovia pukkeja veti laitumella joten voi olla, että lihas aukesi kerralla kunnolla ja sen vuoksi on nyt herkempi. Huomenna treenit jatkuu ja pitää vielä ennen kisoja tehdä hyvä treeni painoittuen siirtymisiin.


Urco on ollut todella rento ja letkeä. Toissapäivänä se meni puomeja pessoalla liinan päässä ja tehtiin myös hieman ravi-käynti-ravi siirtymisiä. Eilen mentiinkin sitten selästä samaa ja vasempaan kierrokseen sain kunnolla sisäpohkeella välillä taivuttaa takapuolta ulos kun helposti meinasi ympyrällä pylly karata liikaa sisään ja banaanin muotoiseksi. Oikeaan kierrokseen onnistui paljon paremmin! Melkein tunnin hinkattiin koulua ja lopulta se vasen puolikin alkoi sujumaan paremmin. Sain sitä suoralla paremmin molemmille ohjille, hyvin sisäpohkeen tuntumalle ja rungostaan suoraksi.


Tessalla H-hetki vaan lähenee ja ensi viikolla laitetaan jo oljet karsinaan. Maha on jo hyvin laskeutunut ja tisseihin alkaa kerääntyä maitoa. Apua! Arvatkaa jännittääkö nyt jo aivan kamalasti! Onneksi minulla on päivisin niin paljon menoa, että en ehdi joka sekunti ajattelemaan sitä varsulia. Mamma joutui nyt hetken lomalle kun ennen näitä sateita alkoi tarhat ja kaikki pölisemään niin paljon, että yksiminen alkoi taas. Onneksi ei ollut mitenkään vakavaa, mutta pientä yskää kuitenkin. Nyt tilanne alkaa oleen jo rauhoittunut ja valkosipulikin rehuissa on auttanut. Pötkylä on kehittynyt huimasti mm. juoksutuksen suhteen. Mentiin pari päivää sitten puomeja ja vitsit se oli huippu! Huomenna olisi sitten tarkoitus mennä selästä hieman hiomaan siirtymisiä.

Zeus teki toissapäivänä myös tehokkaan puomitreenin pessoalla liinassa ja tänään teki ilman pessoaa kevyen treenin. Todella hyvin meni kumpanakin päivänä ja huomenna mennään taas selästä treeniä. Tykkään paljon juoksuttaa meidän hevosia hyvin perusteellisesti liinassa sillä näen niin hyvin kuinka ne liikkuu ja pystyn vaikuttamaan nopeammin siihen miltä ne näyttää liikkeessä. Juuri tänään ihastelin zeuksen karvaa kuinka se kiilsi niin voimakkaasti auringon paisteessa.

tässä pieni esimaku kisakuvista - vauhtia piisas :D

Tosiaan pysykää nyt kuulolla sillä nyt on tulossa _erittäin_ kuvapainoitteisia postauksia!


Ei kommentteja

Lähetä kommentti