Petra Palomäki

keskiviikko 13. toukokuuta 2015

H-hetki lähenee


"Always believe something wonderful is about to happen..."

Varsakuumeni ei yhtään hellitä, kun selaan facebookia ja näen kuinka monella on jo varsoja syntynyt. Ihania, kikkuraharjaisia, söpöjä varsuleita. Joka kerta kun sellaisen bongaan niin enemmän ja enemmän vain odotan omaa varsaani syntyvän.


Tessalla on siis laskettuaika kesäkuun lopussa ja mietinkin välillä kuinka jaksan niin kauan odottaa. Masua tarkkailen melkein joka päivä ja on sieltä jo elämää muutaman kerran kuulunut. Maha on tällä hetkellä jo huomattavasti enemmän laskenut mitä alkuvuodesta. Nyt se tuntuu olevan oikein pinkeä ja varsa alkaa vetäytyä taaksepäin. Onneksi vielä ei olla ihan niissä viime hetken mitoissa, mutta pikku hiljaa.


Monet kysyvätkin kumpaa toivon, minkä väristä jne. Henkilökohtaisesti minulle on tällä hetkellä vaan tärkeintä, että varsa on terve ja tessalla menee myös kaikki hyvin. Olen jo erittäin ylpeä tessasta. Ensikertalainen ja jännitän varmaan senkin vuoksi vielä lisää. Uskon kuitenkin, että kaikki menee hyvin. Unaiva opastaa sitten tessaa viime hetkillä ;) Jos kaikki menee oikein hyvin niin tietenkin voisin vähän kertoa toiveistani...itse haluaisin orivarsan ja unelmaväri olisi tuo urcon väritys upealla läsillä ja kaikissa jaloissa sukat. Todennäköisesti varsalle tulee merkkejä, sillä Balou perittää melkein kaikille jotain valkoista sukkaa tai piirtoa päähän.


Tosiaan, loppujen lopuksi tärkein on kummankin terveys. Tessa on tällä hetkellä mielestäni hieman rauhoittunut. Toki välillä on vielä niitä päiviä kun tarhasta hänet hakee, että saa ronskein ottein sitä pidätellä....Tamma isolla T:lla kun on. Muuten olen huomannut kuinka karsinassakin se on vielä enemmän leppoisampi kuin mitä se on ollut. Tänäkin aamuna minulla meni hetki ennen kun sain karsinan siivottua. Ihailin ja silitin tessan masua varmaan 15min ja havahduin silloin vasta siihe, että hups ainiin karsina piti siivota. Tässä tämän aamun masukuvaa!

Ulkokuvat ottanu Anniina Gullans.

Onko jollekin myös syntymässä varsa? Vai kenties jo varsonut?
Onko raskaus sujunut hyvin?




12 kommenttia

  1. Mut jos Tessa on kimo niin eikös kimogeeni ole periytyvää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kimo on yleensä dominoiva. Tältä orilta on paljon kimoja tammojakin joille on tullut värillinen varsa. Mutta pidän yhtä paljon kimostakin joten mulle ei ole värillä niin väliä ;)

      Poista
  2. Meillä on vielä 43 jännittävää päivää edessä ennen varsomista! Niin jännittävää!! Meidän tamma on jo ihan valtavan kokoinen... Ihanaa odottamista! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi oi ! Tsemppiä sinnekin, samoihin aikoihin sitten varsovat meidän tammat ^^

      Poista
  3. Täällä odotetaan jo millainen varsuli sieltä tulee ja toivotaan että kaikki menee hyvin! :) omakin varsa ois kiva mutta itsellä vaan neljä ruunaa :D muutama kesä sitten oli tarkoitus astuttaa suokki tammamme, mutta hevonen pitikin sitten päästää vihreämmille laitumille kaviokuumeen mentäessä jo niin pahaksi... :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa! :) no voi eikä! Toivottavasti joskus saat myös unelmien varsasi teettää!

      Poista
  4. Minkä rotuinen vatsassa tulee? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsasta tulee ihan puoliverinen vaan, ellen saa sitä rekisteröityä portugalilaiseksi risteytykseksi eli cruzado português :)

      Poista
  5. Voitko tehä postauksen siitä, että millasta on elää noin monen hevosen kanssa ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se postaus on melkein valmis! Tulee tällä viikolla ;)

      Poista
  6. Aivan ihania noi sun hevoset <3
    Ja sun blogia on todella kiva lukea :)

    VastaaPoista