Petra Palomäki

keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Estetreeniä kohti kisoja


Meillä on zeuksen kanssa nyt sunnuntaina Kivitallilla I-tason estekisat ja tarkoitus olisi osallistua kahteen luokkaan. Mietin alkuun mentäiskö suoraan vaan 80cm, mutta viime viikon hyppelyiden perusteella totesin, että menemme alle pienemmän luokan.

Zeuksen mielestä hyppääminen on aina niin kivaa. Tehtiin sitä kerran viikkoon tai kolme kertaa viikkoon se on aina mieluisaa. Viime viikolla käytiin sitten tekemässä kunnon ratatreeniä, sillä meillä kotona ei kovin pitkää rataa saa tehtyä. Herra oli varsin hienosti koko ajan ja en halunnut nostaa rataa kun sinne max 70cm tasolle. Tarkoitus ei ollut hypätä mitään suurta, vaan saada pitempää rataharjoitusta tosiaan alle.


Arvatkaa sainko nauraa tuola selässä? Zeuksella on nyt hassu tapa, että esteen jälkeen häntä ei mukamas saisi pidätellä vaan silloin pitäisi antaa mennä kuin päätön kana kohti seuraavaa estettä. Kun yritän pidättää se alkaa heiluttaan päätä ja on hieman koomisen näköistä. Siinä sitten Annan kanssa saatiin komeat naurut jokaisen esteen jälkeen kun toinen oli aivan tosissaan. Vikalle hypylle herra veti kuuluisan kamikaze-hypyn :D


Käytiin lauantaina hyppäämässä maastoesteitä myös zeuksella ja Anniina oli kuvaamassa meidän menoa. Siitä saatte lisää päivitystä kuvien kera loppuviikosta! Huomenna mennäänkin taas hyppään rataa zeuksen kanssa ulkokentälle ja katsotaan millaista meno on ;)


Muuten treenit zeuksen kanssa ovat sujuneet super hyvin. Toissapäivänä menin pitkästä aikaa ilman satulaa sillä ja toinen oli hieman ihmeissään kun tädillä ei ollut satulaa välissä. Huomasi, että se liikkui hieman varovaisemmin kun varmaan pelkäsi että tipun alas :D on se ihana. Eilen tehtiin erittäin hyvä ja rento treeni kentällä. Annoin sen venytellä kunnolla alas eteen ravissa ja laukassa. Laukassa pitkillä sivuilla annoin sen hieman reippaammin laukata, mikä venyttikin hyvin koko ylälinjaa.


Huomenna tulossa postausta siitä, millaista on elämä näin monen hevosen kanssa. 
Pysykää siis kuulolla ;)


Ei kommentteja

Lähetä kommentti