Petra Palomäki

maanantai 13. huhtikuuta 2015

Hevosmessut 2015 - millaista sielä oli?


Sain kunnian vierailla lauantaina Hevoset 2015 tapahtumassa Tampereella Blogistin näkökulmasta mikä oli minulle aivan uusi maailma. Ennen olen messuilla lähinnä keskittynyt siihen armottomaan shoppailuun ja varusteiden haalimiseen. Tänä vuonna kuitenkin päätin nähdä messut hieman eri tavalla.

Ylipirteä diettiläinen :D
Meitä muita bloggaajia olikin jo paikalla ja en ihan ehtinyt kymmeneksi aamulla katsomaan Elmon kenttäklinikkaa minkä olisin halunnut nähdä alusta saakka. Löysin Maisan kentän laidalta ja liityin hänen seuraan katselleen tarkkaan Elmon oppeja. Ensimmäisenä klinikkaa katsellessani havahduin siihen, että meidän uffe poika ei kyllä ihan tuollaisia maastoesteitä hypäisi. Vaikeita linjoja ja todellakin ratsastajilla oli tehtävää esteiden välissä. Siltakorven Sanna itse ratsasti nuorta hevosta ja he menivät oikein hienosti.




Pian klinikka olikin jo ohi ja alkoivat odotetut rotuesittelyt. Ensimmäisenä esiintyivät friisiläiset ratsain ja maasta. Harja ja jalkakarvat hulmuten vetivät hienoja koulukiemuroita ja yleisö ihan hurmaantui. Olisin ehkä odottanut koulufriisiläiseltä pikkaisen enemmän kaulaan paksuutta, mutta joka tapauksessa upeita yksilöitä.




Seuraavana tulivat suomenhevoset, sitten söpöt vuonohevoset ja odotetut shetlanninponit. Ponit olivat Anjalan hevostilalta ja pieni kirjava poni oli aivan villinä tuon toisen ponin perään. Sai yleisön ainakin nauramaan. Pikkuponien jälkeen tulivat new forest ponit joita seurasivat lusitanot. En huomannut, että lusitanotkin esiintyivät messuilla ja tämä tuli minulle yllätyksenä. Valitettavasti en voinut kovin ylpeä olla. Ihan hienoja hevosia en sitä sano, mutta kun itse arvostan enemmän orien rakennetta niin nuo ruunat olivat hieman "köyhempi" versio todellisesta lusitanosta. Tammojakin on pyöreämpiä kuin nuo lusot mitä kentällä pyöri. Olisimme uffen kanssa ilomielin tulleet esittelemään itseämme - uffella sentään on aika magee ja huomioa kiinnittävä rakenne ;) Loppuun vielä esiintyivät Welshponit, Connemara ja Shire.





Tämän jälkeen lähdimme Maisan kanssa Bemer:n pisteelle missä meitä Aada, Siiri ja Kaktu odottivat. Sain kokeilla tuota Bemer "patjaa" ja kyllä jos rahapussi sallisi hankkisin meille kotio tuollaisen. Se auttaa lihasten palautumiseen ja vammojen ennaltaehkäisyyn. Lisää voitte lukea TÄÄLTÄ. Kun istuin tunsin heti lämpöä ja paikat jotenkin alkoivat meneen ihan veteläksi - perjantain valmentajan treenit veti selän piukaksi niin tuo oli mukava helpotus. 



Kun lihakset oli vetreänä lähdimme kiertään messujen tarjontaa. Väkeä oli kuin sodassa ja tavaraa vielä enemmän. Tarjontaa oli siis joka lähtöön ja minä tietenkin blingbling-addiktoitunut katselin vain kaikkea mikä kiilsi. Tänä vuonna minulla oli selkeä budjetti - max 50e ja mielellään alle. Tein kotona tarkkaan listan mitä kaikkea tartten ja tulin tulokseen, että lähden etsiin unaivalle ja zeukselle uudet otsapannat. Nehän löytyi oikein hyvään hintaan ja heräte ostoksena tietenkin vähän blingiä uffellekin. Saatte näistä pian esittelyn!


Tuo karvainen kouluvyö tulee meille joskus!



Löysin myös tällaisen espanjalaisen yrityksen kuin Trekhorse. Tietenkin heti olin sielä katselemassa ja ihastelemassa upeita suitsia, sillä onhan tuo barokki vähän meidänkin juttu. Olen kauan himoinnut urcolle upeita barokki kankisuitsia, mutta ne hankin sitten Portugalista (saan vähän edullisemmin kuin tällaisista firmoista).


Shoppailujen jälkeen olikin vuorossa odottamani estekilpailut. Upeita esteitä ja ratsukoita joita oli ilo seurata. Estekorkeus taisi olla 110cm ja kevyesti vetivät niistä yli. Kamera hieman takkuili, joten kuvia ei tästä ole kovin paljoa. Rata oli mielestäni sopivan haastava, mutta silti välissä näkyi antavan ratsastajille pientä "hengähdys" taukoa. Olisi ollut kiva itsekin hypätä tuola noin ison yleisön edessä!





Paljon oli näkemistä ja valitettavasti oma kunto alkoi olemaan siinä kolmen aikaan iltapäivällä sen verran loppu, että oli tämän diettiläisen aika palata kotiin. Autossa minua odotti ruokalaukkuni ruokineen, jotka ahmin heti suuhun. 

Vierailitko sinä Hevosmessuilla tänä vuonna?


8 kommenttia

  1. Sänttien hevosista sait kivoja kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ai tuo nuorikin oli heidän :) mustan mä tunnistinkin ;)

      Poista
    2. Juu niiden oma kasvatti! Sanna vaan ratsasti sillä :)

      Poista
  2. Kiva postaus! Oltiin kaverin kanssa lauantaina, harmi että meiltä luiskahti toinen esteluokka ja osa roduista sivu suun! Tykkäsin todella paljon, kun pääsisi ensvuonnakin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ensi vuonna sitten sun pitää vaan mennä uudelleen ;)

      Poista
  3. Mä en tänävuonna päässyt, mutta ehkä sitten ensi kerralla :) kivoja kuvia!

    Esteheppa Codan elämää

    VastaaPoista