Petra Palomäki

torstai 12. helmikuuta 2015

Tukkajumalien hoitokori


"honor lies in the mane of a horse"
- Herman Melville



Lähdin toteuttamaan Blogitallin viikkohaastetta eli Harjapakin sisältö. Täältä pääset myös itse tekemään! 

Eli mitens meidän tukkajumalat hoitaa upeat jouhensa ja kiiltävän karvansa?



Koska hevosia on niin monta ei ole järkeä pitää kaikilla omaa harjapakkia. Portugalissa oli eri asia, kun hevoset olivat yksityistallilla ja kaikilla oli omat pakit, mutta kotona kun ei ketään muita ole kuin omat hevoset on helppo pitää harjat samassa paikkaa helposti saatavilla, joten meillä on pesupaikalla kolme koria ja ylempänä on kaikki tarpeelliset harjat ja hoitovälineet.




Harjoja meillä on siis todella paljon, kun aloitin kuvaamisen havahduin, että minulla on varmaan viisi samantyylistä harjaa joita en ole käyttänyt osaa hetkeen kun painunut korin pohjalle. Tosin nyt oli hyvä samalla suorittaa hoitokorin siivous ja käydä kaikki läpi. Nyhtikselle piti tietenkin hankkia omat harjat, sillä söpöillä poneilla kuuluu olla omat harjat, vai mitä olette mieltä? ;)

Tässä herra Nyhtiksen harjat ja väriteemana on violetti!
Pidän todella tärkeänä pölyharjoja. Jos minulla olisi varaa kaikki harjani olisivat luonnonharjoja, mutta joudun tyytymään näihin synteettisiin. Kuitenkin Hööksistä löysin aivan ihanan pehmeän pölyharjan ja ostinkin niitä kaksi kappaletta. Uffe on meidän hevosista herra herkkis ja vaatii pehmeät harjat, joten nuo sopii vallan mainiosti hänelle. Lisäksi ne poistaa erittäin hyvin sen pintapölyn. Noita isompia ja karkeampiakin on, ja niillä saa taas sen sitkeämmän ja kovemman pölyn ja lian irrotettua helposti.


Tietenkin tukkajumalien perushoitovälineisiin kuuluu tukan ylläpitoon liittyvät harjat ja aineet. Ponilla on oma lilan värinen tukkaharja ja muille on sitten tuo sininen ja vihreä harja. Nämä on avannut hyvin harjaa ja silti ei revi melkein yhtään harjaa. AINA ennen harjaamista käytän Vetrolin Shine jouhienselvitysainetta. Näin tukkajumalat pitää jouhensa hulmuten päivästä toiseen ;)


Kuten sanoin, näitä "tavallisia" harjoja tuntuu olevan miljoona, mutta kun ajattelee kaikki oikeastaan tarpeellisia. Näitä käytän paljon ennen pölyharjan käyttöä kovan lian poistoon, jalkoihin ja varsinkin kura-aikaan on pelastus taustalla oleva vihreä karkeampi harja! Lähtee kaikki super hyvin.


Nyt kun karvat alkaa lähtemään on aika ottaa esiin kovemmat työkalut ja saada se irtonainen karva pois. Nuo metalliset harjat voi vaikuttaa kovilta, mutta oikein käytettynä poistaa täydellisesti sen pitkän karvan, mm. näitä käyttänyt tessan karvaan kun nytkin neiti on kimo mammutti. Ponillekin erittäin tehokkaita. Magic Brushit poistaa myös erinomaisen hyvin karvaa, mutta huono puoli on karvan poisto itse brushista :D


Viimeisenä on kaviokoukut (nyhtiksen oma oli jo ylhäällä esillä) ja pääharjat. Minulla on yksi muovinen kaviokoukku josta pidän aika paljon. Alkuun vihasin sitä, kun tuntui ettei mikään irronnut, kunnes huomasin sen itseasiassa olevan kivempi hevosen kaviolle. On jotenkin hellävaraisempi omasta mielestä. Vakioharjana on tuo pieni sininen pääharja, jolla saa ne pienet alueetkin hyvin puhtaaksi. Lisäksi on söpö ja pehmeä entinen vaaleanpunainen kukkaharja, josta alkoi maali ekalla viikolla jo poistuun...mutta toimii silti aivan loistavan hyvin!



Harjoja on siis erittäin paljon ja varastosta löytyy vielä varmasti saman verran, mutta nämä ovat meillä siis aina käytössä! Vakiovarusteisiin kuuluu myös tietenkin jesarit, hokkiavaimet, lisähokit, namit jne kaikki mahdollinen!


Onko teilläkin paljon harjoja hevosillenne?





6 kommenttia

  1. Paljon, liikaa, järkyttävästi! Kassin päällä on just tärkeimmät, showshine, kampa, kaks luonnonharjaa ja koukku. Sitten siellä kassin pohjalla ihan vaan olemisen riemusta on kaikkia vanhoja synteettisiä sun muita "Hemuli tarttee tän" harjoja... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hhaha tuttu tunne, "mutta kun urco tarttee tällasen" noita löytyy pilvin pimein :D

      Poista
  2. Albertilla on kaikki harjat luonnonharjaksisia ja oon kyllä tykännyt! Meillä on oikeestaan kaikki harjat päivittäisessä käytössä kun noita kalliita harjoja ei raaski ostaa paljoa :D olisko A:n harjakassissa ehkä viis harjaa yhteensä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo sulla on helppoo :D mee nyt ostaan 10 eri harjaa luonnonharjoja tällä hevosmäärän budjetilla xD

      Poista
  3. Meillä ei taida olla ku pölläri, suka, pääharja, kaviokoukku ja jouhikampa harjoissa :) luonnonharjat on pop!

    VastaaPoista
  4. Luonnonharjat on kyllä hyviä :)

    VastaaPoista