Petra Palomäki

perjantai 9. tammikuuta 2015

Puomityöskentelyä ja talven nauttimista!


Uffella on mennyt kyllä niin hyvin. Ihanaa, kun nyt menee taas kuten pitääkin ja treenit kulkee super hyvin. Käytiin sunnuntaina tekemässä maneesilla kunnon puomi/kavaletti työskentelyä ja hevonen oli aivan liekeissä! Koska meillä ei vielä ole estesatulaa, tehtiin me tehtävät meidän koulusatulalla, eikä yhtään menoa haitannut, sillä ylitimme oikein ristikonkin ;)

1.

Aloitettiin ensin ihan ympyrällä menemällä laukkapuomit ravilla ja jatkettiin siitä suoraan pitkällä sivulla oleville korotetuille ravipuomeille. Hevonen ei meinannut yhtään malttaa ravata kunnolla ponnistaen ja selän läpi kun olisi tehnyt heti mieli nostaa laukka ja jatkaa estetä kohti. Kuitenkin heti seuraavalla yrityksellä homma alkoi sujumaan todella hyvin ja uffe ponnisti todella hyvin ja käyttäen itseään koko kropan läpi. Tämä tehtiin molempiin suuntiin samalla tavalla ja sujui super hyvin.

2.

Tämän tehtävän jälkeen jatkettiin ensin, että tultiin vasemmasta kierroksesta korotetut ravipuomit, jonka jälkeen suoralla nostettiin laukka ja jatkettiin ympyrälle laukkapuomeihin. Arvatkaa kuka oli aika innoissaan, kun nostettiin laukka? Jep, herra siika :D ympyrällä kun oltiin ihan lopussa herralla oli niin kivaa, että oikein yritiin poikittaa sen näköisenä, että kohta lähdetään! Sain kyllä aika paljon sitä pitää ruodossa, ettei lähteny ampaseen estettä kohdin.

3.

Oikeassa kierroksessa puolestaan aloitettiin laukkapuomeilla ja siirryttiin suoralla raviin ja jatkettiin ravitehtävä läpi. Tämän jälkeen otettiin jälleen vasen kierros ja tultiin laukkapuomit ympyrällä jonka jälkeen jatkettiin puomi-kavaletti-puomi-kavaletti-puomi tehtävälle ja jessus toinen oli intoo täynnä! :D toisesta suunnasta taas mentiin toisin päin, eli jumppa ensin ja sitten ympyrälle. Ympyrälle pääsy oli aika vaikeaa alkuun, kun herra oli jo niin villillä tuulella, että sain kunnolla koota ennen ympyrälle menoa ja piti välillä sisäohjaa päästää ja kiittää, niin uffe alkoi ympyrällä hyvin kantaan itseään.

4.

Lopuksi päätettiin hurjana ylitää pieni ristikko ja uffe imi niin paljon, että minä vaan vikisin perässä ja annoin hevosen mennä. Ette usko kuinka mahtava fiilis, nähdä hevonen taas omana itsenään. Se palava halu hypätä on tainnut palata ja vaikka aloitetaan näistä miniesteitä, niin ne tuo meille molemmille sitä varmuutta :) Todella onnistunut treeni takana! Piti mennä koulua, mutta hups mihin päädyttiin.

Ollaan käyty nyt tämä viikko todella paljon maneesilla ja uffe on taas ollut super hyvä! Eilenkin koulua väännettiin ja jestas mitä laukkaa se nykyään vetää! Huhu, kyllä tolla jo tulee parampia tuloksia aluetasolla heA:n luokista. Meillä on sunnuntaina pitkästä aikaa Siltakorven Sannan valmennus ja vuorossa puomikouluvalmennus. Tekee hyvää molemmille ;)

5.

Urco poika on jatkanut todella hyvin. Vaikka nyt iski taas nämä jäätävät pakkaset ja taas kauheat tilsakelit niin käyntiä on myös välillä ihan kiva ratsastaa. Toivotaan nyt vaan lisää lunta niin pääsisi kunnolla taas ratsastaan. Zeus on niin pöhköllä tuulella nyt...tarhaan talutus on kikkailua kun herra käy kierroksilla ja ei halua muuta kun mennä uffen tykö.. Noi juoskutukset ravissakaan ei vie yhtään energiaa pois ja selkään nousen vasta kun se saa purettua ton pössöenergian pois, kun toi herra on aika pukkikone kun sillä on liikaa energiaa. Jos pellolla ravailu hieman auttaisi liian päässä tänään :D

6.

Mammalla käytiin pellolla ratsastelemassa tiistaina ja sen piti olla "rentouttavaa" kunnes mamma meni koko ajan pikkuravia kun toinen oli niin innoissaan jo menossa laukkaa :D heti kun nostin ravin alkoi mammalla keveneen takapää. Ei tässä muuta, mutta minulla oli noi topparatsatsushousut jalassa, niin jos ne päällä heppa alkaa vetään pukkia, niin meikäläinen on aika nopsaa maassa :D


Käytiin sitten keskiviikkona mammalla maneesilla ja voi vitsit sillä oli hauskaa :D laukka oli ehkä pikkasen liian innokasta, mutta oli kivaa senkin kanssa pitkästä aikaa olla maneesilla ratsastelemassa.

Kaikki uffen kuvat muuten otettu tiistaina, kun oli aivan upea keli! Vähän kikkailin kuvien kanssa ;)
__________________________________________________________________________

HUOM! Mun treeniblogissa on arvonta Tampereelle NRJ Workout tapahtumaan!
Käykää ihmeessä tekin osallistumassa :)
Klikkaa alla olevaa linkkiä:


Miten teillä joilla ei ole maneesia lähellä, kuinka liikutatte hevosenne 
näillä pakkasilla tai kun kentät on jäässä?

Ja mikä oli uffen kuvista hienoin? ;)



4 kommenttia

  1. Kuva 4 on mun suosikki :) Kiva kun Uffe on taas oma innokas itsensä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu on niin ihanaa, kun herra taas heiluttaa päätänsä villinä ponina puomien jälkeen :D

      Poista
  2. Kaikki kuvat ovat upeita, mutta jos on pakko valita yksi niin s eon toi nro.6. Hyvää alkanutta vuotta :)

    VastaaPoista