Petra Palomäki

tiistai 13. tammikuuta 2015

Sannan valmennus ja kotitreeniä

Oltiin sunnuntaina aamulla pitkästä aikaa Sannan valmennuksessa ja meillä oli vuorossa puomikoulutunti.
Uffe oli verryttelyssä jo hieman neiti herkkis joten aavistin, että oh nou jos se ei yhtään tästä tasoitu ei tule menemään kovin hyvin. Aina kun ratsastetaan yksin se kulkee niin hyvin kahdella ohjalla ja heti kun ollaan Sannan valvovan silmän alla niin herra päättää purra oikeeseen ohjaan kiinni....huoh!

ratsastuskuvia pian lisää!
Meidän tehtävä oli aika paha jo heti ravityöskentelyssä. Alla näette millainen oli tehtävä, koska selittää en sitä osaa ilman kuvaa (kuva nr1). Eli kaikki kulmat on laukkapuomien välillä mutta meidän piti ottaa yksi iso raviaskel jokaisen puomin väliin. Uffelle tämä on todella vaikeaa kun sillä ei heti alkuun se ravi oikein etene mihinkään. Siis mä en tiedä mikä oli, mutta mä heiluin miten sattu, noi paksut hanskat valutti mun ohjia koko ajan ja seurauksena mulla ei ollut tasaista tukea uffeen mikä sen kanssa on aina pakko olla. Ei siis meinannut tulla yhtikäs mitään ja nakkasin hanskat pois ja aloitimme uudestaan. Minä kevensin ja keskityn kunnolla jokaisessa kulmassa ennen kun vaihdettiin suuntaa, että uffe ei kaadu minun sisäpohkeen päälle ja pidän koko ajan tasaisen tuntuman.

1. ravitehtävä  2. laukassa tehtävä   3. laukassa laukanvaihdot

Eikä tässä vielä kaikki. Sitten menimme koko homman laukassa, eli keskellä vaihtui aina laukka (kuva nr2.)... kun tehtävä oli saatu loppuun vaihdettiin vinosti lähestyen tuota keskimääistä puomia ja laukka vaihtui jälleen ja siitä koko homma uusiks. Arvatkaa menikö tämä niin kuin piti? No ei todellakaan. Pikkasen saatiin kauan hinkata tehtävää, kun uffe imi jokaiselle laukkapuomille ja jännitty niin oli todella vaikeaa saada se rauhoittumaan. Saatiin mennä moooonta kertaa ennen kun menimme tuon nelikaarisen hyvin. Heti kun minä aloin kunnolla ratsastamaan ja uffe rauhoittui alkoi homma onnistumaan.

Minä luulin, että homma oli siinä mutta ehei, ei meitä niin helpolla päästetty! Lopuksi piti S-kuviolla (kuva nr3) jokaisen noiden keskimmäisten puomien kohdalla vaihtaa laukat ja piti edetä vinosti taas puomeille ja siitä vaihtaa laukka uudelleen. Mutta hei! Tämä olikin helpompi kuin mitä luulin, kun itse annoin uffen vaan tehdä hommansa ei minun tarvinnut kuin puomin päältä hieman ohjata mihin suuntaan mennään niin herra vaihteli laukkoja tyytyväisenä puomien päällä. Eli tämä sentään meni heti nappiin :D


Voin sanoa, että Sanna palautti meidät NIIN maan pinnalle....oli erittäin tehokas ja vaativa tunti, mutta tästä on hyvä jatkaa. Nyt kun löytäisin uffelle sen kirotun estesatulan niin päästäis taas hyppään! Koulusatuloita löytyy aina hienoja ja hyvään hintaan mutta estesatuloita ne maksaa joko 2500e tai sitten ne on niitä 1500e super käytettyjä laatupenkkejä mitkä just ja just kestää vielä....

Otin teille minivideon missä vaan huvikseni harjailen zeusta,  laitan sen kuntoon ja lähden juoksuttaan sitä. Urcokin pääsi videolle, mutta pihalla sormet jääty aivan totaalisesti niin en pystynyt ottaa sen liikutuksesta mitään. Tessa pääsi mahansa kanssa myös lopussa mukaan, toinen on kunnon pallo ja vasta 5kk mennyt!


Eilen kävin juoksuttamassa pötkylän heti aamusta pellolla ja neiti oli innoissaan kun oli niin "paljon" lunta. Ei meinannut alkuun uskaltaa ravata kun hanki tuntui oudolta. Meni ihan nätisti, sai purkaa vähän enemmän energiaansa kun kentällä. Uffella menin heti perään tekemään palauttelevan maastokävelyn sunnuntain rankasta treenistä!


Tänään tehtiinkin jotain ihan ensimmäistä kertaa pötkylän kanssa, 
osaako kukaan arvata?


6 kommenttia

  1. Voi vitsi, hirmu söpöjä nuo tallissa kuvatut videopätkät :3 ja tuo Tessan masu! Ihana jo nyt! :D

    VastaaPoista
  2. ratsastit pötkyläl?�� tai jotain selässä oloon liittyvää, koska koulusatula..hmm ehkä ravasitte selästä? en tiiä, mut taas kerran ihan mahtava postaus tykkään :)!!!

    VastaaPoista