Petra Palomäki

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Satulaongelmia....

Urco käytiin tänään kranioimassa ja vika selvisi. Hevonen on ilmeisesti kasannut jo niin kauan painetta säkän alueelta puristavan satulan takia, että sen takia nyt reagoi kranion myötä voimakkaammin ja heitti minut alas kun vihdoin se kertoi, että satula ei sovi.

Kranion jälkeen satulan laitto selkään ei enää yhtään aiheuttanut jännitystä, vaan rennosti seisoi ja sai pyöritellä miten halusi satulaa selässä ja hevonen ei sanonut mitään. Eli, tämä uusi inspiration satula pitää vielä kokeilla korottavalla romaanilla. Terhin mukaan (hän käy meillä kranioimassa), satulan malli olisi muuten täydellinen, jakautuu tasaisesti koko hevosen selän läpi, mutta tuota nostamista pitää vielä kokeilla. Jos se ei auta alkaa jälleen satulan etsintä rumba.

Uffella ei ole satulaa. Estepenkki on liian ahdas, koulupenkki on siinä ja siinä...joten nyt sille etsinnässä uusi estesatula. Vanhat pitää saada myytyä alta, että minulla on varaa ostaa uusi tai sitten vaihdossa antaa tms. Tilanne on niin stressaava...juuri kun kaikki alkoi sujumaan niin nyt tämä..

Onneks, ONNEKSI uffella on helppo selkä, eikä noin vaikea kuin urcolla. Ei se mitään, kai urcollekin sopii satulat, mutta eikö se tietenkin ole just joku prestigen 4000e satula mihin mulla ei ikimaailmassa ole varaa. Onneksi minulla on tuo rungoton,ettei ihan ilman satulaa tarvitse olla..huhu. Miksi tämä on tehty näin vaikeaksi?

Olisko kellään antaa vinkkejä millainen koulupenkki sopisi, suorahkoon, LYHYEEN (max 16,5" istuin), korkeaan ja pitkäsäkäiseen selkään ja leveydeltään 32 (MW) ? Vinkkejä kaivataan ja kipeästi!

Mutta kaiken tämän satularumban ohella, uskon siihen, että kaikki järjestyy! Nyt vaan vanhat satulat myyntiin ja uudet paremmat tilalle.

Niisk, joudun luopumaan mun Hervestä :'(


12 kommenttia

  1. Oisko Kieffer sopiva? Meillä on, ja mitä muita olen katsonut, niin aikalailla monessa on säkätilaa hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieffer ei onneks urcolle sopinut kun itte en tykkää kiefferistä :D

      Poista
  2. Kauppasin sulle facessa jo mun passieria, mutta se oikeasti yllätti mut olemalla tosi kiva istua. Ostettu hevoselle, jolla oli kammottava säkä mutta suora selkä - ja nyt se on toiselle hevoselle jo sopiva, jonka säkä on vielä karmeempi :) On kyllä 17"... Mutta tuosta ei ratsastaja hevillä irtoa (t. niinisalon helpon hauta ja "älä putooooo!") ja on pehmeä, ei mitään sellasta mitä ne 20v vanhat koppurat.

    Kyllä, meinasin sanoa sovittaessa et mutkun mä en haluuuuu passieria... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha mulle on tullu passierista niin huono kuva, että ei saisi ajatella enää niin uusista.. pitäis kokeilla uudelleen ja katsoa mitä molemmat sanoo :D

      Poista
  3. Meillä tekna käytössä juuri kuvailemassasi selässä, sekä prestigen appaloosa estepenkki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. prestige appaloosa oli meille liian kaareva, ja teknaakin epäilin liian kaarevaksi.

      Poista
  4. Mun hepalla oli kuvailemasi mallinen selkä ja esim prestige appaloosa juuri liian kaareva, ainut mikä sitten sopi, oli Wintec Isabell Werth, olikohan 2011 vuonna tullut malli. Kaaren vaihdolla ja ilmatoppauksien alle laitettavilla vaihtopaloilla satula sopi, vaikka hevonen muuttui paljon sairastelujen vuoksi.

    VastaaPoista
  5. Meillä säkähirviöllä (leveä, ylettyi pitkälle selkään ja korkea!) ja lyhytselkäisellä ongelmaselällä oli Thorowgood koulupenkki ja yleispenkki. Ne antoi lavoille tilaa, oli lyhyitä. Kiva istuakin. Säkään ei ottanut kiinni ja kun lapakuopatkin täyttyi ja heppa sai lihasta, vaihdettiin kaarta. Ei ne näteimpiä satuloita oo, mutta mulle kyllä suuri pelastus meidän satulaongelmiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää kokeilla vaikka en erityisesti merkistä pidä :)

      Poista
  6. Mustang europa vois olla myös kokeilemisen arvoinen :)

    VastaaPoista
  7. Globukset? Ovat ainaki suoria ja tilavia

    VastaaPoista