Petra Palomäki

perjantai 10. lokakuuta 2014

Anjalan Hevostila, seurakoulukisat 04.10

Kisapostausta jälleen!

Olimme zeuksen kanssa viime viikon lauantaina Anjalan Hevostilalla järjestetyissä seurakoulukisoissa ja starttasimmme luokan B-merkin kouluohjelma.

Kotona lastauksessa herra neiti zeus päätti oikein kunnolla kusettaa, eikä halunnut aamusta lähteä kisoihin. Hän päätti, että herra ei lähde niin ei lähde..Siinä hetken aikaa menikin kun yritin sitä työntää traileriin, mutta voimaa ei vaan tällä kertaa löytynyt, kun selkä oli arkana treenistä...siinä hässäkässä ja kaaoksessa, pyysin isääni apuvoimaksi ja työnnettiin herra neiti kaksin voimin pyllystä traileriin. Kyllä siinä vaiheessa herra suostui yhteistyöhön ja kävelikin suoraan traikkuun...voi huoh sanon minä!

Kisapaikalla kävin rauhassa ilmoittamassa itteni, sillä kisat olivat hieman aikataulusta myöhässä. Lähdettiin hetken kuluttua laittamaan herraa kuntoon Samin kanssa ja se osasi aika hyvin käyttäytyä! Samikin sai sitä hyvin pidettyä kiinni, eikä zeus pyörinyt tms paikallaan siinä touhuten jotain omaansa. Onhan se aina kiltti, mutta saattaa muutaman kerran hirnahtaa tai alkaa viskoon päätänsä kun haluaa mennä muiden hevosten tykö. Ja Sami, kun ei mikään kokenut ole hevosten kanssa ei aina uskalla sillain osaavasti ja kunnolla pitää kiinni, mutta aika hyvin se on tähän mennessä pärjänny ;) Hyvin koulutettu mies?



Lähdin verkkaan ulkokentälle sitä ja Sami räpsi muutamia kuvia samalla. Zeus oli aika hyvä, hieman löysä, mutta silti ihan jees. Laukassa muutaman kerran jouduin ottaan ronskimmin seis ja peruutus, kun herralla oli ajatukset taas aivan jossain muualla kuin ratsastajan apuja kuuntelemassa..sitten kun se kuunteli, niin laukkakin pyöri todella nätisti! Kuvissakin muutama onnistunut otos, missä mä en istu päin mäntyä ja hevonen ei mee pää pitkänä ja pystyssä :D olen vissiin alkanut oppiin istumaan tuossa uudessa satulassa, kun en enää niin pahasti könötä.


Kun oli meidän ryhmän vuoro mennä maneesiin verkkaan, niin zeus hyyty ihan täysin. Sitä ei siis kiinnostanut pätkääkään koko kouluratsastus ja aika turta pohkeelle. Teki kyllä mieli otta raippa ja näpäyttää kunnolla pohkeen kohdalle, että HERÄTYS! Mutta raippaa ei ollut, joten jouduin aika monta kertaa sitä herätteleen ronskimmin jalalla eteen. Lopusta muutamia hyviä pätkiä, mutta keskiravia oli aivan turha edes yrittää. Se veti joko liian pakettiin tai sitten mukamas jännitty, en tiedä enää mitä siinä tapahtu ja sitten olikin vihdoin meidän vuoro mennä radalle. Kyllä siinä kestikin kun viimeisenä starttasimme.



Radalla alkutervehdys meni aivan pieleen. Ei pysähtynyt aivan tasan ja veti sellaisen ihme banaanikuvion pysähdykseen ja tervehdykseen. Siinä sitten ittellä "Jee hymyile vitsit tää on kivaa - NOT!". Voltit sujuivat yllättävän hyvin, vaikka verkassa se puri niin paljon sisäohjaan. Käynnistä saatiin hyvät hekut, että rentoa ja oikealle pohkeenväistö lähti heti hyvin, mutta vasemmalle itte en ollu skarppina ja pohkeenväistö tuli myöhässä ja se näkyi pisteissä. Laukka oli ihan hyvää, olin yllättynyt kuinka se jaksoi edes niinkin kiinnostua, että meni kulmakin nätisti läpi. Keskilaukassa askel ei venynyt niin paljon kun olisi saanut, mutta noh, parempi hallittu hieman hitaampi keskilaukka kun sellainen kaahottaminen kuin päättömät kanat kohti kulmaa :D Pisteitä tuli muistaakseni 65,43% ja tällä tuloksella 2.sija! Vaikka rata oli laiska ja sai koko ajan ratsastaa eteen, silti riitti noikin hyviin pisteisiin. Odotin jotain 60% tienoilla, mutta hyvä näin! Video otettiin, mutta minä tyhmä poistin sen vahingossa :(!

 

Maneesikuvat ottanut Janina Katajisto ja ulkokuvat Samin ottamia :)

2 kommenttia

  1. Menipäs hyvin kisat^^ Zeus näyttää aika tummilta noissa kuvissa! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no joo kameran asetukset oli tummalla ja Sami ei niitä osaa säätää, mutta se on talvikarvan kanssa tummempi muutenkin ;)

      Poista