Petra Palomäki

perjantai 10. lokakuuta 2014

Kentän pohjaa maistettu

 EDIT: Tähän heti alkuun kysyn, haluaako joku, että teen huomenna MyDay postauksen kuvina? Ollaan menossa Lahden Fitness Expolle ja voisin ottaa huomisesta kuvia sielä ja tallilla? Vai haluatteko arkena ;)

Ja mä pääsin juuri kehumasta, että hevoseni voi niin hyvin ja urcolla selkä on hyvin parantunut ja se liikkuu niin ihanasti uudella penkillä. Eilen sain sitten kunnolla tietää, että herra on telonut selkänsä...

Laitoin satulan tallissa selkään, lähdin kentälle käveleen (kuten aina ennen) ja siitä sitten nousin selkään. Ehdin just ja just laittaan oikean jalustimen jalkaan ja hieman korjaan asentoa kun siinä urco yhtäkkiä sai ihan kamalan hepulin, minulla ei ollut ohjia kädessä, kun menen aina alkukäynnit loogisesti pitkällä ohjalla. Urco hyppäsi pystyyn, siitä veti selän aivan pyöreäksi ja niin ylös kun pääsi pomppaan ja taas pystyyn ja en edes tiedä mitä kaikkea se teki ja minä hienolla kierteellä tipun lonkalleni maahan. Pelkäsin tippuessani, kun näin olan takaa urcon ihan banaanin muotoisena minua kohden, että se kaatuu päälle.

Vanha kuva, mutta ettei tuu kuvaton postaus :) Tässä noin kuukausi sitten hyvin selässä
Maassa ensimmäinen ajatus oli : " Siis anteeksi mitä nyt tapahtu? Mä tipuin URCOLTA? Nyt on todellakin joku pielessä...". Urco aivan vauhkona pysähtyi melko lähelle minua ja siitä huomasi, että sillä oli jokin huonosti. Rauhoittelin sitä ja keräsin itseäni siinä vähän könkäten, onneks Sami oli pihalla niin tuli heti kattoon mitä kävi. Se kulema vaan kuuli koiria ruokkiessa jonkun kiljasun ja koirat alko haukkuun, siitä huomas, että jotain oli sattunut. Otin satulan urcolta pois ja siinä vaiheessa kun sitä otin pois, kun satula kävi lautasten kohdalla (ristiselän?) niin urcolla meni heti selkä pyöreäksi, jalat mahan alle ja häntä koipien väliin. Siinä kokeilin painella ja ei kädelle reagoinut niin voimakkaasti kuin satulan painolle.

Pyysin Samia tuomaan liinan niin katsoin heti ontuiko se jostain tms. Ravissa on hieman jäykkä takapäästä, mutta laukka oli ihan ok. Onhan se aina alkuun hieman jäykempi, mutta heti kun vetryy tahti on todella hyvä, eikä se alkuunkaan ole missään vaiheessa huono, on vaan hitaampi. Ei ontunut mistään.

Unohtakaa roina taustalla, meillä oli sillon joku heinähomma, niin tartti tikapuita ja lavoja :D katse urcoon. Kuva otettu samana päivänä kuin yllä oleva. Hyvä treeni tuli silloin tehtyä!

Vein urcon talliin, karsinassa koitin hellästi koskea ja hieroa takapäätä, jos sais selkyyttää missä kipu on. Takapäässä vika kuintenkin on, mutta minä kun en mikään hevosen anatomian asiantuntija ole kuten hieroja, niin en tarkemmin vikaa löydä. Venytin eteen takasia, antoi ne hyvin, mutta jos venytti taakse vasenta takasta niin hieman jännitti. Laitoin arnikaa koko selkään ja lautasille ja BOT loimi päälle.

En tiedä onko urco telonut ittensä eilen tarhassa jos on liukastunut, kun nyt on satanut niin paljon, niin pohja on paikoin liukas. Tai sitten jos se keskiviikkona tai torstaina on telonut ittensä karsinassa? Keskiviikkona oli koko päivän sisällä kun keli niin kamala, mutta ei se seisomisesta IKINÄ ole mennyt jumiin ainakaan tollain. Seisoi ne portugalissakin monta monta päivää sisällä, eihän ne sielä edes päässy tarhaan... Että onko se sitten mennyt piehtaroimaan ja jäänyt jumiin tai muuta vastaavaa..en sitäkään kyllä usko.. Tiistaina oli kuitenkin niin letkeä ratsastaa, että en satulaakaan missään nimessä epäile...tietenkin nyt se sitä arkoo jos selkä on kipee...

Soitin heti Anniinalle, kun se on hieronut hevosia nyt jo jonkin aikaa ja kysyin jos se voisi vaikka Terhin (hän on käynyt urcoa kranioimassa muutaman kerran) tulla katsomaan mikä ja missä voisi olla vika.

Että tällanen taas... nyt alkoi siis jälleen urcon selän kuntoutus ja selkään ei todellakaan nousta ennen kun se on kunnossa. Onneks satula on sentään hyvä, että se ei sitten paina kun selkä on taas saatu kuntoon. Ittelle tulee kivan kokoinen mustelma oikeaan lonkkaan ja hieman selkä ja niskat kipeenä kun menin heti urcon perään melkein tunnin zeuksella koulua. Onneks se nyt meni kiltisti ja mä sain ratsastaa kunnolla läpi.

Nauroin Anniinalle, että heti kun saatiin meidän kenttään aidat (seuraavassa postauksessa kerron uusista aidoista, kuvia ja videoa kun hepat pääsi ekaa kertaa irti meidän kentälle), niin mä alan heti tippuun :D olisi pitänyt vissiin jättää aidat pois, niin en tipu taas moneen vuoteen?

Viime viikonloppuna, lisää tulossa seuraavalla kerralla!


14 kommenttia

  1. Ehdottomasti halutaan MyDay postaus ^^ Toivotavasti selkä tulee pian kuntoon :)
    Huippua että vihdoinkin teidän kentälle tuli aidat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno tietää! Ja toivotaan että saadaan meidän mussukka ukipuki kuntoon :)

      Poista
  2. ehdottomasti tollanen "erilainen" myday! :)

    VastaaPoista
  3. Voi Urcoa :(
    Mut hei, bot-tuotteita ei saa käyttää minkäänlaisien linimenttien/voiteiden, edes arnikan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille hieroja, joka itse on monta vuotta välittänyt BOT tuotteita on suositellut päälle loimea...hmm kiitos vinkistä, pitää selvittää asiaa eteenpäin!

      Poista
    2. Se lukee iha bäkkärien nettisivuillaki ettei saa käyttää. :)

      Poista
    3. Okei jännä kun monet kyllä laittaa, kiitos tiedosta! :)

      Poista
  4. Jep ihan totta toi bot homma. Mulla itselläni on bot polvituki, kerran erehdyin laittamaan linimenttiä polveen ja tuen päälle... Kevyen polttava ja pistelevä tunne..

    VastaaPoista