Petra Palomäki

tiistai 9. syyskuuta 2014

Sannan estevalmennus 7.9

Oltiin eilen siis Sannan estevalmennuksessa uffen kanssa ja hieman jo jännitti, että mitens käy, onko uffe kunnossa vai ei? Meillä oli valmennus klo16 ja lähdin uffen kanssa kahdestaan (Sami ei päässyt ottaan videoa..) ja olimme hyvin ajoissa tunnille.

1.
Aloitin verkkaamaan uffea ennen kun Sanna saapui, ihan ravissa annoin alkuun uffen vaan mennä ja hetken kuluttua aloin pyytään enemmän taipumaan ja alas eteen mm. volteilla ja isoilla ympyröillä. Yritin samalla saada hyvin pohkeet läpi molemmin puolin ennen laukkaa. Laukassa tehtiin ympyrällä vaan perus tempon hakemista ja pitkillä sivuilla annoin sen mennä hieman reippaammin.

2.
Ensimmäinen tehtävä millä aloitettiin oli ympyrällä kolme kavalettia ja yksi puomi. Jokaisen kavaletin ja puomin välille piti saada noin 4 laukkaa. Osalle pitkä 4 laukkaa ja osalle jo lyhyempi 4 laukkaa. Aloitettiin oikeasta kierroksesta, se uffelle nyt vaikea tuon lavan takia. Tämä meni ihan ok, alkuun sitä tavallista uffen kyttäämistä. Mentiin siis ensin vaan ravissa puomit ja kavaletit yli ja sitten vasta nostettiin laukka. Sanna aina muistutteli välissä, että kunnolla se sisäpohje tuelle, ettei kaadu pohkeen päälle ympyrällä. Vasempaan kierrokseen meni paljon paljon paremmin. Tämä on uffelle helpompi nyt niin onnistui tietenkin sitten kivemmin :)

3.
Sitten jatkettiin sillain, että tultiin ravilla sisään, pystyn edessä oli ponnistuspuomi ja jatkettiin oikeassa laukassa kohti jumppaa missä oli puomi-pysty-puomi-pysty-puomi. Uffe hyppäsi sen 60cm pystyn ja olin jo siinä vaiheessa ihan, että "jes se hyppäsi! Tämä on lupaavaa!". Jumppaa meni myös todella hyvin! Sitten nostettiin vähän ja sama juttu uudelleen. Kun muistin pitää uffen suorassa puomien keskellä ja annoin olla, niin meni super hyvin!

4.
5.
Tämän jälkeen pysty mille tultiin ravissa sisään, niin siitä otettiin ponnistuspuomi ja laitettiin isompi pysty (70-80cm?). Tästä jatkettiin oikealle sille jumpalle, mikä oli muutettu pysty-okseri sarjaksi ja tämän jälkeen jatkettiin hyvällä ja sujuvalla 6 laukalla kohti punaista pystyä. Tähän piti tehdä pieni kaarre, niin sai hyvän tien esteelle. Uffe meni aika hyvin tämän, se ensimmäinen 6 laukkaa meinasi jäädä pitkäksi, mutta saatiin. Ja hei, uffe on hypännyt kyselemättä kaikki!

6.
7.
Lopuksi mentiin rataa (katsokaa minun huimia Paint-taitojani!). Aloitettiin tuosta punaisesta pystystä (nyt toiseen suuntaan), siitä 5 laukka lila pysty. Siitä jatkettiin sarjalle, sen perään punainen pysty toisesta suunnasta, siitä keltaiselle pystylle, 5 laukkaa ja harmaa okseri. Okserin jälkeen jatkettiin toisesta suunnasta pinkki pysty ja hyvällä kaarteella sininen lankkuokseri. Korkeus oli jotain 80cm luokkaa ja me pääsimme aloittaan. Kaikki esteet meni super hyper hyvin ja uffea sai oikein pidätellä! Jopa se pelottava lankkuokserikin ylittyi!! Jei!


8.
Sanna kysyi, että haluanko hypätä hieman isompana, ei liian isoa, koska uffe ei ole mennyt nyt hyvin, ja sanoin, että nosta sinne 90cm korkeuteen ja katsotaan miten käy. No arvaatteko? Tai kai te sen kuvistakin näette. KYLLÄ! UFFE IS BACK IN BUSINESS!!! Kaikki esteet mentiin innokkaasti ja isolla ilmavaralla yli! Melkein itku tuli onnesta, sillä mun rakas mussukka hyppää taas! Me ollaan nyt hypätty tosiaan sillä equipellä, koska se on leveämpi kuin uffen edellinen penkki. Romaanilla equipe istuu ihan hyvin, ehkä aavistuksen liian kaareva, mutta romaanilla korjaantuu :)

9.
Olen niin iloinen uffen puolesta! Se intohimo esteille on palannut ja näillä näkymin todella suurella todennäköisyydellä meidän näkee Niinisalon kenttäkisoissa!!

Mikä oli lempikuva?

p.s. Nyt kun olen yrittänyt ahkerasti postailla niin lukijat vähenee? :D kertokaas mulle miksi!

16 kommenttia

  1. Hienoa että hypyt taas onnistuu ^^ Itse ainakin luen kaikki postauksesi mutta olen laiska kommentoimaan.
    Puhelimella varsinkin kommentointi ei aina onnistu :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu en mä niin sitä kommentoitia, mutta miksi lukijat vähenee jos postailen enemmän? :D

      Poista
  2. 6 kuva on mielestäni hienoin :)Muuten joskus oot jostain koulusta kirjotellut niin pääsitkö johonkin kouluun? Eikö se koulu ollut aika kaukana mihin joskus haaveilit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti :) juu, haaveet muutttuu ja nyt opiskelen Huittisissa portugalin asiointitulkiksi :) treeniblogissa kerron enemmän muusta elämästäni jos haluat seurata ;)

      Poista
  3. Uffe on niin hieno! Kaks vikaa kuvaa on hienoimpia, uffe nauttii! :)

    VastaaPoista
  4. Sama kuin ekalla anolla, kaikki postaukset tulee luettua muttei jaksa aina kommentoida.. Mutta upeaa että Uffe hyppää taas ja tsemppiä jatkoon :) Itse pidän kuvasta 7!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu en minäkään aina jaksa kommentoida, mutta lukijoiden vähenemistä ihmettelen :) kiitos paljon!

      Poista
  5. Hei! Musta ois kiva ku tekisit Grandulan koulutuksesta postauksia välillä, niinku oot tehnykkin jo muutaman:)

    VastaaPoista
  6. Niin onnellisen ja innokkaan näköinen hevonen! Vikat kuvat minustakin hienoimpia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä herraa on hemmoteltu ja hoidettu että ollaan saatu kuntoon! :3

      Poista
  7. Milloin Se kisa postaus tulee?
    ps:onneks uffe on taas normaali

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Videoa ei saatu ja kuvia onnistui muutama ( jos puhut urcon kisoista) niin teen sellasen minipostauksen siitä. Yleensä kovin moni ei noita kisapostauksia lue :/

      Poista
    2. Juu urcon kisoista puhuin.
      kisapostaukset on sun yksiä parhaita postauksia

      Poista
    3. En ole saanut sellaista kuvaa.. :/

      Poista