Petra Palomäki

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Iloiset hevoset, iloinen omistaja!

Vitsit mun on pakko tulla tänne blogiin hehkuttaan kuinka hyvin meidän hepat on mennyt!

Urcolla tein torstaina koulutreenin kentällä mikä sisälsi laukassa suoruustehtävää puomeilla ja vaihtoja. Aloitin verkkaamalla sitä molempiin suuntiin pidemmällä ohjalla, että sai itse venyttää niskaa alas ja taipui rehellisesti molempiin suuntiin.  Tämä on niin parantunut tuon satulan vaihdon myötä! Nykyään on jo rentoa alas eteen menoa ilman mitään jännittymistä :) siitä vielä aavistuksen lyhyemmällä ohjalla laukkaa molempiin suuntiin ja hyvin pohkeen edessä. Kun tämä onnistui tehtiin ravissa molempiin suuntiin lyhyellä sivulle voltti ja pitkillä sivuilla avoa. Ensimmäinen avoa oli hieman kankea, mutta siitä se vaan lähti oikein liitään avoon uralla. Ihanaa! Sitten oli laukkapuomien vuoro. Keskihalkaisijalla kolme laukkapuomia. 



Tehtävä oli tulla suorana alusta loppuun ja muutaman kerran jälkeen lopussa aina laukanvaihto ja silti jatkettiin suorassa uralle. Ensin muutama kerta tultiin suorassa hyvällä rytmillä ja ei vielä tehty vaihtoa. Siitä otettiin ensin helpompaan suuntaan eli vasemmalle vaihto ja super  kevyesti tuli vaihto. Sitten taas oikealle, mille vaan vaihtui etupää ja senkin takia, että itse olin myöhässä ja en pyytänyt oikein ja sekin, että urco ehkä aavisti minusta jo että jotain tapahtuu kun täti jännitti. Tokalla kertaa tulimme uudelleen ja kolmannen puomin kohdalla itse olin jo valmiina ulkopohkeen kanssa ja sieltä se hieno ja kevyt vaihto tuli! Tehtiin molempiin suuntiin kerran vielä ja jätin siihen,  sillä rento hevonen ja rennoilla vaihdoilla on hyvä työn tulos ;)

Sitten laitoin kans zeukselle koulupenkin selkään ja lähdin extemporee pellolle vääntään koulua. Siinä alkuun aina kun käänsin vähänkin kotiopäin herra olis lähtenyt ihan käsistä kotia kohti. Paljon jouduin tekeen seis ja peruutus tehtävää, että puolipidätteet meni läpi. Muutaman peruutuksen ja voltin jälkeen herra alkoi kuunteleen ja unohti sen villin laukkaideansa :) laukassa mentiin vaan suoraan ja haettiin sitä hyvää rytmiä. Otettiin loppuun muutama keskiravi vielä kosla pellolla ne onnistuu paremmin kun oma moottori on täysillä kierroksilla mukana ;) meillä on ensi viikon lauantaina harjoituskisat Söörmarkussa ja starttaamme K.N.Special ohjelmassa. Urcoa en ottanut sinne kun ei ollut A:n ohjelmia :/


Tessa on nyt VARMASTI TIINE! Viime viikolla oli ultra ja taisi olla siemennyksestä jo 40vrk ja jep, tamma oli tiine ;) aivan huikeeta!! Tosin mitä lähempänä varsan syntymä on, sitä nopeammin tulee aika päästää joko pötkylä tai zeus uuteen kotiin. Vaikeaa tulee olemaan, mutta pitää tehdä tilaa mun tulevalle estevarsalle :) sen kanssa toivon joskus nousevani sinne 120+ tasolle!

Enna kävi kuvailemassa kun ratsastin viime viikon maanantaina urcolla ja mammalla. Saatte niistä kuvia kun Enna ne minulle laittaa :)

Kenttäkisoissa oltiin eilen uffen kanssa... kouluosuus meni hyvin mutta esteille jäätiin...taisi olla uffelle sittenkin liian iso juttu. Nurmipohja (epätaisainen), erikoiseste ja okseri ylämäkee. Ymmärrän uffea, vaikka kuinka otti päähän, niin jos toinen ei vaan uskalla eikä ole valmis niin ei voi mitään. Kaikki on uffen päässä, ja sitä lähdetään kuntouttaan talven aikana. Parempi kisapostaus tulossa lähipäivinä. Tämä nyt ei ollut kovin ihana juttu, mutta noh, pääasia, että tiedetään mistä pelko johtuu :)

Olen ostanut muutaman loimen hepoille, mitäs sanotte jos teen niistä esittelypostauksen? Uffe voisi poseerata kentällä mallihevosena ;) tai videolla? Kommenttia kommenttia! 


6 kommenttia