Petra Palomäki

keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Flexible Inpiration koulusatula !

Goodbye satulaongelmat (ja rahat)!


Urcon se Germidan koulusatula on alkanut painaan takakaaresta eikä nyt enää sille sovi, joten aika epätoivoisena katsoin satuloita ja kaikki mitkä saattaisi mennä tolle selälle on joku prestige D1, ja hintaa on niin paljon, että mun lompakko näyttäisi sen jälkeen tyhjää ja varmaan palaisi tuhkaksi :D joten yritin löytää jotain "halvempaa" vaihtoehtoa ja silti, mikä mahdollisesti sopisi urcolle ja muutenkin näille selille.





Ystäväni Katariina Albrecht, Iberico yrityksen omistaja, myy ja välittää noita joustorunkoisia koulusatuloita ja päätin kysyä häneltä, olisiko meille satulaa. Joustorunkoisessa on se hyvä puoli, että menisi sitten mahdollisesti monelle hevoselle, ja säästäisin samalla rahaa! Hänellä sattui olemaan juuri yhden asiakkaan Flexible Inspiration koulusatula, hän oli siis vain sovittanut eikä sopinutkaan omalleen, eli aivan uusi satula. Istuin on 16,5" ja leveys 32, eli juuri meidän heppojen leveys ja tuuma koko täydellinen! Sanoin Katalle, että lähetä tänne minä sovitan!




Pienen seikkailun jälkeen paketti saapui vihdoin minulle pari viikkoa sitten ja pääsin heti sitä illalla urcolla testaan. Oli todella jännää, sillä onhan se silti hieman jännän näköinen, poikkeaa tavallisesta koulusatulasta, ja sekin, että satula on aivan uusi, joten ei ole mihinkään nahka päässyt muokkautuun! Joten minulla oli alkuun aivan liian pitkät jalustimet, sitten siinä etsin tasapainoa, mutta pääasia oli, että näin kuinka urcolle sopi. Oli siinä ja siinä ottiko tolla säkähirmulla kiinni edestä, joten Kata ehdotti kokeilla ihan vaan romaanilla ja sunnuntaina (viime viikon) Anniina tuli kuvaan ja samalla katsoi maasta miten urco liikkui. Kappas! Mikä ero! Satula ei ota mistään kiinni, istuu täydellisesti, minulla oli oikean pituiset jalustimet ja mitä parasta hevonen oli tyytyväinen! Heti alkuraveista lähtien se meni ITSE alas eteen ja suunnanmuutoksissa ylläpiti ohjastuntuman! Eli vissiin taisi tehdä hyvää! Anniinakin sanoi, että se näytti tyytyväiseltä ja se on tässä tärkeintä! :')



Okei, eli urcolla satula sopi, joten seuraavaksi piti siis kokeilla zeukselle. Ratsastin sen seuraavana iltana jo hämärässä ja sama juttu kuin urcolla, heti alkuraveissa ITSE alas eteen ja molemmilla ohjilla, todella innokkaasti eteen ja kuunteli! Ittellä oli vaan niin liukkaat housut, etten meinannut laukassa pysyä, mutta muuten poika meni todella hyvin. Eli zeuksellekin satula istui hyvin! Romaanilla istui vielä paremmin, joten sen osalta ongelma myös korjattu!



Aion vielä kokeilla uffella, mutta koska uffella on niin isommat ja vaikeammat liikkeet ratsastaa, veikkaan, että taidan jättää batesin sille koulusatulaksi. Uffen laukka vaatii niin paljon pohjetta, ja voin hyvin kuvitella meneväni tolla Inspiration:lla myöhemmin kun on hyvin muokkautunut ratsastajalle, mutta nyt kun on uusi, menee niin vaikeaksi tuo tuuppaaminen, kun joutuu miettiin niin paljon omaa istuntaa ja vielä sen lisäksi joudun istuun niin syvään ja ratsastaan uffea eteen, että taidan jättää vanhat penkin käyttöön :)


Noiden satuloiden ovh on siinä vähän vajaa 1400e:n tiennoilla ja koska tämän satulan omistajalla on hieman kiire saan 400e:n alennuksen ja hän myy sen 1000e:lla! Aivan uusi, ei yhtään käytetty ja aika edullisesti! Olin kerrankin oikeaan aikaa liikenteessä kun Katalla sattui just olemaan tuollainen löytö! ;) Vielä minulla on paljon opittavaa oman istunnan kanssa ja tuon satulan muokkaamisen kanssa, mutta eiköhän se tästä!


Kaikki kuvat on Anniina ottanut silloin sunnuntaina aamulla!

12 kommenttia

  1. Tuo on kyllä ihana satula, kaikilla meidän hevosilla on tuo, taitaa olla vähän sitä vanhempaa mallia. Enkä enään pois vaihtaisi! Aikaa vei kun tottui istuimeen yms. Mutta se antaa kyllä hyvin hevosen selälle tilaa liikkua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu mä odotan kans itte että muokkautuu ratsastajaan niin ai että! ;)

      Poista
  2. Ei satula ole sopiva, jos sinne pitää lyödä täytettä väliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopivampi on kuin mikään tähän mennessä :)

      Poista
  3. Hei! Jos et vielä kauppoja tehnyt, tniin saat multa vielä 200e halvemmalla kun tuon, juuri samanlainen on. Käytetty epäsäännöllisesti puolivuotta :) laita sähköpostia tai vastaa alle mitä olet mieltä. :)

    krista.kh@hotmail.com

    VastaaPoista
  4. Millainen säkätila tuossa satulassa on? Menisikö keskiverto peeveelle? Ei viitsisi montaa uutta satulaa ostaa kun lihasta rakennetaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän urcolla on suht iso ja pitkä säkä lusitanoksi, ja ilman romaania ottaa kiinni. Se riippuu todella paljo hevosen rakenteesta. Katso iberico.fi sivuilta muiden kokemuksia! :) mun mielestä olleet isoilla peeveillä :)

      Poista
  5. Saaks mä udella kuinka pitkä sä oot? Olen Broncalle kans Katan kautta testannu just ton kokosen inspirationin ja tiedän että se sopii sille, mutta kun mulla on niin pitkä jalka niin jäin miettimään että kuinka sit pitemmän päälle mun omien kinttujen kanssa käy...

    VastaaPoista