Petra Palomäki

perjantai 1. elokuuta 2014

Mitä meille kuuluu?

Taas on aika vierähtänyt niin nopeaa ja liikaa ehtinyt tapahtumaan, niin olen aivan jäljessä täälä blogissa! Nyt kuitenkin tällainen ytimekäs postaus siitä, että mitä meille oikein kuuluu!

Uffen kanssa meillä oli 27.7 Huittisissa aluejoukkue-estemestaruudet. Sitä edeltävällä viikolla olin Kankaanpäässä hyppäämässä illalla sillä ja en muista koska olisi niinkin huonosti mennyt....verryttelyhypyillä, uffe oli ihan tavallinen itsensä, hyppäsi hyvin ja kuunteli hyvin. Oikeastaan kaikki esteet menikin ihan hyvin, kunnes piti tulla 70cm korkea pysty missä oli vesimatto alla, ja tällä kertaa siinä OLI vettä! Minä rennosti laukkaan uffella kohti mattoa ja mitä tapahtuu?? IIIK liinat kiinni ja ei mene yli. Ei sitten millään. Ravissa suostui hyppään yli ja sitten vasta muutamien kertojen jälkeen laukassa. Joka ikinen kerta se vesimatto oli järkytys. Ei siis tottunut missään vaiheessa siihen, ja koska sarjaeste oli maton vieressä, keskellä sarjaa se väisti mattoa ja hyppäsi puoliksi vinoon ja huonosti tai sitten täysin laakana. Nostettiin esteitä sinne 90-100cm korkeuteen ja mentiin lyhyt 6 esteen rata. Heti ekalle pystylle kielto. Aivan vetelä kielto. Tultiin uudelleen ja sitten mentiin jo paremmin, ja loppu rata menikin jo ok hyvin. En ymmärrä mikä oli..



Noh, kisat olivat lauantaina ja fiilis oli super sillä olihan se hienoa olla joukkueessa! Ekana starttasimme 90cm luokan. Lähdin verkkaan uffella maneesiin ja verkassa uffe tuntui aika hyvältä, letkeä ja kuunteli aika hyvin. Verkkapystyille sain sen tuotua oikein hyvin ja ei mitään ongelmaa. Sitten lähestyin okseria aivan kuten pystyä ja miten kävi? Uffe KIELSI. Olin aivan, että ei ole todellista...taas uudestaan kaikki tämä kuten viikolla hyppäämässä. Tulin uudelleen ja hyvin yli. Miksi piti kieltää? Radalle päästyämme uffe oli hereillä Luokka oli aikaluokka, joten saatiin mennä jo alusta asti aika kovaa niin ei uffe paljon ehtinyt miettiin mitään oksereita. Sijoituttiin sijalle 9 vaikka ei kovin edes aikaa yritetty :)

ei se 100cm vissiin ongelma ole kun tällä ilmavaralla vetää 90cm esteitä :D
Sitten joukkueluokka eli 100cm. Verkkasin lyhyen ajan ja taas aloitin pystyistä. Kaikki hyvin ja ekalla yli. Mutta miten okseri? Kyllä, taas kielto ekalla kertaa. Mielessä pyöri vain, että miksi aina verkassa yksi kielto okserille? Miksi! Noh, mentiin radalle ja 1.esteeltä 2.esteelle oli todella haastava tie. 1.este oli okseri ja 2.este myös minkä alla oli oranssit kaaret (mitä uffe ei nyt kovinkaan paljon kytännyt edellisessä luokassa). 1.este meni puhtaasti ja hyvin yli, joten oli hyvillä mielin menossa 2.esteelle. Tein hyvän tien, mutta uffe jäi hieman silti pohkeen taakse ja miten kävi? Kyllä, taas kielto. Tulin uudelleen ja tällä kertaa napakammin pohkeet kiinni ja näpäytys raipalla. Miten kävi? Tuplakielto. EI OLE TODELLISTA! Uffe kielsi pihalle :O ei todellakaan ole sille normaalia mikään tuollainen!! Ei auttanut muu kuin lähteä pettyneenä itseensä ja hevoseen ja pois radalta. Itkuhan siinä tuli, kun käveltiin uffen kanssa pellolla. Mikä mättäsi? Miksi niin paljon kieltoja? Huittinen on ollut meidän epäonnen kisapaikka, ei ihme ettei olla kauheesti enää sielä käyty...


Syy tähän kaikkeen johtuu tästä hemmetin kuumuudesta. Luulen, että uffella on ehkä tehty liikaa vaikka ollaan silti menty kevyesti näillä helteillä. Uffe sai siis viikon loman palautua ja olla vaan. Nyt kun ukkoset ja sateet tuli, hepat joutuivat olemaan aika paljon sisällä ja nyt uffella turposi takajalat..ei ole todellista. Tarhaan heti kun pääsi niin turvotus lähti ja jalat ovat normaalit, mutta yön aikana menivät aivan tukeiksi. Nyt vaan kylmäystä ja kävelyä niin kauan, kun jalat paranee. Että tällasta uffen kanssa! Pitikö tämä olla tiivistetty teksti,...hups! :D

Urcon kanssa mennään huomenna sinne Turkuun päin aluejoukkuekoulumestaruuksiin! Starttaamme HelppoA:4 ja siihen ollaankin hieman harjoiteltu. Mm sitä lisättyä käyntiä ja vaikein taisi olla herralle koottu ravi, että se jaksaisi malttaa eikä vetäisi hernettä nenään. Mutta sen näkee kisoissa kuinka paljon se sielä kuunetelee. Tavoite: päästä kisoihin, verkata hevonen hyvin, päästä rata loppuun ja tärkein, saada se traikkuun kisapaikalla!
Tänään tein sillä liinassa viimeistelyä, eteen taakse siirtymisiä liinassa. Laukassa rentoutta ja räjähtävyyttä eteen pitkällä sivulla. Meni kyllä niin super hyvin, että jos noin liikkuu huomenna niin avót! :)


Zeuksella ollaan menty kelin mukaan, eli välillä pellolla, välillä kevyttä koulua, käyntimaastoa, jne vähän fiiliksen mukaan. Tänään oli iinatyöskentelyä pessoalla ja samalla ravi- ja laukkajumppaa. Ravissa alkuun todella kova hätä puomeilla ja muutaman kerran veti laukalla koko homman, mutta heti kun alkoi rentoutumaan ja vähäänkään kuunteleen mitä minä sielä liinan päässä puhelen, niin alkoi kunnolla jumppaan jalkoja puomien yli. Laukassa aloitettiin oikeasta ja kauhee kiire taas. Kaatuu sisään ja miljoonaa pitäisi mennä, kunnes puomit onkin ahtaita ja pitää vetää ponilaukkaa niistä yli. Kunnes vihdoin sama juttu, se alkoi itte keskittyyn, katsoon paikkoja ja jumppaan. Vasempaan tajusi homman jo, niin melko nopeasti menikin jo rennosti yli. Alkuun muutama sähellys ja kiirehdys, mutta lopusta jo todella hyvin. Ensi viikolla tekisi mieli käydä sen kanssa illalla maastossa, pitää Samia pyytää mukaan auttaa lastauksessa! Katsotaan ;)

Tessa on nyt astutettu (taas!), nyt jännitetään taas pari viikkoa uutta ultraa, jos neiti nyt VIHDOIN olisi tiine! Sitä ollaankin jo odotettu jo _hiukan_ aikaa :D Mamma ja varsa viettää vielä kesälomaa. Mamma on nyt kengättä (katsotaan kuinka takaset kestää ilman kenkää) ja varsa saa huomenna vuollun :)

Minä lähden tästä nyt 9-luokan kokoukseen mökille! 
Pitäkää tekin hauskaa!


6 kommenttia

  1. hieno blogi :) kivoja kuvia:)

    VastaaPoista
  2. Mulle tuli heti mieleen noista kielloista, ettei olisi satula huono? Se kun on monen alku ja juuri, sekä jää huomaamatta. Kun kerran kielsi oksereille niin voipi olla sitten, että saattuu niille? Mutta toivotaan ettei suurempaa hätää ole! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se mulla tuli ekana mieliin ja tarkistin heti kotona ja ol vieläkin sopiva. Uffella oli portugalissa epäsopivia satuloita (sielä ei soviteta satuloita...ihme touhua!) niin se ei ikinä kieltänyt vaikka sattui vaan pukitti ihan perhanasti. Ja noi kiellot ei tuntunu miltään sellasilta että jostain olisi kipee vaan ihan veteliä ja sellasia " aha ja nyt seeeis" :/

      Poista
  3. ikinä ei ole ratsastajan vika (;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietenkin on!! Mutta tossa uffenkin tilanteessa en muuttanut mitään edelliseen niin miten yhtäkkiä mun ratsastus vaikuttaa :/ paljon on ittellä todellakin parannettavaa mutta ei tuollainen ole normaalia...kai se mun ratsastusviat olisivat jo aikaisemmin vaikuttaneet :/

      Poista