Petra Palomäki

perjantai 25. heinäkuuta 2014

LavRa aluekoulukilpailut 19.7

Vähän taas venahti tämä postaaminen, mutta nyt kuitenkin 
paljon kuvia ja vähän selostusta kisoista!


Meillä oli Ennan kanssa sovittuna, että puol 7 aletaan lastaan urcoa. Minä pirteänä menin klo1.30 nukkumaan Jazzien jälkeen ja laitoin kolme herätystä soimaa. No arvatkaa soittiko yksikään niistä? No ei. Mutta onneksi on äiti <3, joka soitti puol 7, että "Petra, pitikö sun 7 aikaa lähtee kisoihin? Kello on jo puol7". Se tunne, kun panniikki iskee ja en ole varmaan ikinä pukenut kisavaatteita noin nopeeta päälle :D




Onneks Enna oli jo tallilla ja laitto urcoo valmiiks ja saatiin jo 6.40 aloitettua lastaus. Kokeiltiin siinä yläpihalla lastata mutta ei tullut mitään. Urco kusetti aivan totaalisesi, joten kiireen painaen oli pakko siirtää traikku eri paikkaan ja miten kävi? Heppa käveli suoraan traikkuun...On se ihmeellinen hevonen :D Pääsimme aikataulussa lähteen kisoihin, eli klo7 oltiin jo matkalla!




Kun päästiin kispaikalle, meitä oltaisiin ohjattu pellolle lastaamaan, mutta kysyin, että onko heillä mitään muuta paikkaa lastata kuin keskellä avointa peltoa. Sillä kyydissä on kuuma ori ja vielä vaikeasta lastattava, niin ilomielin menisin vähän syrjempään lastaan. Me saatiin oma private paikka tallin taakse ja hevosia ei lähimainkaan! Super hienoa!



Me starttasimme HelppoA:10:ssä kolmantena, joten siinä vähän 8 jälkeen laitettiin urco kuntoon ja verkkaan. Herra oli verkassa kuuma ja jännittynyt, mutta odotin kyllä vielä pahempaa. Se jopa ajoittain keskitty ja oli hiljaa ja teki töitä. Ennen meidän starttia verkkaan tulikin valkoinen hevonen, ja urco luuli sen olevan mamma. Huhu pikkasen hienoa passagea herra veti, mutta onneks ei tarvinnut kauaa olla samalla kentällä, kun urco vähän liikaa innostu :D




Radalle kun päästiin, verkkaaluella, kentän vieressä, tein koko ajan siirtymisiä, vastalaukkaa, laukkaa laukkaa ja laukkaa. Kun joku heppa hirnui siinä meni keskittyminen. Mutta ei auttanut muuta kun mennä radalle ja hoitaa hommat. Radalle tulo sisään oli hyvä! Hevonen oli suora ja kuunteli, keskiraveissa en uskaltanut pyytää täydellä eteen, sillä se olisi voinut "räjähtää" käsiin ja ilmetä todella jännittyneenä keksiravina. Parempi vetää hitaampi keskiravi kuin jotain räpellystä pitkin kenttää. Laukat oli ok, enemmän olisi saanut polkea takaa, johtuu kyllä siitäkin että jännitti. Verkassa se menikin aikas komeeta laukkaa! Ensimmäinen vastalaukka meni pipariksi kun se alkoi hirnumaan, mutta toinen oli jo vähän parempi. 


Radassa ei ollut mitää vaikeaa, jos hevonen olisi ollut rennompi. Mutta sille ei voida vielä mitään, vaan tämä korjaantuu kisarutiinilla! Pisteitä tuli kuitenkin 58, 100% mikä on todella hyvä ensimmäisiksi aluekoulukisoiksi :)


Kun rata oli ohi, mentiin lastaileen urcoa takaisin koppiin. Nyt se hieman kusetti Ennaa ja pienien johtajuus volttien jälkeen, niin Enna otti ohjat käteen ja urco vikisi perässä ja suorilta koppiin!


Ei huono kisapäivä! Päästiin kisoihin, päästiin rata loppuun, saatiin kisapaikalla koppiin ja selvittiin hengissä! Tästä se lähtee! Meillä on 2.8 aluejoukkuemestaruudet (kouluratsastus) Turussa ja otan urcon sinne mukaan sillä tuo HelppoA:4 on uffelle aivan liian vaikeaa! 



Kaikki kuvat on Ennan ottamia!

Huomenna meillä on uffen kanssa joukkuemestaruudet Huittisissa, eli meidän seura lähtee kilpaileen mestaruudesta! Starttaamme uffen kanssa verkkaluokkana 90cm ja mestaruusluokkana 100cm! Katsotaan huomenna miten meni! :)


16 kommenttia

  1. Saitte 100% ?????? Öööö :D

    VastaaPoista
  2. Suu loksahti jälleen kerran auki! Voi kuinka upea hevonen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hevonen on kyllä upee! Ratsastaja tarttee vielä paljon opetusta ;)

      Poista
  3. Muistanko väärin vai oliko teillä joku hevonen myynnissä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu zeus olisi myynnissä, mutta ei vielä olla virallisesti laitettu myyntiin. Jos joku kiinnostuu ennen sitä niin sitten eri asia :)

      Poista
  4. Heippa! katselin kipasta että olisit tulossa huittisiin estekisoihin sunnuntaina ? Jos tämä pitää paikkaansa niin ajattelin kysyä että haluaisitko kuvia radasta ?

    VastaaPoista
  5. Niin hieno hevonen ja näytätte hyvältä yhdessä MUTTA harja auki? Aluekisoissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä on töitä! Juu jos luit tekstin nukuin pommiin ja aikaa ei vaan ollut kun laittaa hevonen koppiin ja lähteä! Tiedän se on aika kaamea aluekisoissa, mutta jos tällä kertaa muuten ulkonäkö oli hyvä niin annetaan anteeksi ;))

      Poista
  6. Hyvältä näyttää kuvien perusteella, ja muutenkin kiva postaus!:) kannattaa varmaan tuota lastausta harjotella ihan rauhassa kotona kauran tms herkkujen kanssa, niin ei tarvi sitä jännittää kisapäivinä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) sitä ollaan harjoiteltu aika paljon, mutta kisapaikalla kaikki muuttuu joten ei ole sama kuin kotona :/ se siinä onkin, että vain kisapaikkaharjoituksilla se tottuu :)

      Poista
    2. Okei no ihan totta että varsinkin orin kanssa kisapaikat on ihan eri juttu:) tsemppiä teille!

      Poista
  7. Ihania kuvia! Sulla on tosi upeita hevosia! :)
    pst. sun blogi pääsi lempiblogit postaukseen! :)

    http://unelmaunessa.blogspot.fi/

    VastaaPoista