Petra Palomäki

sunnuntai 31. elokuuta 2014

Erikoispostaus: Hevosten ruokinta osa1

Ajattelin tehdä meidän hevosten ruokinnasta vähän postausta, mutta, koska niitä heppoja meillä on vähän enemmän, niin jaan nämä postaukset muutamaan osaan!

Ensimmäisenä kerron uffen ruokinnasta!

Uffe saa tällä hetkellä, sekä aamulla ja illalla, ½ litraa kauraa. Kaura on sopinut uffelle todella hyvin, täyttävä ja antaa sen sopivan lisävirran. Tässä tarkempaa tietoa kaurasta:


"Kaura on myös muilta ominaisuuksiltaan muita viljoja sopivampi hevosten ruokintaan. Sen rasvapitoisuus on kaksi kertaa suurempi kuin muiden viljojen. Korkea rasvapitoisuus on tavoiteltava ominaisuus, sillä rasva sisältää kaksi kertaa enemmän energiaa kuin tärkkelys. Rasvapitoisuuden noustessa myös tärkkelyksen osuus pienenee. Kaura sisältää lisäksi runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja, jotka vaikuttavat edullisesti mm. karvapeitteen kuntoon. Myös valkuais- ja lysiinipitoisuus on korkeampi kuin muissa viljoissa. "

Lisäksi uffe saa sekä aamulla ja illalla ½ litraa Re-Leve rehua. Tämä rehu on tarkoitettu kilpahevosille ja on sopinut uffen tarkoitukseen ja vatsalle todella hyvin. Tässä lisätietoa rehusta:


- Energiarehu suoritushevosille
- Ei sisällä viljaa 
- Sopii hermostuneisuudesta kärsiville hevosille
- Ylläpitää optimaalista lihasten toimintaa
- Ei kuumentava


"Re-Leve tarjoaa kilpahevoselle sen tarvitseman runsaan määrän energiaa vaihtoehtoisia energialähteitä hyödyntämällä. Korkeasti fermentoituva kuitu ja öljyt vähentävät tärkkelyksen merkitystä ravinnossa, ja tästä johtuen vältytään korkeiden tärkkelyspitoisuuksien negatiivisista vaikutuksista suolistossa. Suuria määriä vapaita hiilihydraatteja sisältävä ravinto (esim. vilja ja melassi) saattaa heikentää mm. lihasten optimaalista toimivuutta. "

Kilpailukaudella, uffe syö päivällä myös ½ litraa kauraa ja vajaa ½ litraa tuota Re-Leveä, koska tarvitsee kaiken mahdollisen avun, kovalla kilpailukaudella. Talvisin kun treenataan ja ylläpidetään kuntoa, niin ei tarvitse vetää aina niin kovilla tehoilla.

Illalla uffen ruokintaan lisään 2 dl All-Out rehua, mikä on täydennysrehu. Tämä on antanut uffelle sen lisän, mitä ei välttämättä saa rehusta.


"All-out Performance on hevosen täydennysrehu, jonka kehittämisessä on otettu huomioon kilpailevan ja kasvavan hevosen erityiset ravitsemustarpeet. Rehu sopii erittäin hyvin myös jalostusyksilöille. All-out Performance -rehussa on kaikki hevosen päivittäin tarvitsemat vitamiinit ja kivennäiset. Se sisältää myös tarvittavat määrät piimaata ja biotiinia. Kun täydennät hevosen vilja- ja heinäruokinnan All-out Performance -rehulla, et tarvitse mitään muuta lisäravinnetta."

Lisäkis annan kilpailukaudella 1dl Racing SpeedPower lisärehua. Tällä olen saanut uffelle, kun on vaikka monta viikonloppua putkeen kisoja, sitä extra virtaa, millä se on jaksanut tehdä töitä. (kuva vähän tärähti, mutta nooh....)


"Racing Speedpower on runsaasti sulavia kuituja ja rasvahappoja sisältävä energiatiiviste kauran täydennykseen. Vähän tärkkelystä ja sokereita sisältävä tiiviste antaa runsaasti energiaa valmennukseen ja kilpailusuoritukseen. Speedpower sisältää myös patentoitua Progut- suolistoparannetta, joka tukee positiivisesti suoliston toimintaa ja vastustuskykyä."


Mukaan laitan vielä 1dl Racingin Protein täydennysrehua. Pitäähän hepallekin syöttää sitä protskua jos omistajakin sitä vetää, että lihasta kasvaa ;) Ja tätä enemmän sitten talvisin, näin syksystä alkaen sitten kevääseen asti syötän.


"Racing Proteinin teho perustuu korkean valkuaispitoisuuden lisäksi tarkoin harkittuun aminohappokoostumukseen. Luonnon betaiini eli TMG täydentää monipuolista raaka-ainepohjaa. Racing Protein sisältää lysiiniä hevosen tarvetta vastaavasti. Käyttö varmistaa kantavan tamman sekä kasvavan varsan riittävän ja monipuolisen valkuaisen saannin. Monipuolisen valkuaiskoostumuksen ansiosta rehu sopii myös lihasmassan kehittämiseen urheiluhevosille peruskuntokaudella."

Noin kerran viikkoon teen uffelle rehun sekaan pellavamössöt, eli laitan noin reilun 1dl:n pellavaa likoon rehun sekaan. 

"Pellavainen on valmistettu kotimaisesta pellavansiemenestä. Se sisältää runsaasti hyvälaatuista valkuaista, kuitua sekä terveellistä linoleeni- ja linolihappoa. Pellavainen-puristeesta saatava lima, musiini, tukee mahan ja suoliston hyvinviontia."
Sitten mukaan menee mitallinen valkosipulia ja suolaa.



Seuraavassa osassa sitten vuorossa on urcon ruokinta!


Mitäs pidätte tällaisesta postauksesta? 






4 kommenttia

  1. Kiva postaus ja uutta tietoe itselle uusista rehuista :)
    Jos jatkossa laittasit viel loppuun yhteen vedon, niin et voi lukee yhellä silmäyksellä mitä heppa vaikka tällähetkellä syö. Siis tyyliin:
    Aamu:
    2L kaura
    Ilta
    2L kaura
    2dl kiv.
    suola

    VastaaPoista
  2. Entä miten karkearehupuoli? -Noga

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se unohtui mutta kerron seuraavassa osassa saman, sillä kaikilla sama heinä :)

      Poista