Petra Palomäki

torstai 24. huhtikuuta 2014

Hämeenkyrön aluekoulukisat 21.4

Vihdoin pääsin koneelle ajan kanssa ja 
kirjoittaan maanantain aluekoulukisoista!

Oltiin tosiaan maanantaina uffen kanssa Hämeenkyrön aluekoulukisoissa ja starttasimme helpoimman luokan,  eli K.N.Special luokan! Pitkästä aikaa oikein laittautuneena kunnon koulukisoihin! Vaikea muta hieno laji ;)

1.
Lähdettiin jo aamulla aikasin ja Enna pirteenä suostui tulemaan kisahoitajaksi ja kuvaajaksi kisoihin :) oltiin perillä vähän ennen yhdeksää, eli kisojen alkua ja saatiin katsoa muutamia suorituksia alkuun, sillä oma startti oli vasta 10 jälkeen. Hienoja hevosia radoilla ja paineita tuli vähän, sillä uffe ja minä kouluradalla = ei parasta... :D

2.
3.
Noin puoli tuntia ennen omaa starttia lähdettiin laittaan uffea kuntoon, onneks mahassa hyvää piirakkaa ja mokkapalaa ;), ja lähdin uffella verrytteleen maneesiin. Uffe tuntui ihan hyvältä, verkkasin ja venyttelin sen niskaa ja yritin aika paljon saada sitä molemmille ohjille jumpattua ja pohkeen eteen.

4.
On se vaan aika magee!
5.
6.
Kun päästiin ulkokentälle verkkaan niin tein laukassa vastalaukkaa ja ympyröitä. Koko ajan ajattelin ylämäkeen ja ittellä rentoa kättä. Muutamia kertoja ravissa jouduin ottaan jämäkämmin seis ja peruutus,  sillä vähän oli välillä sellainen ei kontroloitu tilanne, varsinkin laukasta raviin siirtymisissä. Mutta pian nekin jo onnistu ja ennen rataa oli ihan hyvä fiilis.  Hevonen oli kuulolla ja itteä ei jännittänyt.

7.
8.
9. ja 10.

11.
Kun oli meidän vuoro mennä radalle, niin eihän me enää uffen mielestä oltu edes samalla kentällä saatika samalla kisapaikalla...kun astutaan koukuaitojen sisäpuolelle niin sehän on kokonaan eri maailma. Kulmista voi hyökätä hetkenä minä hyvänsä joku mörkö ja syödä uffe raukan jalat! Aika eläinrääkkäystä näin uffen näkökulmasta!

12.
13. ja 14.

15.
16.
Alku oli hyvä, ja loivat kiemurauratkin onnistu hyvin, kunnes piti mennä keskiravia tuomarin päätyä kohden...alku oli hyvä ja puolessa välissä uffe huomasi mörön ja keskiravi...noh se muuttui jännittyneeksi ja videollakin huomaa, että sitä ei melkein ollut...
Loppurata menikin ihan paremmissa tunnelmissa. Käynnissä olisi saanut enemmän kävellä selän läpi, mutta noh pieniä... viimeisessä laukkapätkässä, missä tullaan koko rata leikkaa laukkaa ja ennen kulmaa suoraan käyntiin,  kyseisessä kulmassa oli jälleen mörkö ja sitä piti jännittää, mutta onneks ei ollut niin paha kuitenkaan.

17.
18.
19.
Tuloksia saatiin odottaa ja odottaa.........vihaan koulukisoja tämän takia, kun kaikki kestää ja kestää.....kahden tunnin aikana koulukisoissa saadaan puolet luokasta ratsastettua ja estekisoissa mennään jo toisessa tai kolmannessa luokassa :D
Tuomio kuitenkin saapui vihdoin ja vihdoib ja pisteitä tuli yllättäen 63,400% ! Odotin alle 60% sillä noi rikkeet radalla oli mun mielestä isoja ja rokottaa paljon, mutta ei näköjään!  Kun puolet oli mennyt, oltiin väliaikatuloksissa 3.sijalla! Eli jouduttiin jäämään odottaan lopullista sijoitusta.

20.
Sitä saatiinkin odottaa melkein kaksi tuntia kun mikään ei toiminut ja kesti ja kesti.....Enna raukkakin joutu odottaa, mutta jotenkin sekin sai aikaa kuluun. Onneks oli kännykkä :D
Kun vihdoin saatiin lopulliset tulokset tiputtiin yhden sijan verran, mutta silti aivan huikee suoritus!  Ekat aluekoulukisat varmaan kahteen vuoteen ja 4.sija!!
On mulla mahti siika! ♥♥

21.


Kaikki kuvat on Ennan ottamia! :))

Mikä oli lempikuvanne?

14 kommenttia

  1. Aluekoulukilpailuissa ei ole näköjään stewardi ollut edes hereillä, kun sulla on niskapehmuste suitsissa. Kaikki pehmusteet suitsissa alue ja kansallisissa kisoissa on kiellettyjä, eli tuosta hyvästä tuomarin olisi pitänyt diskata sun suoritus.. Ens kerralla muista ottaa pois! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei ollut tietoakaan, mutta hyvä tietää. Kenttäkilpailuissa ollut niskapehmuste käytössä, joten en tajunnut tuota koulukisojen sääntöä. Kiitos vinkistä :) muutenkin uusia suitsia metsästän nyt missä on hyvä niskaosa!

      Poista
  2. Oi ihania kuvia! :) lempikuvia vaikea valita, kun kaikki niin hienoja!

    VastaaPoista
  3. 1. ja 5. on mun suosikit :) Hieno Uffe ja sä ratsastat hyvin.

    VastaaPoista
  4. Ihana Uffe ja hienosti ratsastettu! Lisää vaan koulukarkeloihin, siitä se lähtee ;) Voikun itsekin haaveilen tuollaisesta lusitano-hevosesta, ovat niin komeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uffe on paras! ;) sun pitää vaan hankkia tällanen! Ori vaan! Ei tammaa :D orit paljon fiksumpia, helpompia ja komeita! ;) eikä tartte maksaa maltaita!

      Poista
  5. Hienosti meni! ^^ Hyvin sopii tuo sun sininen takki ja valkonen hevonen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) takki alkaa oleen pikku hiljaa ahdas salin takia ; D

      Poista
  6. Anteeks, mutta pakko kilpailuissa toimihenkilönä olleena kysyä, että mitä tarkoitat tuolla, kun mikään ei toiminut ja vain kesti ja kesti? Rakentavaa palautetta olisi kiva saada kisoista, jotta tiedetään, missä on parannettavaa :)

    Ja onnittelut sijoituksesta, hienosti menitte! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten sanoin, en ole koulukisoissa kovin usein käynyt, joten minusta tuntui, että koulupapereiden tulo kesti suunnattoman paljon, tuloksien julkistaminen kesti, välissä muutama mielestäni turha tauko, mitkä pidensivät vielä enemmän kisoja! Muuten olivat hyvät kisat :)

      Poista