Petra Palomäki

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Kivitalli seurakoulu 19.4

Oltiin tosiaan tessan kanssa lauantaina Kivitallilla, Sastamalassa, seurakoulukisoissa. Startattiin luokassa HeB K.N.Special ja HeA FEI:n kenttäkilpailuohjelma poneille 1997.
Kisapaikalla oltiin siinä joskus 11 jälkeen ja saatiin melkein heti alkaa laittaa tessaa kuntoon. Sami oli apulaisenani ja onneks tess akäyttäyty nätisti, niin Samikin pärjäsi sen kanssa aika hyvin ;)


Lähdettiin verkkaan ja neiti oli super jäykkä, ei kuunnellut, pohkeen takanat ja samalla herkkä...lyhyesti sanottuna, aivan kuin eri hevonen kuin perjantain viimeistelyssä kotona kentällä... Siinä sitten yritin kaikin keinoin samalla rauhoitella neitiä ja koittaa ratsastaa sitä edes hieman avuille ja kuulolle. Tehtiin paljon kolmikaarista ja siirtymisiä ja niiden avulla sain sen hieman kuunteleen minua.


Oli meidän vuoro startata ja neitihän hieman jännitty tuomarin päässä olevaa isoa kiveä ja ylipäätään noita kouluaitoja..ihan kuin ensimmäinen kerta olisi ollut..
Loivissa kiemuraurissa, tessa ei rauhoittunut tarpeeksi, joten sen takia en saanut sitä kunnolla taipuun miten piti. Pysähdyksen neiti ennakoi jo kilometrin ennen, kun pelkästään hengähdin hyvään ja sehän pysähty paljon ennen I:tä. Laukka oli ihan ok, hieman jännittynyt, mutta ei kuitenkaan niin paha mitä olisi voinut olla. Kokonaisuudessaan ilmeisesti oli suht siisti rata, mutta siltä ei kyllä tuntunut! Pisteitä rapsahti 64,4% ja tällä 2.sija!



Saatiin jonkun aikaa venailla seuraavan luokan alkua, joten menin tessan kanssa istuskeleen kopin tykö sen aikaa, kun edellinen luokka loppui. Kun pääsimme vihdoin verkkaan, aurinko paistoi ihastani ja tessakin tuntui paremmalta. Vihdoin rauhoittui, kun edellinen rata vei hieman mehuja pois, niin sain sitä nyt vasta oikeasti kunnolla rastastaa! Tehtiin vastalaukkaa, hieman keskiravia ja kiemurauraa. Tessa tuntui ihan hyvältä, ainakin oli tasaisempi edestä :)

Radalla kaikki alkoi hyvin, hyvä pysähdys, keskiravit, voltit jne sujuivat oikein hyvin ja heppa tuntui hyvältä, kunne 5-kaarisenkiemurauran jälkeen iski black out!! Apua en muistanut yhtään mikä tuli sen jälkeen. Pysähdyin tuomarin kohdalle ja sanoin, että nyt unohtui. Tuomari vihelsi ja aloitimme uudelleen miten piti, eli kulmassa laukannosto ja perään voltti. Loppuun asti rata menikin sitten hyvin.
Vitsit kun harmitti! Olin paljon harjoitellut rataa, mutta minua edeltävä keskeytti ja minulla meni pasmat sekaisin. Ei olisi saanut katsoa heitä vaan keskittyä omaan hevoseen. .Mutta parempi näin, että MINÄ mokasin, eikä hevonen! Hyvä fiilis kyllä jäi :)


Odotettiin luokan loppuun, koska halusin tietää monesko olin. En uskonut sijoittuvani, koska ratsastin väärin ja sain miinusta. Tuloksien tullessa selvisi, että Aasi loisti itsensä 3.sijalle! Mahtava aasi :)!!


Saatiin todella hyvät palkinnot kisoista! Kiitos jälleen Kivitallin porukalle hyvistä ja onnistuneista kisoista! Näillä tuloksilla kelpaa jättää neiti mammalomalle ;)!






"Mitens teidän kisat menee?"

14 kommenttia

  1. Onnea! :) Olipas kyllä upeat palkinnot! Tosi siistit radat molemmat, harmillinen tuo unohdus olisit ilman sitä varmaan voittanut :) Mikset ottanut muita hevosia tonne koulukisoihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ilman unohdusta 2.sija olisi tullut :) en ottanut koska muita tessan kanssa ei voi kuljettaa kun uffea js uffe oli tnää koulukisoissa :)

      Poista
  2. Aina ei voi onnistua täydellisesti, mutta tosi kivan näköistä menoa! Onnea :) -a

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina ei mee nappiin mutta niin se kuuluu olla ;)

      Poista
  3. Onnea! Mun kisakauden avaus, meni paremminkuin hyvin. Meni kaksi rataa ja toisesta 1 ja toisesta 2 sija. Et ei hullumin mullakaan. :)

    VastaaPoista
  4. Hienosti meni kyllä kisat :)

    VastaaPoista
  5. olin itekkin tuola kisoissa molempina päivinä:) mikset tullut ollenkaan esteisiin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En jaksanut ja mamma ainoo vapaa hevonen enkä kannata lähtee 2vkon hyppytauolla kisoihin :D kolme kisapäivää muutenkin niin puhti loppuu mulla :D

      Poista
  6. Teillä meni tänään todella hienosti hämeenkyrössä! Ihailin vaan Uffea... upea hevonen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah kiitos :) oma istunta on ikuinen ongelma, mutta toivottavasti hevonen oli sentään komeaa katseltavaa! ;)

      Poista
    2. Vatsalaukkaa :D ei siis millään pahalla mutta huvittava virhe :) Rupesin vaan itse miettimään millaista olisi vatsalaukka, mutta kaikki varmaan ymmärsi että tarkoitit vastalaukkaa;) Kirjotat tosi hyvää ja kiinnostavaa tekstiä ja aina luen kaikki postaukset loppuun asti innolla ! Jatka samaan malliin ! Onnea tuleviin kisoihin :D

      Poista
    3. Näin käy kun hätäseen kirjoitan, ja välillä en edes huomaa, että meni väärin :D kiitos kiitos !

      Poista