Petra Palomäki

tiistai 4. helmikuuta 2014

Koti - ja estetreeniä!

Pieniä kuulumisia hepoista :) aika paljon ollaan tehty kotona liinatyötä, koulua ja vähän esteitäkin mahtunut mukaan.

Uffella Enna ratsasti sunnuntaina kevyesti ja kulema meni hyvin. Opetin Ennalle, kuinka uffea käsitellään ja tärkein, kuinka sitä talutetaan. Hyvin onnistu ensimmäiseksi kerraksi :)

Eilen tosiaan käytiin maneesilla hyppäämässä vähän. Maneesilla oli samaan aikaan ratsastustunti, joten meille jäi toinen puolisko maneesista. Laitettiin keskihalkaisijalle ristikko, mitä pystyi tulemaan kaheksikolla, yhdelle pitkälle sivulle pysty ja toiselle pitkälle sivulle okseri - 2 laukkaa - kavaletti.
Aloitettiin kaheksikolla mikä onnistui oikein hyvin ja kerran uffe päätti vetää kunnon loikan ja hypätä kaukaa jolloin minä vähän jäin pois hypystä ja jouduin päästään niin kuin maastoradalla alashypyllä ohjat pois! Suuhun uffen kanssa ei saa jäädä kiinni joten mielummin niin. Nostettiin ristikko pystyksi ja tehtiin samaa kaheksikkoa. Sitten siirryyttiin yksittäiseen pystyyn missä ei ollut mitään ongelmaa. Okserilta kavaletillekin sujui oikein hyvin. Oikeastaan kaikki hypyt meni oikein hyvin! Lopuksi pieni rata ja esteet oli 100-110cm korkeudella ja siika veti hyvin. Okserilla muutama kerta alas, mutta kolmannella kerralla puhtaasti.

videolaatu...

Laitoin sille kokeeksi rintaremmin ja huomasi, että ei pitänyt siitä.. ilman sitä uffe ei ikinä tiputa kahta kertaa putkeen, korkeintaan sen ensimmäisen kerran ja varsinkaan 110cm esteellä. Eri asia jos este on jo 130cm, niin uffella loppuu ponnu, mutta ei vielä 110 tasolla! Eli ens kerralla taas ilman ;)

Hyppyjen jälkeen oli hyvä fiilis, hyppäsin alas, kun nostin Heidille puomeja ja halusin nousta sokerinpalaesteeltä selkään. No mutta sehän ei käynyt lainkaan uffelle. Ei millään suostunut tuleen lähelle ja vaikka kuinka vedin ja yritin niin ei. Molemmilla palo hermot ja, kunnes selästä vasta uskalsi mennä lähelle kun pakotin herran, kokeiltiin uudelleen maasta niin sitten vihdoin uskallettiin mennä sen hemmetin sokerinpalan viereen...huhu!

Tessaa olen paljon juoksuttanut pessoalla ja pistänyt sen meneen kaveletteja ja jumppaa! Pakkanen nousee niin helposti neidillä päähän, joten mielummin tekee liinan päässä rodeoa kuin minä selässä! Eilen tosin, villiintyminen oli ilmeisesti laskenut, sillä me mentiin oikein nätisti rentoa koulua kentällä! Huomenna olisi tarkoitus ottaa muutama ristikko ja pysty alle, sillä meillä on perjantaina Kallen estevalmennus :)

Urcolla ollaan edetty hiljaa, käyty selässä ja liinatyötä. Hieroja tulee vielä torstaina hieroon ja eiköhän sitten ala urco oleen hyvä. Huomaa, että on saikkuillut kauan, kun ratsastaa ei ole ihan niin unelma kuin muutama kuukausi sitten. Mutta pikku hiljaa hyvä tulee taas. Onneks kisoja on vasta myöhemmin niin ehtii rauhassa kuntouttaa herraa takaisin :)


Zeuksen kanssa viikonloppuna tuntui, että sai koko ajan vääntää ja vääntää sen kanssa vastaan, kun ei millään meinannut antaa mitään periksi, mutta juuri silloin kun luulen, että hevonen on taas yhtä huono niin ei! Hän yllättää ja menee super hyvin!Vitsit mikä fiilis! Pari päivää taisteltiin ja sitten herra antoi super hyvin periksi. Oli kyllä voittajafiilis! :) herra sai klippauksenkin ja kolme tähteä taas pyllyyn!

Mammakin klipattiin ja hän sai sydämmen pyllyyn! Mammaa juoksutin alkuviikosta ja huomenna tarkoitus mennä taas mamman tyyliin "kevyttä" koulua, eli toisin sanoen, saan taas kunnon vatsalihastreenin sen kanssa, kun saan istua kunnolla syvään! ;)

Varsalle ostin satulan, ja tulee postissa viikonloppuna. Toivottavasti sopii! Ei ollut kallis, joten voin myydä eteenpäin jos ei sovikkaan ja tiedossa olisi jo sitten toinenkin penkki varalle! Ehkä mekin päästään kohta aloittaan ratsunhommia ;)


KYSYMYS: Haluatteko, että kirjoitan millainen ruokavalio minulla on? Mitä lisäravinteita käytän jne?  Entä hevospuolelta? Onko mitään toiveita :)?


10 kommenttia