Petra Palomäki

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Hevoseton on huoleton...

Tuo sanonta välillä tuntuu todelta varsinkin tänään..

Tessa on alkanut yskiä joten huomenna aamulla soitto eläinlääkärille ja toivon sen olen vain limaa keuhkoissa joka saadaan lääkkeellä pois...

Urco on vieläkin aivan jäykkä. Hieronta on auttanut sillä nyt hevonen ravaa sentään letkeämmin, mutta kun menen selkään kaikkea muuta kuin letkeää...puree todella paljon oikeaan ohjaan ja kaikki voltit jne oikealle jos vähänkin hermostuu ravin tahti rikkoutuu aivan täysin...uusi koulupenkkikin taitaa olla tarpeen tämän saikkuilun takia....aahh. Eläinlääkäri tulee raspaan hampaat jos alkaa helpottaan suusta ja jos vika oli sielä, niin päästään jatkaan töitä. Turhauttavaa!

Onneksi uffe ja zeus pelasti tänään päivän ja oli super kivoja. Zeuksella mentiin koulua. Paljon siirtymisiä ja laukassa haettiin suoruutta ja varsinkin oikeaan laukkaan volteilla enemmän aktiivista takapäätä.

Uffella menin ilman satulaa, koska halusin mennä rennosti enkä halunnut murehtia niin paljon urcosta ja tessasta, sillä poruhan siinä tuli kun aloin huolestuun.
En kestä yhtään jos hevoseni ei voi hyvin. Tulee kamala olo ja yritän parhaani mukaan parantaa niiden oloa. Toivon, että eläinlääkäri auttaa! Ai niin..uffe meni hyvin, rauhallinen ja täydellinen hömpötelyheppa-tuulella, onneks!

Tessan astutuskin painaa päälle ja takaraivossa ajatus, että zeus pitää myydä tämän vuoden aikana...huoh. Jos näistä selviän niin hyvä!

14 kommenttia

  1. Mun tammalla on myös limaa keuhkoissa ja kuumetta pukkasi 39.8, kiva aloittaa kausi saikulla ja lääkekuurilla. Paranemisia tessalle :)

    VastaaPoista
  2. Niin sama tunne! Eilen mentiin nurin estetunnilla ja tänään heppa ep! :/

    VastaaPoista
  3. Myytkö zeuksen?WHAT?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on pitänyt myydä jo aikoja sitten mutta jäänyt meille vaan :)

      Poista
  4. Miksi zeauksen myyt? :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jos meinaan estevarsaa ittelle kasvattaa pitää myydä osaa pois! Ei ole varaa pitää niin montaa tällä hetkellä. Ja zeuksen kapasiteetti ei riitä lähellekkään urcon kapasiteettia :)

      Poista
  5. Mitä hintaluokka Zeus on? Ilmeisestikin enemmän kouluhevonen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Zeus sopii laadukkaaseen harrastamiseen. Koulua heA, Re 80cm ja kenttää harraste. Tehty we-harjoituksia. Sopii siis moneen lajiin :) pommim varma hyppääjä, huumorintajuinen hevonen joka vaatii tomeran omistajan ! :) hinta luokka sitä 8000-9000e, kilpaillaan nyt keväällä aluekoulua ja kenttää varmasti hyvin tuloksin ;)

      Poista
  6. Voih ! Hevoseton on huoleton tosiaan, tullut ihan tarpeeksi hoettua tota sanontaa näin yhdenkin hevosen omistajana niin entäs sitten kun sulla on useempi ! Mä voisin kyllä suositella tota kraniosakraalihoitoa mitä Nuutti nyt tänään tokan kerran sai, sillä ongelmat tuskin klinikalla tai hierojan käsittelyllä ois ilmi tullut :) Heppa puri ohjaan myös, mutta nyt ollut kranion jälkeen tosi hyvä. Mutta toivottavasti ongelmat ratkeis, tsemppii !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah välillä koettelee mutta kaikesta pääsemme yli ;) okei! Selvisi tosin tänään hierojan kanssa, että taitaa johtua satulasta sillä ei antanut tarpeeksi liikkuvuutta oikealle lavallr ja sen vuoksi ei halua taipua oikealle :/ mutta jos ei uusi satula onnaa niin voidaan kokeilla tupta kraniojuttua! Kiitos vinkistä! :)

      Poista
    2. Höh, satulaongelmat on inhottavia ! Kuten toki muutki ongelmat... :D Toivottavasti saatte sopivan satulan ja heppa liikkuis sit taas paremmin !! :)

      Poista
    3. juu! Kokeiltiin tuohon vanhaan penkkiin romaania ja katsotaan tänään auttaako mitenkään. Jos ei niin kolmen viikon päästä satulansovitukseen, eli sinne asti ilman satulaa ja liinatyötä! :/

      Poista