Petra Palomäki

maanantai 2. joulukuuta 2013

Joulukalenteri: Luukku 2

Meinasin aivan kokonaan unohtaa vielä tehdä 
esittely meidän tytöstä, eli Lunasta!


Meidän koirat osa 3

Tosiaan, tuli esiteltyä jo meidän pojat eli Leevi ja Vikke ja nyt olisi vuorossa esitellä meidän tyttö Luna!

Startail's Black Lady

Miten Luna on meille tullut?

Me aina ollaan Leevin oston jälkeen juteltu, että jos jonain päivänä olisi omia pieniä espanjan mastiffin pentuja ja välillä joku heitti ajatuksen, että jos ostettais mastiffi narttu, mutta se jäi hieman mietintään, koska Leevikin oli vielä vuoden ikäinen.

Liikaa nahkaa sekoitettuna hieman hulluuteen ;)

Eräänä päivänä isä tuli kotio ja käski minun mennä hakemaan autosta kauppakassi, koska hän ei ollut sitä saanut muiden tavaroiden mukana. 
Kun avasin auton oven minua odottikin jokin muu yllätys kuin kauppakassi! Penkillä istui isohko musta mastiffin pentu! Olin aivan sekaisin onnesta ja en voinut tajuta," kuinka siis mitäh? meillä on narttukoira! Jee! "


Emme olleet siis mitenkään mietitty perheen kesken nartun hankkimista, mutta isälle oltiin muutama päivä aikaisemmin soitettu ja puhelin päässä oli Leevin kasvattaja. Yksi omistajista joutui pyörätuoliin pitkäksi aikaa ja hän ei pystynyt kennellillä auttamaan suurien koirien kanssa ja yksi ihminen ei niin suurta määrää koiria pystynyt hoitamaan. Heille oli siis syntynyt pentue ja halusivat antaa ne jo mastiffin omistajille edullisemmin, koska tietäisivät, että heillä on jo kokemusta ja varmasti hyvä koti.
Saatiin Luna siis puolet halvemmalla kuin Leevi, mutta pääasia, että pääsi hyvään kotiin! Isä ei siis kertonut minulle mitään ja järjesti näin minulle pienen yllätyksen! ;)



Luna on luonteelta aivan valloittavan ihana! Sisällä se hetken aikaa löntystelee pitkin taloa kunnes rauhoittuu ja makoilee rauhassa, toisin kuin Leevi, joka sisällä ei rauhoitu hetkeäkään. Luna on super helppo taluttaa hihnan päässä, pestä, antaa hyvin tutkia kaikki kynnet, tassut, hampaat jne.
Vaikka Luna onkin hieman mamman mussukka, niin jos varkaita tulisi, luulen, että Luna kävisi ensin päälle ennen kuin Leevi..Luna on siis todella tarkka reviiristään ja muilla, varsinkaan narttukoirilla, EI ole asiaa meidän tontille (ainakaan Lunan tontille).


Äiti käy Lunan kanssa todella paljon lenkillä, tai niin usein kun se ehtii ja jaksaa töiden jälkeen. Viikon aikana ainakin pari kolme kertaa. Luna asustaa siis tarhassa, koska neiti ei hihnassa viihdy samanlailla kuin Leevi.
Luna on rakenteeltaan kuin tankki. Se näyttää siltä, kuin sillä olisi ainakin 3 kokoa liian iso puku päällä! Ja tämänkin takia se näyttää puolet lihavemmalta kuin mitä se on. Onhan se hieman pullukka nyt, mutta eikös talvella pidä ollakin hyvä lämpökerros alla ;) Totta tuokin, sillä pihakoiralla on vähän pakko olla rasvavarastoja alla, sillä -30C pakkasessa tulee joka Leeville ja Lunalle ehkä hieman viileä :D


Luna on tällä hetkellä 4-vuotias, eli meidän poikia vuoden nuorempi. Pentu asia on vielä auki...yritettiin keväällä, mutta Leevin touhu oli jotain aivan muuta kuin lisääntymiseen sopivaa :D joten annettiin olla. Siinä on hyvät ja huonot puolet koko touhussa. Jos astutetaan, pentuja syntyy se 6-8 ja niistä pitää kaikista tietenkin hyvin hoitaa, madottaa, rokottaa, siruttaa jne. On niissäkin aika homma! Miettikää 7 hevosta, kolme aikuista koiraa ja 6 mastiffin pentua + kissat? Aika lauma! Mietitään talven yli vakavasti astutushommaa, ja jos päädytään, että ei astuteta niin Luna leikataan mikä helpottaa Leevinkin elämää. Ja jos päädytään astutukseen Luna leikataan pentujen jälkeen :) helpompaa sillekin. Toisaalta haluaisin, että se saisi olla äiti, sillä se oli siinä varmasti todella hyvä ja huolehtisi niistä paremmin kuin kukaan muu.

Luna on tämä meidän extemporee tyttö, joka sulatti meidän 
sydämmet jo pentuna ja tietää olevansa rakastettu! <3


Mitäs Lunasta sanotte?






15 kommenttia

  1. Ihuna<3 ihanan löysä turkki:D

    VastaaPoista
  2. Kivan olonen koira. Mutta eikö luna ja leevi ole sukua keskenään, kun samalta kasvattajalta on, niin eihän niillä voi pentuja hankkia :D

    VastaaPoista
  3. Äääähhhh aivan ihanaa voi ku mullaki olis tollanen jätiläinen hali nalle :D (::::

    VastaaPoista
  4. Voi hyvänen aika mikä tyttö! Aivan superihana!

    VastaaPoista
  5. Oliko Luna sittenkin Startail's Lady Black? Sillä löytyi koiranetistä... Jos on niin ainakin suku näyttäisi tosi kivalta pentuja ajatellen ;) Kuvauttaisitteko Lunan kuitenkin ensin? Näilläkin kun on kuitenkin kamalasti sairauksia... Toivottavasti teille tulee pentuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho hups meni väärinpäin! :D ja juu sillä on ihan hyvä suku! Sekin osa syynä miksi olisi hienoa teettää pentuja. Juu pitää kuvauttaa jos jaloissa tms on jotain vikaa. Leevillä on puhtaat paperit :)

      Poista
  6. Jos teetätte pennut niin tehkää ennenkuin luna yhtään vanhenee. Kokoajan vaikeutuu iän myötä koiralle synnyttäminen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu sitä juuri että se on ens vuonna tai ei milloinkaan :)

      Poista
  7. Hauska lukea näistä oudommistakin koiraroduista! Näyttelyissä nähnyt joskus näitä, mutta ensimmäinen ajatus on ollut, että ei ikinä tuollaista ;O)) Mutta leppoisan oloista sakkia näyttävät olevan, vaikka vahtikoiria ovatkin!
    Mulla on itellä ollut venäjänmustaterriereitä ja nyt kun on "vain" kääpiöpinseri, niin tuntuu että puuttuu KOIRA talosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahha tää rotu on ollu mulla aina lemppari pienestä asti ;) ja sama välillä sisällä kun tosiaan tuo Vikke on se pieni terrierri niin tuntuu, että on vähän liian pieni :D

      Poista
  8. Katos näin vasta nyt tämän sun postauksen! :D meillä on englannin mastiffi uros joka on nty 3vuotias komea tiikerinkirjava..ainoa vaan että takapää ei aivan unelma mutta hyvin silti pärjää!tällä näyttäisi olevan kamalan paksu turkki?:o meidän poitsulla ei ole kuin ihan muutaman sentin paksu karva mutta liikaa ihoa ja ryppyä senkin edestä ;)

    VastaaPoista