Petra Palomäki

tiistai 5. marraskuuta 2013

Treeniä!

Treeniä on tehty sekä hevosten, että salin puolella!

Eilen aloitin ratsastamalla urcon. Koulua mentiin kentällä ja tarkoituksena oli hakea itselle hyvää istuntaa. Keskityin todella paljon omiin käsiini, pohjeavuihin ja ryhtiini. Välillä tulee kotona unohdettua oma istunta ja sitten, kun pitäisi oikeasti istua ryhdikkäänä ja eleettömästi, näyttää väkisin väännetyltä. Pidin kädet koko ajan paikallaan samalla korkeudella ja ohjien pituutta en päästänyt liian pitkäksi. Yritin siis ratsastaa hevosta välillä kootummin ja välillä taas rennommin eteen, mutta käden liike ei saanut olla suuri. Urco meni oikein hyvin. Tehtiin muutamia vaihtoja kolmikaarisella kiemurauralla, mutta urco alkoi hieman annakoimaan, joten tehtiin välillä vastalaukkaa ja pysähdyksiä. Näiden jälkeen herra alkoi odottamaan minua ja vaihdot sujuivat jälleen hyvin.

Sitten päätin jatkaa tessan kanssa. Neiti oli aika rauhallinen ja tehtiin todella pitkät alkukäynnit. Ehkä senkin takia, kun rupesin puhelimen kanssa räplään niin aika kuluin niin helposti. Ravissa tessa oli hyvä ja taipui molempiin suuntiin. Sitten, kun äiti tuli kotio...äiti ajoi pihaan ja tie menee kentän vierestä ja siis tessa on välillä sellanen, että saa traktorit mennä ees takas ja neiti ei ole milläskään, mutta nyt ilmeisesti oli tammapäivä. Tessan kohdalla auton ääni oli mukamas liian häiritsevä ja siihen oli pakko hypätä pystyyn ja vetää kunnon pukkiloikka. Lensin satulasta varmaa 20cm ilmaan, kun tää hyppy tuli aika puskista :D huoh tota tammaa. Tämän jälkeen pistin neidin ruotoon ja taas tehtiin lukuisia siirtymisiä. Näiden jälkeen mentiin vielä pohkeenväistöä ravissa molempiin suuntiin. Oikealle onnistui heti hyvin, mutta vasemmalle piti jonkin aikaa hinkata. Lopusta tuli jo ihan ok väistöjä vasemmalle niin jätettiin siihen. 


Kun sain tessan pestyä, Heidi ja Enna tuli tallille. Minä laitoin zeuksen ja mamman kuntoon ja lähdettiin kaikki ratsastamaan. Enna meni unaivalla kentällä vain käyntiä. Köpötteli vain ihan kevyesti kentälle. Tekee mammalle hyvää ja ehkä senkin takia, kun unaiva ei ole helpoin ratsastaa ;)
Minä menin zeuksella ja jestas oltiin niin oripoikaa. Laraa zeus ei edes vilkaissut! Oli harvinaista, että tallin halutuin ja kuumin tamma (unaiva) on samaan aikaan orejen kanssa kentällä. Kyllä nyt oltiin menossa koko ajan hienosti eteen ja vähän jos pohje hipasi kylkeen niin zeuksen reaktio " Ai lisättyä? Katsos unaiva tätä!". Vaikka se olikin hieman kuuma ratsastaa meni kuitenkin hyvin. Tehtiin vähän WE harjoituksia. Pysähdyksistä laukkaan, kaheksikkoa laukassa ja laukanvaihdot aina keskellä ja kokeiltiin käynnissä mennä sivuttain puomin päällä. Alkuun se ei tajunnut, kun ei ole normaalia mennä puomin päällä sivuun vaan puomi on aina ylitetty eteen. Sitten, kun herra tajusi menikin oikein hyvin molempiin suuntiin :)

________________________________________________________________________________


Salil eka, salil vika !

Nettitreeni.com:n treenit loppuivat ja nyt olisi tarkoitus jatkaa heidän kanssa. Tämä talvi menee siis lihasmassan kasvatuksessa, eli toisin sanoen, taitaa tulla talven aikana muutama kilo lisää.. Joten älkää ihmetelkö, miksi en kauheesti halua laittaa ennen jälkeen kuvia, koska en näytä sellaiselta "revityltä", kuten kesällä kuuluu. Nyt ruokaa pitää syödä todella paljon ja taidan tammikuussa aloittaa taas cretiinikuurin, jolloin paino hyppää samantien sen pari kiloa ylös. Miettiä, että vuosi sitten painoin 51kg (parhaimillaan aamulla) ja nyt painan helposti aamulla sitä 55,5-56kg. 

En siis ota paineita painostani. Ennen otin astetta kovemmatkin paineet, kun painon nousu tuntui pahalta, mutta nyt minua ei haittaa ollenkaan. Tarkoitus on sitten kuurin jälkeen keväällä aloittaa kova treeni ja kuluttaa turhat pois, ilman että lihas lähtee. Ja näin saan hyvän kropan rannalle, kun mennään Samin kanssa mun synttäreinä Mallorcalle tai Turkkiin ;) Tähtään siihen, että olen omasta mielestäni oikein tikki kunnossa ja saan ylpeenä näyttää kroppaani rannalle. Ei sitä turhaan treenata! Keep your eyes on the prize!

Tänään menen Samin kanssa salille ja ajattelin tehdä kunnon käsipuntin. Teen niin kovaa, että en saa käsiä edes ylös treenin jälkeen ja aivan pumppiin! Mikä fiilis ;)!
Ostin tällaista Vitalinean rahkaa (olen ilmeisesti mainoksen uhri...) ja ei tämä pahaakaan ollut! Tosin normaalisti syön sitten tuota Fit maitorahkaa, mikä on hyvää!


Sain äidiltä hieman aikaisen joululahjan eilen. Olen kauan kaivannut hyviä kävelykenkiä, millä voisin huoletta kävellä kaupungilla eikä jalkani väsy. Sellaset helpot laittaa jalkaa ja omanlaiseni. Löysin vihdoin haluamani ja vielä ruskeana! Väri mitä olen kauan harkinnut :3 samaan sarjaan valitsin hyvän laukun, mikä ei ole tylsä ja mikä varmasti erottuu joukosta. Kengät on Remonten ja laukku on Migantin. Olen super tyytyväinen kenkiin! Nytkin jalassa ja aivan ihanat kävellä! Kerrankin minulla on matalat nilkkurit, eikä niitä 12-15cm korkoja alla, OUTOA! :D

Joulua kun rupesin ajatteleen, iski kamala ahditus joululahjojen suhteen! Apua! Mitä mä hankin Heidille, Anniinalle, Samille, vanhemmilleni jne?? Enkä halua ostaa sitä suklaakonvehtirasiaa, minkä kaikki aina ostaa..tylsä. Heidille ainakin joku personal trainer kurssi salille! Ei vaan se ei ikinä suostu, että rääkkäisin sitä salilla :D



Joko teille iski joulukriisi?


12 kommenttia

  1. Kiva postaus!Käy kattoo mun blogi blogin nimi on veeranblogie.blogspot.fi ;)

    VastaaPoista
  2. Mä en ota stressiä joulusta, vielä. Siinä 21.12 herään että en oo tehny vielä mitään ja paniikki iskee :D ja joka vuosi lupaan olla ajoissa liikkeellä... kaiken lisäksi vihaan tungosta ja kaupassa käyntiä.........

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vaan tuo lahjakriisi. Muuten en kyllä kans osaa ottaa joulusta sillain aikasin stressiä! :D

      Poista
  3. Jos musta puhuit niin mä en tartte mitään lahjaa! Voidaan vaikka sopia et molemmat ostaa kinder maxin toiselle x)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietenkin puhuin susta! :D sovitaan näin! Halpa, herkullinen ja helppo! Kaikki ollaan tyytyväisiä ;)

      Poista
  4. Ihanat noi kengät? Mistä ostit? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo on äitini kenkäliikkeestä, Katjan Kengästä :)

      Poista
  5. Tykkääks mun blogistani?Rupee lukee jos on mielen kiintoinen.;)Sun blogi on kyllä upea;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ehtinyt katsomaan. Luen jos kiinnostaa minua :)

      Poista