Petra Palomäki

lauantai 30. marraskuuta 2013

Kevyttä meininkiä

Oi kesä tuletko pian takaisin?

Kaikki paikat on jäässä, kenttä on jäässä ja maastoonkaan ei uskalla mennä, kun on niin perhanan liukasta...tämä on yksi syy miksi vihaan talvea. Ainoa hyvä puoli talvessa mielestä on hankitreeni ja pulkkailu leevin kanssa! :D Ja talvella saa aika hienoja kuvia hevosista, kuten tämä Anniinan viime talvena ottama kuva urcosta!


Koska on ollut todella inhottavaa keliä ratsastaa olen ratsastellut vain kentällä käynnissä kaikkea mahdollista mitä voi vain keksiä. Uffella olen muutaman kerran tällä viikolla käynyt maneesilla ja käyntiin hyppäämässäkin vähän torstaina, koska meillä on 8.12 estekisat Niihamassa :) Aloitettiin kavaleteilla kahdeksikkoa ja jokaisen kavaletin päällä vaihdettiin laukkaa. Tämän piti olla alkuverkkaa mutta siinä menikin kauemmin kuin piti...huoh! Herra oli taas niin herkkä suustaan ja jos käytin kunnolla johtavaa ohjaa tai olin rauhallinen kädellä tai ohjasin sitä vaihtamaan laukkaa kavaletin päällä niin aina herra veti kilarit ja ei tietenkään vaihtanut laukkaa...jonkin aikaa saatiin siis vääntää ja vääntää sitä kaheksikkoa laukassa kunnes VIHDOIN herra siika antoi periksi ja suostui ihan rauhallisesti vaihtamaan laukan kavaleteilla. Huhu taisi tulla molemmille jo kunnolla hiki alkuverkassa!

Koska alkuverkka venyi pidemmäksi kuin mitä piti, hypättiin hieman vähemmän kuin mitä piti. Mentiin pysty linjoja suhteutetuilla laukoilla ja kolmoissarjaa missä oli pysty, pysty okseri. Tätä tulimme molemmista suunnista. Kun tulin tätä kolmoissarjaa toista kertaa hieman isompana uffe muistutti minua, että hänen selässään EI matkusteta vaan ollaan koko ajan mukana, ja veti okserilta ohi. Ennen olisin tästä itse hieman jännittänyt mutta, koska olen tessalla nyt hypännyt niin paljon, se on opettanut minulle, että esteiltä ei vedetä ohi ikinä vaan mennään! Tultiin sarja uudelleen ja tällä kertaa pohkeet oli kunnolla kiinni ja voilá! hevonen hyppäsi okserin ongelmitta! Kyllä me uffen kans taas päästään siihen vanhaan estesäveleen mitä meillä oli ;)

Zeuksella olen koko viikon tehnyt WE-juttuja koska huomenna on THE day, kun mennään sinne WE-kurssille Turkuun! Eilenkin mentiin yhdellä kädellä pohkeenväistöjä, takaosakäännöksiä, pysähdyksiä, peruutuksia, sivuttain (kuin puomin päällä) jne kaikkea kivaa :)

Tessan vein tänään maneesille, jotta neiti pääsi vähän päästään höyryjään! Alkaa kävely keittään neidillä yli! Otin hieman videoa ;))


Ja koska todella moni teistä kannusti minua tekemään joulukalenterin ja todella moni teistä sitä odottaa, aion panostaa siihen kunnolla ja huomenna olisi sitten ensimmäinen päivä luvassa!

Kuka odottaa innolla huomista postausta? ;)

6 kommenttia

  1. Täällä myös odotellaan! :)

    VastaaPoista
  2. Meikäläinenkin odottaa innolla! =) Ja ihana laukka tuolla Tessalla, en ole aikaisemmin noin huomannut sitä. Mistäs olet muuten tuon juoksutusjärjestelmän hankkinut ja mitä mieltä olet siitä? Minäkin olen vähän miettinyt sellaista, mutta mietin, että toimiiko se käytännössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva ja kiitos! Hankin ton hööksistä ja en suostu millään muulla juoksuttaa! Hevonen tekee tolla paljon paremmin töitä liinan päässä. Suosittelen!!!

      Poista
  3. Voikun tessa on hieno! :) laitatko muuten tänne blogoin videota siitä joonaksen valkusta? Olis kiva nähä pitkästä aikaa sun ja uffen menoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) en tiedä kehtaanko julkaista sitä videoa...meno ei ole parhaasta päästä.. laukka ei aina pyöei kunnolla, oma istunta on huono, jne. Joa rohkenen laitan :D

      Poista