Petra Palomäki

torstai 17. lokakuuta 2013

Uusi banneri ja muuta päivitystä!

Dodiin! Nyt sain Roosan tekemän bannerin ja itse olen siihen todella tyytyväinen! Värimaailmaksi valitsin sinisen, koska talvi on pitkä ja kylmä niin sininen sopii hyvin kevääseen asti. Kiitos vielä kerran hänelle, kun jaksoi väsätä minulla näin hienon bannerin. Muu ulkoasu on hieman vielä vaiheessa, mutta sitä muokkailen sitten matkan varrella :)


Eilen päätin klipata zeuksen. Koska nyt tuli jo kylmemmät kelit niin päätin vetää herraltakin turkin pois! Poika oli todella kiltisti koko ajan. Päätä en klipannut, koska siitä se ei oikein innostu, ja mielestäni ei ole tarvetta klipata päätä :) sitten mieleen tuli tehdä muutama tähti herran pyllyyn ja tässä lopputulos! :D vapaalla kädellä tähdet tein, joten ehkä hieman sen mukaiset! ;)


Sitten kun sain herran klipattua Heidi ilmestyi siinä tallille ja lähdettiin ratsastamaan. Menin unaivalla kentälle samaan aikaan ja tarkoitus oli hieman hypätä pientä jumppaa ja katsoa miten mamma menee. Tamma oli super kuuma (taas..) koska tiesi, että hypätään. Eihän kentällä voi olla samaan aikaa jos esteitä on kerta rakennettu ja niitä ei mukamas saisi hypätä? Näin mamma ajattelee..huoh. Laukasta ei meinannut tulla mitään ja päätin heti pienen laukkaverkan jälkeen aloittaa jumpalla jos mamma rauhoittuisi. Heti kun oli kerran hypännyt jumpan, hevonen kuunteli, kokos laukkaa ja rauhoittu aika paljon. Se on jännä hevonen, kun heti kun saa vaikka yhden pikku hypyn alle, se rauhoittuu ja jaksaa tehdä töitä. Jännä tamma. Siinä sitten mentiin jumppaa molemmista suunnista ja laukkaympyrällä puomia. Sitten mentiin huima 60cm vesimatto-okseri. En ole ikinä mammalla hypännyt vesimattoa ja kerralla meni nätisti yli :)
Lopuksi mentiin vähän kaikkia kavaletteja ja puomeja. Voi sanoa, että minulla taisi olla enemmän hiki kuin uniavalla...huhu! Aina kunnon treeniä toi unaivalla ratsastus :D

Sitten pakotin Heidin menemään urcolla samaan aikaa kentällä, kun ratsastin uffella. Heidi vaan hömpötteli urcolla kaikki askellajit läpi, ja kuulema oli hieman kova oikeeseen mitä se minulle joskus teki, mutta kai se vaan hieman kokeili omalla tavallansa.


Uffe oli aivan kiukku koko ajan kentällä, koska se ei voi sietää urcoa tai zeusta. Kai on jokin orijuttu. Kisoihin jos mentäis molemmilla niin sitten ollaan kiltisti, mutta omalla kentällä. Jestas uffe on vihanen! Joten yritin pitää koko ajan hieman etäisyyttä urcoon ettei herra uffe suutu... Uffe on nyt ollut todella eteenpäin pyrkivä. Laukka on vahvaa ja se jaksaa tehdä kunnolla töitä. Päätettiin mennä sitten puomi, jonka uffe sitten hyppäsi pienellä ilmavaralla ja minä en ollut ollenkaan varautunut ja kiljasin selässä :D Sitten mentiin pieni pysty ja uffe oli ihan liekeissä! Hypätty joskus...öööhh en edes muista, niin poika oli vallan iloinen! Jotenkin taas ihanaa päästä tekemään kunnolla töitä uffen kanssa, vaikka se ei ole helpoimmasta päästä ratsastaa, on se silti se ainoa oikea selkä missä haluan istua <3

Tänään mentiin aamulla Heidin kanssa maneesille ratsastamaan. Meidän _piti_ mennä maastoesteille, muta ensilumi tulikin nopeammin kuin mitä odotettiin, niin pitää siis siirtää myöhemmäksi. Otin tessan mukaan maneesille ja tarkoituksena oli hypätä vähän.
Mentiin verkkana kaheksikkolla ristikkoa. Tessa oli hyvin kuulolla ja hyppäsi hyvin. Välillä meinasi innostus olla liian kova, joten piti muutama rauhoitusvoltti ottaa ennen ristikkoa. Sitten mentiin muutaman kerran yksittäisenä pysty ja tämän jälkeen tultiin S-kiemuralla kuvan tehtävä. Tämä sujui oikein hyvin niin ruvettiin tulemaan yksittäisenä pientä okseria. En ottanut montaa hyppyä, koska kaikki olivat melko hyviä. Lopuksi mentiin ristikko-2laukkaa-okseria. Okseri nostettiin sinne 110cm korkeuteen ja tulin sen vain kerran ja se riitti, koska tessa hyppäsi sen todella hyvin! :)

En tajua miksi tämä meni harmaaksi, mutta noh...

Nyt olen ollut sisällä hengailemassa yksin ja koneella. Kohta menen siivoamaan loput karsinat ja paleltumaan zeuksen kanssa tuonne pihalle. Yök liian kylmä ja liian paljon lunta, nyt jo :(
Siitä illalla menen sitten vielä salille tekemään kunnon jalkatreenin! Ostin muuten todella söpön treenivihon ittelle salille :3



Mitäs te lukijat, 
tuliko talvi liian nopeasti teidänkin mielestä?

8 kommenttia

  1. Meillä ei ole vielä lunta, mutta toivottavasti tulisi pian! :) Mua ei ainakaan haittaisi vaikka talvi ja lumet tulisi vaikka keskellä kesää! Paras vuodenaika <3 Tosi ihana tuo banneri ja vähänkö söpöt noi Zeuksen tähdet pepussa :3 Tosi kiva postaus muuteski!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis mulle käy jos olis Paljon lunta ja max -10 pakkasta! Mutta se ettei ole lunta ja -20pakkasta tai -20 pakkasta ylipäätään vaikka olisikin paljon lunta on liikaa minun etelänkropalle :D kiitos! Tuli niin extemporee noi tähdet :)

      Poista
  2. Ihana tähtipylly Zeus <3<3 Ja tosi kiva banneri!!

    VastaaPoista
  3. Tosi hieno uus banneri, Roosa kyllä osaa :)

    VastaaPoista
  4. Hieno banneri =)
    Täällä rupes just nyt sataan taas lunta, eilen sitä tuli kans, mutta melkein kaikki suli pois! Saipa hyvällä syyllä traileriinkin talvirenkaat alle, kun olin menossa maneesille :P Tosin sulaa tietä sitä sai sitten ajella, onneks!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täälä taas tänään suli kaikki pois mutta jestas tätä tuulta ja kylmää viimaa :o vaatteita saa jo pukea puolet enemmän päälle!

      Poista