Petra Palomäki

tiistai 15. lokakuuta 2013

Tarhojen korjausta ja ratsastelua!

Eilen korjattiin isän kanssa kaikki tarhat talvikuntoon. Meillä on tallin takana todella iso lautatarha, ja ylälangassa on kunnon talvinauha joka pyörittää hyvin sähköä, mutta alhaalla on perusnauhaa ja yhtenä päivänä kun sähkö oli poikki, zeus oli huvikseen vetänyt joka ikisen alalangab tarhan päädystä... ja sitten oli tunkenut päänsä lautojen väliin ja hajottanut koko tarhan päädyn melkein maan tasalle. Zeus on ihana....NOT!
Noh korjattiin nyt koko tarha lankoja ja lankkuja myöden ja hiukan sitä ärsytti kun se ei saanut repiä ja tuhota tarhaa! Muhahaha >:) tehtiin jo viime viikolla uusi lautatarha unaivalle ja pötkylälle talveksi ja tänään pitää vielä laittaa langat ettei pikkuneiti karkaa... urcokin sai oman ison tarhansa taas käyttöön, mutta paimen siihen pitää vielä hankkia koska ei pyöritä sähköä lankkutarhalta. En tajua missä vika mutta pääsee helpommalla kun hankkii oman paimenen.


Sitten illemmalla menin ratsastamaan urcolla kentällä kevyesti koulua. Jessus se oli taas hyber hyvä ja super rauhallinen edestä niin kuin aina :)! Tehtiin vielä laukassa vaihtoja. Oikealle onnistu hyvin mutta vasemmalle sain kauemmin vääntää kunnes se teki kaksi puhdasta vaihtoa vasemmalle putkeen niin jätin siihen :)
Urcon jälkeen menin vielä uffella ilman satulaa. Nyt kun sillä on alettu taas ratsataan kunnolla niin se on joka kerta aivan innoissansa. Antaa vähän liian paljon ittestänsä, mutta toisaalta niin on hyvä tehdä töitä :) tehtiin paljon siirtymisiä kaikisssa askellajeissa ja ne sujuivat hyvin.


Menin vielä siinä kahdeksan maissa illalla salille, koska en tarhojen takia päivällä ehtinyt. Tein hyvän selkätreenin ja voin sanoa, että nyt on selkä piukee!


Tänään ratsastin ensin zeuksen ja sitten tessan. Zeuksella tein alkuverkassa jo paljon siirtymisiä ravista käyntiin ja toisinpäin. Sitten kun alettiin laukkaan tein myös siirtymisiä laukasta pysähdyksiin ja takaisin laukkaan. Tarkoitus oli saada hevonen nostaan laukka alas eteen ja jotta se uskaltaisi nojautua hyvin ohjalle nostossa. Tämä on zeukselle vaikeeta, mutta monien siirtymisien jälkeen alkoi tämäkin onnistumaan oikein hyvin! Sitten lopusta mentiin puomi - ristikko - ristikko - puomi jumppaa laukassa ja sehän meni myös hyvin :)


Siitä jatkoin tessalla ja tein verkassa samaa, eli paaaljon siirtymisiä kaikissa askellajeissa kunnes hevonen oli herkkä ja kuulolla. Välillä tosin taisi olla liian herkkä.. aloitin myös jumpalla laukassa ja siitä olin tehnyt S-mutkalla pienet kavaletit jumpan jälkeen. Väli oli todella lyhyt 3 joten neiti sai kokoa oikein urakalla! Siitä jatkettiin linjalle missä oli kolme pystyä. Välit oli kaksi normaalia laukka-askelta. Tämä sujui hyvin. Korkeutta en nostanut kuin sinne ehkä 60cm, koska tarkoitus hakea kontrollia ja jumpata tammaaa. Lopuksi menin kavaletti - 4 laukkaa - okseri tehtävää. Tulin ensin pienellä korkeudella linjaa molemmista suunnista. Sitten tulin kavaletti okseri suuntaisesti muutaman kerran ja nostin okserin sinne noin vajaa 100cm korkeuteen :) tämä onnistui hyvin joten jätettiin siihen!
Nyt illalla kävin salilla ja nappasin samalla Samin kyytiin armeijasta kun sillä oli pitkästä aikaa juoksutreenit :) pikkasen minulla on muuten nyt olkapäät pumpissa!! Sitten salin jälkeen heitin Samin takasin armeijaan ja mentiin viettään laatuaikaa likkojen kesken :) 


Ei kommentteja

Lähetä kommentti