Petra Palomäki

perjantai 3. toukokuuta 2013

Tajuton määrä kuvia ja tekstiä!

Meillä oli Anniinan kanssa eilen aivan huikean kiva päivä! Anniina saapui meille aamusta noin 10 maissa lassen kanssa ja koko eilinen päivä oli pyhitetty hevosten rakenne- ja pääkuvien ottoon ja ratsastuskuviin.
Koska kuvia tuli aivan tajuton määrä, laitan puolet kuvista tähän postaukseen ja toiseen loput puolet :)

Aloitettiin päivä ottamalla kaikista rakenne- ja pääkuvat. Tessa oli aivan villi ja esitti hienoa capriolle hyppyjä ja luuli olevansa todella hurja. Ainakin tiesi, että kuvaaja on paikalla niin pakko esittää hurjaa kameralle!
Vimmeiseksi otettiin pötkylästä kuvat koska oli kaikista vaikein. Juoksutin sen eka ja neiti ei ollut taas innoissansa kun sille pistettiin kuolaimet suuhun. Hyi! Mutta saatiimpa sitten lopusta rakennekuvia :D











Kun saatiin kaikista kuvat, niin aloitettiin ratsastamaan. Aloitin tessalla ja koska oli niin tuulinen keli, tessa oli aivan sekaisin ja villi. Päätin turvallisuuden vuoksi juoksuttaa sitä ensin vähän molempiin suuntiin :) kun menin vaihtamaan toiseen suuntaan ja irrottamaan liinaa sanoi Anniinalle että "Mulle on joskus käynyt...." ja samalla hetkellä kun piti sanoa viimeinen sana "..näin!" niin neiti riuhto ittensä irti ja meni juokseen idiootin näköisenä pellolle. Ei siinä voinut muuta sanoa kuin HUOH :D saatiin neiti kiinni ja nousin selkään. Kyllä sitten oli rauhallinen kun oli juossut kiitolaukkaa pellolla paniikissa kun ei osannut mukamas tulla sieltä pois. Se on kyllä välillä _erittäin_ hölmö :D
Vetäis selästäkin noin pieniä loikkia niin olisin tyytyväinen :D




"Siitä teille!"








"Mulle on joskus käynyt........"

"...näin!" -.-









Tessan jälkeen otettiin unaiva. Mammalle laitoin nyt kumpparit ja oli hieman parempi kuin viimeks. Tosin taidan ensi kerralla ottaa nuo kolmipalat pois ja vaihtaa niveliin jo se uskaltaisi painaa enemmän kuolaimeen. Juoksutus pessoalla on ollut huippu hyödyllistä sen kanssa! Laukassa, vaikka pää olikin vielä pystyssä niin laukan tahti ei ollut enään kiireinen. Taidan pitää sillä pienen juoksutuskuurin, että saadaan sitä laukkaa kunnolla takaa asti pyörimään! :)













Tässä teille muuten Unaivan muutoskuvaa! Ylimmäinen kuva marraskuun alkua ja alimmainen kuva nyt toukokuun alkua. Eli aika lailla tasan puoli vuotta tehty töitä :)


Mamman jälkeen otettiin Lasse. Anniina halusi hypätä hieman lassella pitkästä aikaa joten rakennettiin kivat pienet tehtävät kentälle. Possu oli ihan innoissansa ja hyppäsi oikein hyvin! Lopusta pääsin itse käymään lassen selässä piiiitkästä aikaa. Ravissa heppa oli jo aika virkeä ja laukassa herra possu veti hienoja ihme loikkia ympyrällä :D ei sielä voinut muuta kun istua ja nauraa, odotin pukkeja mutta possu pidättäyty pään viskomisessa :D ai että oli hauskaa mennä!














Sitten oli zeuksen vuoro. Menin vaan kaikki askeleet läpi ja oli pakko ottaa pari hyppyä koska heppa kävi niin ylikierroksilla, että sai vähän purkaa energiaansa hyppyihin kun niistä niin paljon tykkää. Se oli vähän vahva oikeaan ohjaan mutta en jaksanut alkaa työstään sitä kokonaan, muuten olisi tehnyt aikataululle tiukkaa. Joten päätin vaan saada se suht kevyeksi ja pohkeen eteen niin jatketaan tänään sitten paremmin.


Zeuksen jälkeen otettiin urco. Menin kangilla sillä taas ja alkuun heppa menikin ihan hyvin. Tuli suht hyvin ohjalle jne. Mutta sitten välissä se jännitty aivan liian paljon ja vasemmalle kun tehtiin ympyrää se alkoi kunnolla pelleileen ja ei halunnut tehdä ympyrää loppuun. Pari kertaa hyppäs kiukuissansa pystyyn ja oikein poseerasi tahallaan kameralle... Laukassa se oli ihan ok, mutta aina piti välillä mennä liian kuolaimen alle ja koko ajan piti jotain pientä. Välillä meni hyvin ja välillä ei niin hyvin... Noh onneksi tänään mennään nivelillä koska kisat on lauantaina! Jännittää!


Urcon jälkeen mentiin sitten uffella maastoesteille Niinisaloon. Huomasi että oltiin oltu eilen vähän päästelemässä maastossa, koska verkassa heppa vaan ravaili ja laukkaili kiltisti sinne minne halusin. Toisaalta oli kyllä aika kiva, kun ei tarvinnut paljon mitään tehdä kun ohjata :) verkkahypyissä itte olin ihan sählä, toin liian lähelle pari kertaa kun en itte saanu laukkaa kuntoon ennen estettä. Heppa onneks hoiti homman ja kun saatiin muutama hyppy alle minullakin alkoi toimimaan aivot päässä :D
Ei hypätty montaa estettä, koska sunnuntaina ollaan menossa vetään koko rata läpi. Halusin vaan hypätä ne "pahimmat" esteet radasta. Todella varmoja ja hyviä hyppyjä tuli kaikille. Saan olla iloinen :)


Kun tultiin maastareilta Saana saapui meille ja aloitettiin harjoitteleen Saanan kanssa urcon lastausta. Opetin Saanalle kuinka urcoa lastataan, jotta ei lauantai aamuna tarvitse sitten paniikissa ruveta opetteleen :) Poikahan meni oikein hyvin!

Sitten oli aika lähteä viemään Lassea ja Anniinaa takasin Kankaanpäähän ja siitä matkani jatkui salille. Orien kuvat tulee muuten seuraavaan postaukseen!


Oliko teidän mielestä hienoja kuvia?

___________________________________________________________________________________

Tosiaan meillä venähti aikataulu sen verran, etten ehtinyt kovin kummoista kyykkytreeniä tekemään salilla.
Aloitin ihan peruskyykyillä ja tietenkin painoilla (30kg x10 ja 40kg x10). Tein jokaisesta painosta kaksi sarjaa ja yhteensä tuli 40 kyykkyä.
Sitten tein vielä 45kg:lla 8 toistoa. Niissä Sami tuli jo hieman auttamaan mutta hyvin jaksoin tehdä. Huomasi, että olin ratsastanut 6 hevosta, ja reidet oli aika kipeet jo ennestään :D

Lopuksi piti nopeasti tehdä maastavetoa. En tehnyt kuin 10 toistoa 50kg ja 60kg. Tuo 50kg alkaa olemaan jo niin vähän, että jätän sen ensi kerralla kokonaan pois. Jaksan hyvin tehdä sinne 75kg:n asti, joten saan aloittaa suoraan 60kg:sta :)



17 kommenttia

  1. Toi viimeinen pystyynnousu kuva on kyl magee!

    VastaaPoista
  2. Kylläpäs mamma on saanu hienosti lihasta ja massaa! Ihan ku eri hevonen, hienoa työtä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. olin kans yllättyny kuinka paljon se on niin vähällä saanut lihasta :o Masu on aina vakio ;)

      Poista
  3. Onko Grandula vielä myynnissä? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei ole nyt tällä hetkellä :) ei ole ollut kiinostuneita joten pidän ittellä sinne 4-5v. asti :)

      Poista
  4. lindas fotos

    fashionpassionomg.blogspot.com

    VastaaPoista
  5. Huhhuh, eikö sua väsytä koskaan kun sulla on niin paljon ohjelmaa ? :D
    Upeita kuvia !:)

    VastaaPoista
  6. Hienoja kuvia ja on kyllä ollut kuvaaja oikeeseen aikaan paikalla :P

    VastaaPoista
  7. hei mihin meet/menit kisoihin? :D oisko mahollisesti kivitalli?:DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenna menen Niinisaloon kisoihin, mutta tänään olin Kivitallilla :)

      Poista
  8. mistä sun saappaat on? Hienot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. MH Supreme saappaat :) ihanat saappaat :)!

      Poista