Petra Palomäki

lauantai 4. toukokuuta 2013

Seurakoulukilpailut urcolla

Nyt saatiin tänään päätökseen meidän tämän vuoden toiset seurakoulukilpailut urcolla! Oltiin siis LRteam:n jäjestämissä koulukisoissa Kivitallilla Sastamalassa. Luokka oli tutustumisluokan kouluohjelma 2009 (rata A), joka olikin aivan liian helppo, mutta pienin askelin mennään kohti vaikeimpia ratoja :)

Kotona aloitettiin lastaus hyvissä ajoin, jotta olisi hyvin aikaa jos heppa ei menekkään heti traileriin. Kuitenkin lastaukseen meni vaivaiset 10min kun hevonen kulki Saanan perässä suorilta traikkuun toisella kerralla :)
Kun päästiin kisapaikalle, oltiin todella ajoissa. Siinä odotettiin melkein tunti, ennen kun nousin hevosen selkään, mutta parempi ajoissa kuin myöhässä. Kerrankin meillä näin päin :D

Kun pääsin selkään hevonen oli kuin tulesta tehty. Huusi joka ikiselle hevoselle jonka se näki ja varmisti, että KAIKKI tietävät että urco on saapunut paikalle.. joten verkka oli sen mukainen. Todella jännittynyt ja kun hevonen oli aika hiessä, vasta alkoi kävelemään edes jotenkin. Muuten kyllä esitti hienot piaffet ja passaget.

Kun päästiin radalle yritin tehdä taas kaikki maltillisesti, jotta hevonen ei niin räjähtäisi joka siirtymisellä käsiin. Vaikeaahan se oli, koska kun käytiin verkkahevosten lähellä niin hevonen meni pakettiin ja alkoi hirnumaan, eli tahti loppu ja edestä lykkäsi tyhjäksi. Siinä vaiheessa pitää tehdä nopeita päätöksiä ja ratsastaa sitä mahdollisimman siististi ohjalle, ja keskikäynnissä sen huomasi, että ei onnistunut. Keskikäynti oli vain käyntiä. Hevonen jännittyi edestä ja ei tullut ohjalle rehellisesti ja jos puristin pohkeella tahtia eteenpäin se hermostui ja nosti ravin, joten päätin jättää sen ja antaa vaan mennä käyntiä.
Kaiken kaikkian meni ihan ok radan siihen nähden millainen se oli alkuun verkassa. Välillä verkassan tuntui siltä että ei edes päästäisi rataa läpi!

Kun lähdettiin viemään heppaa trailerille niin eihän se sinne suostunut menemään. Ympärillä lähes 30 hevosta eri tarhoissa ja jokaiselle piti hirnua. Hevonen jumittui aivan totaallisesti ja oli ihan astumaan menossa. Vehkeet pihalla ja ihan hermona. Vaarallistahan siinä alkoi tulemaan kun hevonen alkaa kuopiin hermostuneena ja ei suostunut edes senttiäkään menemään traileriin. 45min me Saanan kanssa yritettiin ja yritettiin ja itkuhan siinä minulta parikin kertaa pääsi, koska oikeasti iski epätoivo, että ei päästä kotio!
Päätimme ajaa traileri kauemmaksi tallista, jossa ei ollut hevosia niin lähellä. Ensin se huusi pari kertaa ja yritti etsiä hevosia, mutta niitä ei paljoa näkynyt. Siinä vaiheessa urcon olemus vaihtui taas omaan itseensä. Alistui ja hyväksyi sen, että nyt mennään traileriin. Siinä vaiheessa suostui menemään ruoan perässä ja saatiin se alle 10min traileriin.

Eli nyt ollaan viisaimpia. Mistä olisimme tienneet tämän ylireagoinnin muista hevosista? Ei mistään. Viime kisoissa maneesin pihassa ei ollut kuin pari hevosta ja nekin kaukana, ei ollut melkein mitään häiriötekijöitä. Eikä kotona pihassa ole näkyvillä muita hevosia. Ensi kisoissa siis tiedetään ajaa kauemmaksi pois muiden läheltä. Jos ei ole mahdollista niin kun lähdetään kisapaikalta ajetaan hieman kauemmaksi ja yritetään uudelleen. Nyt harjoitellaan niin, että käydään kerran viikkoon Niinisalossa kentällä ratsastamassa muiden hevosten kanssa. Ei se muuten opi kuin käymällä muualla ratsastamassa :)


Kisat meni siis niinkin hyvin, että 1.sijahan sieltä tuli. Ei huimia pisteitä jännittymisen takia mutta kuitenkin 64,13% :) Saatiin ruusukkeen lisäksi 55e:n Hierontalahjakortti! Alla video, josta jäi lopusta keskilaukka ja loppupysähdys pois kameran muistin loputtua, mutta näkee edes jotain!

10 kommenttia

  1. tuutko samalla hepalla huomennakin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en ole menossa estekisoihin tällä :D täysin kouluhevonen! Huomenna menen auttamaan kaveria hänen ekoihin kisoihinsa joten itse en huomenna valitettavasti kilpaile :)

      Poista
  2. Hienosti meni! :) Onnea voitosta ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nooh jännittynyt mutta pääsi suht hyvin radan loppuun asti :) Kiitos!

      Poista
  3. Urco on kyllä ihan sairaan hieno! Ratsastat tosi nätisti! :) Onnea voitosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :) sitten kun saadaan enemmän ratoja alle niin pääsee poika näyttämään täyden itsensä ja osaamisensa :)! Yritän ratsastaa :D

      Poista
  4. Onnea hienosta suorituksesta!:)

    VastaaPoista
  5. Hieno homma, että saatte Urcon jo traileriin :) Onnea voitosta ja ratsastat Urcolla hyvin!

    VastaaPoista
  6. Juu vielä pientä hiomosta trailerin kanssa mutta kyllä me tästä :) kiitos!

    VastaaPoista