Petra Palomäki

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Seurakoulukisat ja estetreeniä

Tänään oltiin urcon kanssa Niinisalon Ratsastajien järjestämissä seurakoulukisoissa. Luokka oli K.N.Special. Eilen meidän piti lähteä maneesille, mutta se meni jälleen traileriin totuttamiseen. Meni todella kauan, kunnes saatiin se jälleen jäämään seisomaan traikkuun niin kauan, että saan puomin kiinni. Päätettiin jäädä kotio ja ratsastin sen kentällä.



pahoittelen istuntani.. huoh

Tosiaan tänä aamuna sitten varattiin puoli tuntia lastaukseen ja sanoin, jos ei kymmeneksi saada urco traikkuun otetaan zeus kisoihin. Toisaalta hyvä kun on monta heppaa mistä valita, jos jokin menee jonkun muun hepan kanssa mönkään. Tosiaan meillä meni noin 15min lastaukseen ja todettiin, että etupuomia ei voi jättää kiinni kun lastataan. Urco ei uskalla tulla lähelle puomia ja en sitten saa takapuomia näin kiinni. Laitettiin riimunnaru vahvikkeeksi Heidille, jos heppa haluaa tulla eteenpäin kun takapuomi on kiinni. Tosin, saatiin takapuomi kiinni ja heppa ei rynnännyt eteenpäin, sain laitettua lastaussillan kiinni ja etupuomit hyvin paikalleen.

radan kertausta :)

ja tässä super jännittynyt laukannosto..



Lähdettiin Niinisaloon siis hieman ajoissa, joten mentiin koko matka aika hitaasti ja varmasti. Vaikka onkin vain 5,5km matka :) päästiin paikalle niin urco seisoi aika hienosti traikussa sillä aikaa kun menin maksamaan ja ilmoittautumaan kansliaan!
Otettiin heppa ulos ja herra luuli olevansa siitoshommissa :D säkäkorkeus kasvoi ainakin 20cm! Kävelytin sitä ulkona muiden heppojen seassa kunnes nousin maneesissa selkään.




Voidaan sanoa, että ratsastettavuudelta hevonen ei ollut hyvä, kuten näette huomenna videolta. Todella jännittynyt ja kaiken kaikkiaan kuuma. Ymmärrettävää. Tammoja, ensimmäistä kertaa taas kisoissa. Kaikki jännittää ja kaikille pitää ilmoittaa itsestään.





Radalla yritin ottaa kaiken varman päälle ja se näkyi myös tuloksissa ja pisteissä. Keskiraviin en lähtenyt heti, koska hevonen olisi räjähtänyt käsiin. Kyllä, olisi varmasti tullut 9 keskiravista, mutta täti ei enään olisi pysynyt siinä ravissa kyydissä :D Oikean laukannostossa, samassa kohdassa tuli verkassa toinen heppa rinnalle, jolloin urco jännittyi ja hirnui ja nosto oli ylös ja ei eteen. Eli jännittynyt, vaikka pisteessä.






Loppujen lopuksi olen suht tyytyväinen hevoseen. En odottanut nappi suoritusta, en todellakaan. Pisteitä tuli 63,60% ja näillä toinen sija :) Ei hyvät pisteen, siihen nähden mitä se on vetänyt, mutta hyvät siihen verrattuna millainen se oli ratsastaa.




Seuraavat kisat on parin viikon päästä Kivitallilla Sastamalassa missä mennään tuttarin kouluohjelma pitkällä radalla. Eeva tulee meitä valmentaan ensi viikonloppuna ja mennään vielä Kallen valkkuun ennen kisoja niin eiköhän tämä ala sujumaan hyvin :)

Videon tosiaan laitan teille vasta huomenna, koska tänään lähden kohta Heidin kanssa viihteelle eli laulamaan karaokea ;)

Tänään kun tultin Heidin kanssa Tampereelta, noustiin hevosen selkään vasta siinä kaheksan maissa illalla ja päätettiin mennä jumppaa. Menin siis uffella. Uffe oli tosiaan toissapäivänä aivan sika ratsastaa ja pelotti että olisiko se tänäänkin yhtä jännittynyt ja kamala, mutta ei :) uffe uskalsi tulla molemmille ohjille ja sain pyytää sitä rohkeasti eteenpäin, eikä herra jännittynyt!

Alkuverkkana mentiin ristikkoa molemmista suunnista. Uffe on niin helppo. Kuin kumipallo esteillä. Se venyy eteen tai taakse ihan miten haluan :) kuin unelma tessan vaihdin jälkeen!
Verkan jälkeen siirryttiin neljän ristikon jumppasarjaan. Tultiin aluksi molemmista suunnista pienemmällä korkeudella ja sitten nostettiin pari reikää ylös ja uudelleen. Uffe oli aika innoissan kun pääsi hyppäämään ja esteen jälkeen sain ottaa välillä taas poikaa takaisin! Positiivinen hyppelykerta!

Kaikki kuvat ottanut (c) Anniina!


7 kommenttia

  1. Voin kuvitella Urcon sielä tammojen seassa :D mutta, hienoja kuvia;) kuka vei ensimmäisen sijan ?:)

    VastaaPoista
  2. Hienostihan se meni :)

    VastaaPoista
  3. Valmentaako suakin Kalle Nykänen?:) se on kyllä tosi hyvä valmentaja, kun käy pitämässä valkkuja mun vuokrahevoselleni ja mulle :) ihania kuvia ja hyvin teillä musta meni !:-)

    VastaaPoista