Petra Palomäki

tiistai 19. maaliskuuta 2013

My life behind the stables

Kuten lupasin teille, tällä viikolla ei tule kovin montaa heppapostausta. Laitan kyllä välillä pienen pieniä päivityksiä, mutta pääasiassa mun muusta arjesta ilman hevosia :)

Eilen ja (tänään) oli aivan hektinen päivä..matikan YO-koe lähesty niin nopeaa vauhtia, että en itsekkään oikein meinaa tajuta...eilen sitten lueskeltiin ilta myöhään Samin kanssa matikkaa ja välillä kyllä meinas usko loppua.. Olen todella huono sanallisissa tehtävissä tämän minun suomenkielen takia. Välillä en edes ymmärrä mitä koko tehtävässä haetaan! Huhuh saa nähdä kyllä miten menee. Tavoite on C ja jos siihen pääsen oikeasti HYPIN riemusta! Tänään jatkuu armoton laskeminen ja lukemine. Nyt pidin pienen hengähdystauon ja päivitin sitten tänne teille hieman arkeani ;)




Eilen piti käydä illalla salilla, mutta venyi kaikki niin pitkäksi tallilla, että ei mitenkään oltaisi ehditty tekemään kunnon treeniä alle tuntiin. Juoksutin eilen urcon (piti mennä koulua ,mutta heppa oli su aika villi juoksutuksessa) ja voi hitsit, kun se meni hyvin! Hevonen ravasi alas eteen ja laukannostot oli todella hyviä ja selän läpi kulkevia! Rauhallinen ja kuuliainen. Jos se huomenna olisi yhtä hyvä selästä!


Tänään inspiroiduin tekemään jälleen terveellisen aamupalan! Yleensä syön helppoja hedelmiä aamusta, kuten banaania tai omenaa. Tänä aamuna kuitenkin viipaloittin oikein kaksi kiwiä ja banaanin. Tietenkin lisukkeena paahtoleipä ja meetvurstia mistä saa sitä proteiinia! Ja päivällä herkullinen patonki (piti tehdä moniviljapatonkiin, mutta huomasin, että ne oli loppu!), possun pihiviä ja salaattia. Kotiversio kehnosta subileivästä ;D


Tuli nyt mieleen, että en muista koska olisin viimeiksi juonut muuta kuin vettä ruoan kanssa..hmm kuukausi sitten? Olen vaihtanut kaikki mehut, limsat jne veteen. Vettä pitäisi muutenkin meidän kaikkien juoda ja reilusti!


Salille menin jo tänään aikasemmin aamulla, koska meidän piti viedä koululle klo12 mennessä laskimet ja MAOL-kirjat tarkistukseen. Tänään oli sitten ihana jalkapäivä. Mua kiinnostaa paljon enemmän nämä jalkapäivät, kuin yläkroppaan kohdituvat päivät. Mulla on vartalo nyt sen näköinen, että ihan kuin ylä- ja alakroppa olisi eri vartaloista. Koska polveni takia en voi treenata jalkoja yhtä samoilla tehoilla kuin yläkroppaa, käteni, vatsani ja selkäni on huomattavasti kehittyneempiä kuin jalkani. Välillä masennuttaa katsoa alas..mutta tämä puolestaa antaa minulle voimia jatkaa eteenpäin. Kun tuntuu siltä, että ei mikään onnistu, auttaa miettiä miten paljon olen edennyt tähän asti.


Tämän päivän treeni oli seuraavanlainen:

Oikeita kyykkyjä 10x 20kg, 8x 30kg, 8 x 40kg ja 6 x 45kg
Maastavetoa 10x 40kg, 10x 50kg, 8x 60kg, 6x 70kg, 4x 70kg
Askelkyykyt (kävellen eteenpäin hallissa) 20kg tangolla 12 x suunta, 2 krt edes takaisin

Pientä selvennystä noiden Oikeiden kyykkyjen suhteen. Tänään uskallettiin jo alkaa treenaan niitä kyykkyjä mitä kaikki muutkin tekevät, eli syvemmälle. Ei syväkyykkyä, mutta syvemmälle kuin mitä olen ennen tehnyt. Olen saanut melkeen 80kg kyykäten, mutta ei kovin syvälle. Pieni kyykkäys niin, että alkaa takareisissä tuntuun ja heti ylös. Eli käytännössä on ottanut minua enemmän polville kuin tämä nykyinen kyykky. Tuo 45kg ei ollut kovin paha. Jaksoin tehdä tuon 6 toistoa.

Ja tietenkin pitää vielä mainita, että myös maastavedon suhteen olen edennyt. Nyt jaksoin jo 5kg enemmän ja jopa kuusi toistoa eli 70kg on rikki! ;) seuraavaksi on sitten 75kg ja 80kg vuoro!


Minulla on muuten vähän se, että jos en koko ajan kunnolla täysin keskity liikkeeseen niin hengitykseni meni aivan sekaisin ja liike menee pilalle. Varsinkin, jos on isojen painojen kanssa tekemisissä pitää olla kaikki kunnossa, ettei mikään mene pieleen... Ja jos rupean nauramaan kesken kyykyn, on pakko keskeyttää koska keskittyminen menee sitten siinä :D

Käykö teistä lukijoista kukaan salilla hevosten ohella? 
Miten treenaatte? Mitä syötte?

8 kommenttia

  1. Tää postaus osu lähelle mun sydäntä, terveisin heppatyttö JA bodari. :) Yleensä heppastan vaan viikonloppuisin porukoitteni tykönä, mutta vikolla käyn 2-3 kertaa kuntosalilla ja koulumatkojen lisäksi käyn kerran viikossa lenkillä. Salitreeni on aika monipuolista, ehkä eniten vatsalihasten, yläkropan ja selkälihasten treenaamista, mutta myös pakaroiden ksäittely on alkanut. Proteiinipitoinen ruokavalio on ollut tosi hyvä, leipää oon syöny korkeintaan kerran päivässä, mutta maitorahkoja ja kananmunaa kuluu paljon kasvisten lisäksi. Hedelmiä menee ehkä yks päivässä, porkkanaa ja salaattia kun on oppinu syömään niiden sijasta. :) Salitreenin hyödyt tuntuu ratsailla istunnalla ratsastamisen tehostumisena. Ratsastuskuvatkin näyttää vähän edustavammilta.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hienoa että osui lähelle sydäntäsi! On mahtavaa tietää, että muutkin pitää tästä kehonrakentamisesta, vaikka en nyt itse miksikään himobodariksi halua, mielestäni se on jo liikaa. Mutta erittäin hyvin sinullakin siis mennyt!" Jatketaan siis samaan tahtiin ;D

      Poista
  2. Itse käyn salilla n. 3-4 krt viikossa ja ratsastelen noin kerran viikossa :) syöminen nyt vähän menee huonosti kun en oikein tiedä miten söisi. Nämä sali päivitykset ovat kivoja koska saa vähän vihiä omiin treeneihin :) ja kadehdin noita sun käsiä!! Voisitko tehdä postauksen ruokavaliostasi ja saliohjelmastasi? Olisi myös kiva tietää millä liikkeillä/painoilla tuollaiset kädet saa :) oletko kauan käynyt salilla? Jos haluat postausehdotuksia, niin olisiko mahdollista että kirjottaisit pelkästään salista postauksen. Miten teet, milloin teet, koska aloiit yms :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kuulostaa oikein kivalta! Laitan ylös, niin voin tehdä huomenna sinulle tällaisen postauksen! Saat sieltä kaikki tiedot ja vinkit ja jos voin auttaa muitakin kehittymään on aivan mahtavaa! :)

      Poista
  3. Joo tee vaan, sä tiiät vähän enemmän näistä jutuista ku mä ni haluun kans tietää! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu nyt kun matikan streesi on ohi niin voin tehdä kaikessa rauhassa ;D

      Poista
  4. Kiva postaus! :) Toivottavasti näitä tulee vielä monta tällä viikolla ^^

    VastaaPoista