Petra Palomäki

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

NR kisaviikonloppu tessan kanssa

Noniin nyt palataan hevosten pariin postauksien suhteen!
Eli lauantai ja sunnuntai oltiin tessan kanssa Niinisalon Ratsastajien järjestämissä harjoituskoulukisoissa ja seuraestekisoissa.

Lauantaina oli vuorossa harjoituskoulukisat. Tessaa ei oikein kiinnostanut traileriin meno, mutta saatiin kuitenkin ihan hyvin ja suht nopeasti se lastattua kotona :) Kun nousin selkään maneesilla, tessa oli aika hirvee suusta..Ajattelin jo, että ei varmaan 58% enempää saada.. Noh, verkassa taivuttelin, taivuttelin ja taivuttelin ja yritin kunnolla saada sitä pohkeen ja ohjan väliin vaikka se niin paljon jännittikin koko tilannetta. Kun päästiin pienemmälle verkka-alueelle verkkaan, sillä aikaa, kun muut aloittivat suoritustaan, niin sehän alkoi kulkemaan kuin hevonen! Ei tullutkaan niin epätoivonen fiilis :D Mutta, kun päästiin radalle neiti jännitty aika paljon mun pohjeavuista. Luokka oli tutustumisluokankouluohjelma. Puoliympyrät sujuivat hyvin ja saatiin niistä huimat 8 pistettä molemmista. mutta lisättyssä ravissa alkuun tuli tahtirikko neidin ylireagoimisen takia ja molemmat laukannostot oli myöskin yliregoituja... Keskiympyröissä hieman pohkeen takana ja toiseen suuntaan puolestaan liian jännittynyt.. Päästiin kuitenkin loppuun rata ja en kovin tyytyväinen ollut.
Selvisi kuitenkin, että saatiin jollain ihmeen lailla 65% ohjelmasta ja näin ollen 22 ratsukosta sijoituttiin 5:ksi! :)

Sunnuntaina puolestaan oli luvassa hieman hyppelyä! NR järjestämissä seuraestekisoissa käyntiin hyppäämässä 80cm luokka. En halunnut heti alkukaudesta mennä 90cm, ensi kisoissa sitten! Verkassa neiti oli energinen! Kyllä tiesi, että hypätään. Verkassa yritin mahdollisimman hyvin saada sitä pohkeen ja ohjan välille, mutta neidin mielestä oli kivempaa mennä vaan laukkaa ja hypätä.
Verkkahypyt onnistu oikein hyvin, hieman liikaa vauhtia, mutta kuitenkin tasaisia hyppyjä.
Startattiin verkkaryhmän ensimmäisenä. Kun tessa huomasi ensimmäisen esteen se lähti (kuten näette videossa..) Sain kunnolla pidätellä sitä ennen estettä..tuntui, ettei kuolaimia välillä ollut suussa ollenkaan! Kolmosesteelle tuli harmillinen tiputus, mutta loput esteet saatiin ihan hyvin suoritettua :)
Kuvat seuraestekisoista ottanut Heidi ja videon kans ;)

Tässä olisi vielä Heidin hepan myynti-ilmoitus! Jos joku osaava ja hyvä kuski tarttee estehevosta itselleen niin tästä. Maailman kiltein hoitaa, kaikki sujuu. Ratsastaessa tammamainen ja esteillä kuumenee. Hyvään ja tavoitteeliseen kotiin!




Vaikka tämä kisaviikonloppu ei nyt mennyt aivan nappiin, niin tuli kauhee motivaatio treenata ja parantua, jotta saatais näyttää kaikille, että kyllä tessasta vielä hieno heppa tulee! Ensi viikolla olisi tarkoitus mennä hyppeleen. Saa nähdä miten menee ;)

katse kameraan! Say cheese!

9 kommenttia

  1. Hyvän näköstä menoa, vaikka heppa oliki menossa! :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä näytti Tessalla virtaa riittävän xD Harmilline tuo yksi pudotus olisitte varmaan ajassa pärjännyt hyvin. Kuinka moneksi tulitte?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu kyllä riitti! Vaikka edellisenä päivänä oli kunnon treeni eli koulukisat niin silti enregiaa riittää :D juu jos neiti olisi kuunnellut mun pidätystä kaarteessa ei olisi tiputtanut! En tiedä vielä, ei kovin korkeella ainakaan :D

      Poista
  3. Kattelinkin kahviosta teiän verkkaa, Tessa hyppeli siellä ihme loikkia ;) mutta kyllä Tessasta on jo tullut tosi hueno heppa, vaikka paljon onkin vielä edessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu sitä välillä kiukutti. Onneks ei hyppinyt pystyyn. Hevosten kanssa on ikuisesti hommia!

      Poista
    2. jep, niin on! ja mun kuvasivuilla on kuvia kisoista, pahoittelen etukäteen niiden sinisyyttä, Hanna sääti vähän asetuksia ja sitten annoin olla tollasina, että pahoitteluni etukäteen! :D

      Poista
  4. Tessa sanoo että "TÄYSIIIII!!!!" :D Ihana neiti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu ja kuski yritää sanoo et "EI MENNÄ TÄYSIÄ NYT SEIS!" :_D

      Poista