Petra Palomäki

perjantai 18. tammikuuta 2013

Erikoispostaus: Respect your body

Joku toivoi jo vähän aikaa sitten, että kertoisin miten pidän itsestäni huolta. Muutenkin haluasin  kirjoittaa mitä ajattelen, joten nyt tulee hevoseton postaus! Älkää pelätkö, jos tämä ei miellyttänyt niin huomenna viimeistään tulee heppapostaus ;)

Kuten olette varmaan huomanneet joistain postauksista, en ole ihan tavallinen salilla käyvä tyttö. En pyri laihtumaan mallin mittoihin (vaikka pituus ei muutenkaan riittäisi ;D) ja syömään joka päivä jotain vihreetä..en todellakaan. Kuka minut tuntee, tietää etten paljon salaattia suuhun pistä!

oi oi tollanen olis varmaan jo kesällä ;) sitten pikkasen vielä enemmän niin olis perfect!
Olen aina ihaillut naisella vartaloa, jossa on lihasta ja toivonut pienestä pitäen itsellenikin sellaista. Mutta perheeni ainakaan ei kannustanut ideaa, eikä moni ystävänikään, joten ajatus jäi hautumaan jonnekin pohjalle keräämään pölyä..


Olen aina ollut tyytymätön vartalooni, kuten varmaan moni muukin nainen.. Onneks minulla on sen verran nopea aineenvaihdunta, että en ole mikään norsu. Kun hevoset tulivat mukaan kuvioihin aloin harrastamaan enemmän ja painoni pysyi pienestä pitäen kurissa. Ei paljon näkynyt missään mäkkärireissujen jälkeen!
Hevosten kanssa, kun on tullut tehtyä tallitöitä ja ratsastettua yläkroppani on pysynyt suht hyvänä. Hauis kasvanut hieman ja maha suht litteenä. Mutta ongelmana on alavartaloni... itsellä mikään ei ikinä jää vatsan alueelle vaan kaikki tippuu alas pyllyn ja reisien alueelle. Kaikki alkoi kertymään herkemmin, kun polveni meni tuusan nuuskaksi vuonna 2004. Ei paljon enään satasta juostu..



Kun Sami tuli kuvioihin viime vuonna, se herätti mun "lihaksienkasvukipinän" henkiin. Sami kun on itse urheilija niin hän huolehtii hyvin omasta kropastaan ja on kehittänyt itselleen aika hyvän kropan jo, ei voi moittia ;) Samille kerroin ongelmastani vartaloni kanssa ja päätettiin aloittaa salilla käynti yhdessä. Hän on vähän niin kuin minun personal trainer ;D




Aloitin noin maaliskuun puolessa välissä ja kävin noin kerran viikkoon salilla. Alkuun minulla ei oikein ollut mitään kunnon käsitystä kuinka kasvattaa lihasmassaa ja hävittää ylimääräiset rasvat pois.. Joten tein kaikilla salilla olevissa koneilla joitakin liikkeitä vaihtelevasti. Ensimmäiset suurimmat käsipainot mitä jatkoin nostaa taisivat olla 7kg :D

Kesällä aloin tsemppaamaan enemmän ja kävin jopa kolmea kertaa viikossa salilla, mutta edelleen tein hieman väärin liikkeitä. Luulin, että jos vaan nostan tarpeeks painoja niin hauis kasvaa ja sitä enemmän vatsoja niin alkaa laihtua. No can do! Kesän jälkeen oli pieni motivaation puute, kun tuntui ettei tuloksia näkynyt missään.. Sami jaksoi tsempata ja jatkoi eteenpäin pienin askelin.

Mutta nyt olen jälleen palannut ahkerasti salin puolelle ja nyt on kunnon treenit! Tällä hetkellä käyn noin neljä kertaa viikossa salilla. Olen aloittanut suht terveellisen ruokavalion, eli välttelen liikaa suklaan syöntiä, en syö roskaruokaa (ehkä max. kerran kuussa), juon paljon vettä päivisin, urheilen salin lisäksi tallilla vielä ahkerasti, varon hieman kaloreita ;) Salilla pyrin tekeen monipuolisia harjoitteluja. Esim tiistaina on vastalihaspäivä, keskiviikko alavartalo jne. Mutta joka kerta, kun käyn salilla oli alkuperäinen treenisuunnitelma mikä hyvänsä pyrin kyykkäämään ihan perhanasti ja treenin lopussa tekemään noin 10min sykettä nostavan treenin. Sillä lihasmassa kasvaa ja rasva palaa!


Joka treenin jälkeen pyrin juomaan palautusjuomaa. Sami tilaa proteiinipurkkeja niin otan ittelleni siitä kans annoksia ;)

Moni ei pidä tästä ideastani, sisältäen aika monta kaveriani..musta tuntuu, että he eivät vain ymmärrä. En minä mikään himobodari halua missään nimessä olla. Hyi olkoon! :D Mutta siis en mikään lihakseton keppikään. Haluan kunnon hauiksen, vatsalihakset, tiukan pyllyn ja lihaksikkaat reidet.
On hassua, kun jotkut tytöt sanovat haluavansa kiinteyttää mutta eivät halua käydä salilla, koska pelkäävät, että heistä tulee bodareita. Voi voi... Lihakset tuo muotoja vartaloon, ei se rasva mitään kauniita muotoja vartaloon muodosta!


Odotan innolla millasia tuloksia näkyy jo puolen vuoden päästä! Ei varmaan mitään huimia, mutta varmasti edes jotain! Kuten sanoin alussa noista käsipainoista, nyt jaksan nostaa 15kg painoja ;) Polveni vuoksi en pysty esim. kyykkään alas asti kovilla painoilla max 40kg. Tämän kaiken treenaamisen ohella toivon kuntouttavani polveani niin paljon, että ei tarvitsisi mennä leikkauseen. Jos saisin nuo nivelsiteet vahvistumaan!




Tässä oli pieni "purkaus" ja ehkä selvitys joillekin miksi päätin aloittaa tällaisen elämäntyylin. Vaikka monen mielestä naisella ei saisi olla paljon lihaksia, niin minä taas arvostan sitä, että nainen pystyy tekeenkin jotain itse, ettei tarvitse miestä pyytää avaamaan esim. hillopurkin kantta :D Eipähän tartte olla avuton ;) lihas on kaunista!




27 kommenttia

  1. Hyvä postaus! Ootko ottanu jonkun kuvan jostain esim vatsasta kun alotit ? Aattelin vaa että jos oisit jossain vaihees voinu laittaa ennen ja jälkeen kuvat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :) ollaan otettu viime viikolla kuva, kun aloitin nyt treenan kunnolla, ja jälkeen kuva otetaan varmaan kesäkuussa, että silloin ilmestyy jotain ;)

      Poista
  2. Kiva postaus, vaikkakin ilman hevosia(;
    Ja sikahieno banneri!! I like(:

    VastaaPoista
  3. Tosi hyvä postaus! Ymmärrän hyvin ton tunteen, että kukaan ei kannata lihaksikasta naista. Itsen tykkään paljon myös treenata ja saada lihaksia (kunnolla), mutta kukaan kavereista ei tunnu asiasta olevan kiinnostunut, joten olen tyytynyt pitämään treenimölyt mahassani :D Riutunut pulkannaru vartalo ei ole se mitä itse ihannoin, vaan tahdon itsekin saada kunnon lihakset. Tulipa sekava, mutta pointti oli että ymmärrän tunteesi! :D

    http://team-essi-k.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei ollut sekava ymmärsin hyviN ;D hyvä että on muitakin samaa mieltä! Älä välitä kavereita, siinä huomaa ketkä sua oikeasti tukee tai ei. Mullakin paras kaveri on ainoo joka tukee, vaikka asuu Portugalissa. Nää Suomalaiset ei oikein ymmärrä :D Mutta, minun se tyytyväinen itseeni pitää olla, ei muut ;)

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. En ymmärrä miten joidenki ihannevartalo voi olla semmonen muodoton ja tikku, ilman mitään lihasta! Oma ihanne olis lihaksikas ja timmi, urheilua harrastavana se lihas on kyllä tärkeämpi :D Ite en oo kyllä ikinä ajatellut tuota kaveriasiaa nuin, koska omat parhaat kaverit urheilee kanssa, muutenkin melkein kaikki kaverit urheilee jossain määrin :D Itse en ymmärrä ihmisiä, joiden mielestä luhakset ovat rumia! Timmi ei voi olla ilman niitä!
    Tulipas nyt sekava kommentti mutta toivottavasti ymmärsit pointtini :D

    VastaaPoista
  6. ymmärrän sinua hyvin :) jos haluaa hyvän kropan on pakko tehdä ihan sairaasti töitä sen eteen, varsinkin jos haluaa lihaksikkaan kropan ;D

    VastaaPoista
  7. " En pyri laihtumaan mallin mittoihin (vaikka pituus ei muutenkaan riittäisi ;D) ja syömään joka päivä jotain vihreetä..en todellakaan. Kuka minut tuntee, tietää etten paljon salaattia suuhun pistä!"

    En ihan ymmärtänyt. Eihän salaattia syömällä ole ainoa tarkoitus laihtua, sehän kuuluu vain terveelliseen ruokavalioon. Aika tyhmää, jos lähtee treenaamaan, mutta ruokavalio on päin p*rsettä.

    VastaaPoista
  8. Unquestionably belіеve that whiсh you
    said. Youг faѵοritе rеason appеаreԁ to
    be оn thе web the simрlest thing to be аωare of.
    I saу to you, ӏ dеfіnitеlу get annoyed while ρеople conѕider worries thаt theу ρlainly ԁο not κnoω аbоut.
    Yоu managed to hit the nail upon the top аnd
    defіneԁ out the whole thing without hаving ѕide-effеcts ,
    pеople cоuld takе a sіgnal.
    Will liκеly be bacκ to gеt more. Thаnks

    Mу wеb-sіtе: www.frankfurs.de
    Also see my site - prnewswire.com

    VastaaPoista
  9. They aгe all tropiсal products аnd are to
    be utіlized only for extеrnal uѕe.

    Reѵiеω my blog post ... http://www.dlwelt.de/pg/profile/AlvinGilc

    VastaaPoista
  10. Vеry gooԁ post. I absolutely
    apprеcіate this ωebsitе. Keep ωritіng!


    my web site www.prweb.com/releases/silkn/sensepilreview/prweb10193901.htm

    VastaaPoista
  11. Great website уou have hеre but I was curiouѕ
    if you knew of any forums that сοvеr
    the same topics discussed in thіѕ article? I'd really like to be a part of online community where I can get suggestions from other experienced individuals that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Cheers!

    Also visit my web site ... Http://Www.Myrtlebeachteetimesnow.Com/Member/52691

    VastaaPoista
  12. Vеry nice article, exactly what I needed.

    Visit my ωebsite :: V2 cigs

    VastaaPoista
  13. Rеmarkable! Its actuаllу aωesomе paгаgгаph, І have gοt much
    cleaг idea regarԁing from thіs ρost.


    My blog post - http://www.sfgate.com

    VastaaPoista
  14. Excellеnt aгtiсlе! Wе аre linking to this grеat article on οuг sіte.

    Keеp up the good wгiting.

    Look at my web-site mouse click the following web site

    VastaaPoista
  15. I am in love wіth the Green Light up eleсtronic cigarettes.
    Maybе yοu have seen some thing as roуal
    as they also look? Τheу are pеrfect ρersonalіzed
    options for me ρersonally. I Love the actual Red Content label Τobaсco Ѕmоκe they offеr.


    Also visit my web-sitе; green smoke promo code

    VastaaPoista
  16. I'm truly enjoying the design and layout of your website. It's a verу еasy on the
    eyes which makes it much more enjοyable for me tο
    come here and visit more often. Diԁ you hirе out a dеvelopeг to create your theme?
    Exceрtional work!

    Also visit my wеb blog; mouse click the following post

    VastaaPoista
  17. Ι neеdеd а different manufactureг befoг Gгеen Light
    up аnd I сould not get awaу from
    reаl cigs~urge too fantaѕtіc.
    I haνe been smoκing cigаretteѕ
    for oѵeг 20уrs today аnd thanκs to Envirοnmentаllу friеnԁly Smοke
    Wе and my huѕbаnd have not expeгiеncеd the desire to go bacκ to rеgular cigaretteѕ.
    Prοduсt іs simple to use,
    afforԁable as well aѕ feеls and taѕteѕ ϳust like a rеal
    сig.

    Vіsіt my homеpаgе - green smoke discount code

    VastaaPoista
  18. Thank you for writing соmmentѕ and offerіng us
    a greаt update. It's reminded myself that I must edit the above mentioned page using the latest details!

    Also visit my webpage - green smoke electronic cigarette review

    VastaaPoista
  19. I bеlіeνе that іs one of
    thе ѕuch а lot important infοrmаtion for me.
    And i'm glad reading your article. However wanna commentary on some normal things, The website style is perfect, the articles is really great : D. Just right activity, cheers

    Also visit my weblog ... v2 cigs reviews

    VastaaPoista
  20. It іѕ аppropriate time to make some plans for the longer term and it's time to be happy. I've read thіs
    ѕubmit and if I cοulԁ І want to сounsel you some fasсinating
    issues or suggestions. Maybe you can write subsequent аrticles
    regarding this artiсle. I deѕire to learn even more issuеs
    about it!

    Also viѕit my wеbsite - http://www.culturachianti.it/bagnoaripoli/index.php?title=Utente:FernandoT

    VastaaPoista
  21. It's an amazing piece of writing for all the online visitors; they will get advantage from it I am sure.

    Feel free to surf to my web page ... http://plus.navhindustan.in/blogs/entry/V2-Cigs-Delight-in-Being-Smoke-No-price

    VastaaPoista
  22. This paragraph is гeally a fastidious one it
    aѕsists new net visitors, whο аre wiѕhing for blοgging.


    Αlsο viѕit my blog Fzilla.Com

    VastaaPoista
  23. Moi, Kiva postaus. Mustakin on nätti kun on jonkin verran lihasta mutta liika ei oo enään nättiä.
    Jonkin verran on hyvä.

    Uimarina sitä ei kauheesti saa edes olla mutta vähän kuitenkin. Eli uimari ei saa olla mikän "kaappi"

    VastaaPoista